Schrijfster Lucinda Riley: Het Italiaanse meisje

Home » Ebook » Schrijfster Lucinda Riley: Het Italiaanse meisje  

SCHRIJFSTER LUCINDA RILEY MET EEN HERUITGEGEVEN WERK OVER EEN ITALIAANSE OPERAZANGERES

 

Schrijfster Lucinda Riley
 

Schrijfster Lucinda Riley is vooral bekend van de serie ebooks De Zeven Zussen. Over zeven, door een schatrijke ondernemer geadopteerde zussen. Na z’n overlijden krijgen ze een opdracht om op zoek te gaan naar hun verleden. Iets dat ze per deel naar alle uithoeken van de wereld brengt.

De titel was toen Aria

De serie werd een bestseller en maakte van Lucinda Riley een beroemd schrijfster. Maar voordat ze definitief doorbrak met haar boeken schreef ze al de nodige verhalen. Bijvoorbeeld Het Italiaanse meisje, zich afspelend in de operawereld. Dat schreef ze in 1996. De titel was toen Aria. Dat is dus heruitgegeven als Het Italiaanse meisje, bijgewerkt door de schrijfster zelf. Sinds vorig jaar juli ook als ebook in Nederland verkrijgbaar.

Waar gaat het Italiaanse meisje over? Natuurlijk over romantiek. Maar de literaire kracht van de schrijfster Lucinda Riley is dat het nooit een kasteelromannetje wordt. Rosanna, een Italiaans meisje uit een volksbuurt in Napels, met een prachtige klassieke zangstem, is verliefd op de operazanger Roberto. Die ontmoet ze in het café van haar ouders toen ze nog maar elf jaar was.

Wel eist ze van Roberto dat zij de enige in z’n leven is

Hij maakt een onuitwisbare indruk op haar. Roberto heeft meer oog voor haar oudere zus, de beeldschone Carlotta. Maar hij is wel degelijk onder de indruk van Rosanna’s stem. Hij voorspelt haar een grote toekomst in de opera. Inderdaad komt die voorspelling uit.

Dankzij haar broer Luca, die haar zanglessen betaalt, breekt ze door als operazangeres en weet ze het armoedige Napels achter zich te laten. Rosanna wordt een gevierde diva die net als Roberto, een soort Placido Domingo, de hele wereld over reist. Wanneer de wegen van Rosanna en Roberto elkaar opnieuw kruisen slaat de wederzijdse verliefdheid pas echt toe. Misschien omdat ze nu een stuk ouder en dus meer volwassen is als vrouw. Wel eist ze van Roberto dat zij de enige in z’n leven is. Maar ja beroemde Italiaanse mannen willen er nog wel eens een maîtresse op na houden. Of zelfs een paar. Roberto dus ook. Wat hun liefde een tragisch tintje geeft.

Het zou het beste voor Rosanna zijn wanneer ze voor zichzelf zou kiezen

In de delen van de Zeven Zusters wil de schrijfster Lucinda Riley het verhaal nog wel eens abrupt afbreken om een duik in de geschiedenis te nemen. In Het Italiaanse Meisje gebeurt dit niet. Het verhaal verloopt tijdrekenkundig gezien op overzichtelijke wijze. Leidraad is de stormachtige relatie, romance, tussen Roberto en Rosanna.

Dit tegen de literaire achtergrond van de andere personages in het ebook: broer Luca, zus Carlotta en de hartsvriendin van Rosanna Abi. De één is onzelfzuchtig, Luca, en de ander een pechvogel, Carlotta, die haar hele leven moet boeten voor een enkele misstap. Roberto is de vleesgeworden egoïstische (levens)kunstenaar. Het zou het beste voor Rosanna zijn wanneer ze voor zichzelf zou kiezen. Maar dat doet ze dus niet. Het levert een boek, ebook, op over een gepassioneerde maar tot mislukken gedoemde liefde.

 

Het ebook Het Italiaanse meisje is bij Bol.com te koop voor €11,99.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

Jeroen Brouwers nieuw: Cliënt E Busken
Ebook Onderstromen van Nora Roberts