Leeswijzer Romans Kobo Reader (Fictie) Ebooks

Romans te lezen op een reader van Kobo.

Romans
 

Romans ebooks

 

Hieronder de door ons bij Kobo.com/nl geselecteerde romans (fictie ebooks) onderverdeeld in de rubrieken klassieke en hedendaagse romans:

 

 

 

 

 

 Roman

 

 

Klassieke romans
Dode Zielen
Romans Kobo
Misschien wel één van de vreemdste verhalen ooit aan het papier toe vertrouwd: Dode zielen van Nicolaj Gogol. Van grote invloed geweest op veel moderne schrijvers, bijvoorbeeld Franz Kafka met z’n roman Het Proces. Maar ook op James Joyce’ Ulysses, waarmee het postmodernisme in de literatuur pas echt een aanvang neemt. In Dode Zielen wordt op onvergetelijke wijze de zwerftocht beschreven van nietsnut en klaploper Tsjitsjikov. Die probeert door het opkopen van overleden lijfeigenen een luxe leventje te financieren. Of dat lukt zal niemand ooit te weten komen omdat het tweede, en mogelijk ook derde deel van de roman Dode Zielen wel is geschreven, maar nooit is uitgegeven. Die zouden door Gogol verbrand zijn. Het ebook Dode Zielen is bij Kobo te koop voor €9,99.
Heerlijke Nieuwe Wereld
Romans Kobo
Een boek dat niet kan ontbreken op de lijst tijdloze klassiekers van fictie ebooks verkrijgbaar bij Kobo: Heerlijke Nieuwe Wereld van de Engelse schrijver Aldous Huxley. Vertaald uit het Engels (Brave New World). Met z’n nihilistische toekomstvisie (baby’s geboren uit flessen) van invloed geweest op een schrijver als Michel Houellebecq. Het ebook Heerlijke Nieuwe Wereld is te koop bij Kobo voor €9,99.
Turks Fruit
Romans Kobo
Bestseller uit de jaren 60 van Jan Wolkers. Turks Fruit waarin liefde en vergankelijkheid in een directe niets verhullende stijl zijn opgeschreven. Een boek misschien nog beter dan de verfilming door Paul Verhoeven. Of minstens zo goed. Het ebook Turks Fruit is te koop bij Kobo voor €9,99.
Dublinezen
Romans Kobo
Hoewel hij reeds op jonge leeftijd Ierland de rug toekeerde voor het vasteland van Europa is Dublin toch onlosmakelijk met James Joyce verbonden. Het decor voor de verhalen in het boek genoemd naar de inwoners van de door Joyce niet bepaald geliefde stad. Volgens hem het centrum van geestelijke verlamming. Wat in de verschillende verhalen waaruit Dublinezen bestaat dan ook tot uitdrukking komt. Het ebook Dublinezen is bij Kobo te koop voor €13,99.
De kant van Swann
Fictie ebooks
Klassieker kan het bijna niet, maar dan in de moderne betekenis van het woord: De kant van Swann geschreven door de Franse schrijver Marcel Proust. Het eerste deel van de serie Op zoek naar de verloren tijd. De beroemde passage waarin de verteller een schelpvormige cake eet, een madeleine, gedompeld in een kopje bloesemthee. De door hem opgesnoven geur, is die van z’n voorbije jeugd. De gebeurtenissen opgeslagen in het geheugen. Wat hem een duik in het verleden doet nemen op zoek naar het nodige aan losgeraakte momenten. Het ebook De kant van Swann is bij Kobo te koop voor €6,99.
 

 

Roman

 

Hedendaagse romans
De zeven zussen
Het eerste deel van een zevendelige serie geschreven door Iers/Engelse schrijfster Lucinda Riley. Behoorlijk wat fictie ebooks dus. Het draait allemaal om zeven zussen die zijn geadopteerd door een steenrijke zakenman. In dit deel is de oudste zus aan het woord. In de overige delen volgt de rest. Telkens wordt een duik in het verleden genomen wanneer een zus de opdracht vervult haar gegeven in een brief door de overleden adoptievader. In dit eerste deel is het de dochter, Maia d’Aplièse, die centraal staat. Voor een bespreking van het boek op onze site zie: De zeven zussen van Lucinda Riley. Het ebook De zeven zussen is te koop bij Kobo voor €9,99.
Elementaire deeltjes
Sleutelwerk van de Franse meester in het op literaire wijze kritiseren van de westerse consumptiemaatschappij. Waarin hij middels z’n hoofdpersonen stelling neemt tegen het existentiele vrijheidsdenken van een filosoof als Jean Paul Sartre en een schrijver als Albert Camus. In Elementaire deeltjes moeten de hippies en activisten van mei ’68 het ontgelden. Die hebben de oude waardestelsels opgeblazen zonder er iets voor in de plaats te stellen. In tegendeel ze hebben zich kritiekloos overgegeven aan de kapitalistische consumptiemaatschappij. Grotendeels door hen zelf vorm gegeven. Toen de onvermijdelijke kater kwam na het feest van de democratisering zochten ze troost in tal van zweverige denkstelsels, onder de noemer van New Age. Dit alles op niets ontziende wijze beschreven door Houellebecq. Het ebook Elementaire deeltjes is bij Kobo te koop voor €7,49.
Finse dagen
Alweer het zoveelste boek van ex-Jiskefetter Herman Koch. Deze keer een verhaal gebaseerd op een waar gebeurde episode in het leven van de schrijver. Verslag van een sombere periode uit z’n leven, doorgebracht in een somber land: Finland, waar hij veertig jaar geleden het overlijden van z’n moeder probeerde te verwerken in de eenzame berkenbossen van het Europese noordelijke der noordelijken. Ver weg van z’n woonplaats. Extra gekweld door het feit dat z’n vader alweer een nieuwe vriendin heeft terwijl ma net heen gegaan is. Menig schrijver zal jaloers zijn op de soepele pen van deze erudiete romancier. Het ebook Finse dagen is te koop bij Kobo voor €9,99.
De moord op de commendatore
Een ebook vol wonderlijke gebeurtenissen, maar dat toch geloofwaardig blijft. Op zich al een knap staaltje schrijfkunst dat niet veel schrijvers gegeven is. Maar dus wel de Japanse schrijver Haruki Murakami in deze lijvige roman van bijna 800 bladzijden in de fictie ebooks, bestaand uit twee delen: ‘Een idea verschijnt’ en ‘Metaforen verschuiven’. Het uitzonderlijke krijgt een centrale plaats in de vertelling over een gescheiden schilder die in afzondering inspiratie voor nieuw werk hoopt te vinden Tevens over het nodige aan liefdesverdriet heen probeert te komen na zes jaar huwelijk. Maar het loopt dus anders wanneer hij in het huis waarin hij verblijft een vreemd schilderij ontdekt dat tot leven komt. De aanzet tot tal van hilarische gebeurtenissen dat van de moord op de commendatore een uitzonderlijke vertelling maakt. Het ebook de moord op de commendatore is te koop bij Kobo voor €9,99.
Wees onzichtbaar
Verhaal over een Turkse jongen, Metin, die opgroeit in de Bijlmermeer. Het gezin waar hij deel van uitmaakt wordt met harde hand bestuurd door een nogal heerszuchtige vader. Een werkloze communist die veel drinkt en losse handen heeft. Met het ouder worden van Metin groeit het verzet tegen de Marxististische vader. Een kleurrijk en boeiend geschreven verslag over het opgroeien van een allochtone jongen. Het ebook Wees onzichtbaar is te koop bij Kobo voor €11,99.

 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op. Een en ander is na te vragen bij de beheerder van de verkopende website voor ebooks waarnaar verwezen wordt middels een hyperlink. In dit geval Kobo.

.