Leeswijzer Romans Kobo Reader (Fictie) Ebooks

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Romans Kobo Reader (Fictie) Ebooks  

Romans te lezen op een reader van Kobo

 

Romans
 

Romans ebooks

 

Hieronder de door ons bij Kobo.com/nl geselecteerde romans (fictie ebooks) onderverdeeld in de rubrieken klassieke en hedendaagse romans:

 

Titels:

 

 

 

 

 Roman

 

 

 

 

Klassieke romans
Dode Zielen
Romans Kobo
Misschien wel één van de vreemdste verhalen ooit aan het papier toe vertrouwd: Dode zielen van Nicolaj Gogol. Van grote invloed geweest op veel moderne schrijvers, bijvoorbeeld Franz Kafka met z’n roman Het Proces. Maar ook op James Joyce’ Ulysses, waarmee het postmodernisme in de literatuur pas echt een aanvang neemt. In Dode Zielen wordt op onvergetelijke wijze de zwerftocht beschreven van nietsnut en klaploper Tsjitsjikov. Die probeert door het opkopen van overleden lijfeigenen een luxe leventje te financieren. Of dat lukt zal niemand ooit te weten komen omdat het tweede, en mogelijk ook derde deel van de roman Dode Zielen wel is geschreven, maar nooit is uitgegeven. Die zouden door Gogol verbrand zijn. Het ebook Dode Zielen is bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Dode zielen:
1 review bij Kobo over Dode zielen:
Erg geestig
Prachtig boek. Ik heb er vaak om moeten schaterlachen.
Door Jules W. op 22 november 2017
Heerlijke Nieuwe Wereld
Romans Kobo
Een boek dat niet kan ontbreken op de lijst tijdloze klassiekers van fictie ebooks verkrijgbaar bij Kobo: Heerlijke Nieuwe Wereld van de Engelse schrijver Aldous Huxley. Vertaald uit het Engels (Brave New World). Met z’n nihilistische toekomstvisie (baby’s geboren uit flessen) van invloed geweest op een schrijver als Michel Houellebecq. Het ebook Heerlijke Nieuwe Wereld is te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Heerlijke Nieuwe Wereld:
1 review bij Kobo over Heerlijke Nieuwe Wereld:
Inkijkje in het heden
Zoals de schrijver in 1946 de toekomst zou zien, misschien is die toekomst wel ons heden. Wel een beetje hoogdravend geschreven maar dat zal wel de stijl uit die tijd zijn.
Door Ronald Honderd op 1 november 2018
Turks fruit
Romans Kobo
Bestseller uit de jaren 60 van Jan Wolkers. Turks fruit waarin liefde en vergankelijkheid in een directe niets verhullende stijl zijn opgeschreven. Een boek misschien nog beter dan de verfilming door Paul Verhoeven. Of minstens zo goed. Het ebook Turks fruit is te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Turks fruit:
3 reviews bij Kobo over Turks fruit:
Prachtig boek
Veel mooier dan ik dacht, ontroerend, de liefde voert de boventoon
Door Adriana op 10 november 2019
Klassieker
Moet gelezen worden, is een deel van de Nederlandse literatuurgeschiedenis.
Door Derek op 19 maart 2019
De liefde van je leven verliezen
Met recht een klassieker uit de Nederlandse literatuur. De losbandige kunstenaar, die als verteller optreedt, raakt grenzenloos verliefd op Olga. Alles draait in het begin om seks en samen zijn ze dolgelukkig. Maar na verloop van tijd voelt Olga zich steeds ongelukkiger en zoekt ze haar gelukkig elders. De verteller geeft vooral haar moeder hiervan de schuld, omdat zij liever heeft dat Olga een stabiele relatie met financiële zekerheid opbouwt. Het pad naar geluk gaat voor Olga niet over rozen. En de nog steeds verliefde verteller ziet alles met lede ogen aan.
Door Mellius op 5 november 2017
Dublinezen
Romans Kobo
Hoewel hij reeds op jonge leeftijd Ierland de rug toekeerde voor het vasteland van Europa is Dublin toch onlosmakelijk met James Joyce verbonden. Het decor voor de verhalen in het boek genoemd naar de inwoners van de door Joyce niet bepaald geliefde stad. Volgens hem het centrum van geestelijke verlamming. Wat in de verschillende verhalen waaruit Dublinezen bestaat dan ook tot uitdrukking komt. Het ebook Dublinezen is bij Kobo te koop voor €13,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Dublinezen:
Geen reviews bij Kobo over Dublinezen.
De kant van Swann
Fictie ebooks
Klassieker kan het bijna niet, maar dan in de moderne betekenis van het woord: De kant van Swann geschreven door de Franse schrijver Marcel Proust. Het eerste deel van de serie Op zoek naar de verloren tijd. De beroemde passage waarin de verteller een schelpvormige cake eet, een madeleine, gedompeld in een kopje bloesemthee. De door hem opgesnoven geur, is die van z’n voorbije jeugd. De gebeurtenissen opgeslagen in het geheugen. Wat hem een duik in het verleden doet nemen op zoek naar het nodige aan losgeraakte momenten. Het ebook De kant van Swann is bij Kobo te koop voor €6,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De kant van Swann: 
Geen reviews bij Kobo over De kant van Swann.
 

 

 

 

Roman

 

Hedendaagse romans
De zeven zussen
Het eerste deel van een zevendelige serie geschreven door Iers/Engelse schrijfster Lucinda Riley. Behoorlijk wat fictie ebooks dus. Het draait allemaal om zeven zussen die zijn geadopteerd door een steenrijke zakenman. In dit deel is de oudste zus aan het woord. In de overige delen volgt de rest. Telkens wordt een duik in het verleden genomen wanneer een zus de opdracht vervult haar gegeven in een brief door de overleden adoptievader. In dit eerste deel is het de dochter, Maia d’Aplièse, die centraal staat. Voor een bespreking van het boek op onze site zie: De zeven zussen van Lucinda Riley. Het ebook De zeven zussen is te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De zeven zussen: 
5 reviews bij Kobo over De zeven zussen:
Leest sneller dan ik dacht
Eigenlijk dacht ik: wat een pil, hier ga ik wel een tijdje over doen, ik heb namelijk niet veel tijd om te lezen. Wat een vergissing. Binnen no-time had ik het boek uit. Ik heb letterlijk alle letters naar binnen gezogen. Ik heb niet veel verstand van mythologie, maar het boek is ook begrijpelijk zonder kennis daarvan. En grappig genoeg vallen een hele hoop puzzelstukjes op z’n plek zodra je bij het laatste hoofdstuk aankomt. eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik meer verwacht had over de verhaallijn van de echte moeder van Maia, en vond ik dat Beatrize heel snel haar verhaal prijsgaf. Op zich niets mis mee, maar waarom veranderde ze zo plots? Toch raad ik iedereen aan om het boek te lezen. Het leest als een trein en er is niets zo fijn dan lekker weg kunnen dromen in de verhaallijn van de personages Maia en Bel!
Door NA op 9 februari 2020
Zeven zusters
Heerlijk geschreven Bijna niet kunnen stoppen kijk uit naar deel 2.
Door Margreth v Dinther op 31 januari 2020
1 adem
Eenmaal gestart met lezen wil je meer weten. Alles gaat wijken om dit boek te lezen. Een mooi levensverhaal van de oudste zus.
Door Do op 30 januari 2020
Verslavend
Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen. Zo mooi geschreven dat je helemaal in het verhaal opgaat. Snel het 2de boek kopen.
Door Patricia op 14 januari 2020
Meesleper
Prachtig eerste deel van een serie die je van begin tot het eind meeneemt in het verhaal.
Door Joyce op 11 januari 2020
Elementaire deeltjes
Sleutelwerk van de Franse meester in het op literaire wijze kritiseren van de westerse consumptiemaatschappij. Waarin hij middels z’n hoofdpersonen stelling neemt tegen het existentiele vrijheidsdenken van een filosoof als Jean Paul Sartre en een schrijver als Albert Camus. In Elementaire deeltjes moeten de hippies en activisten van mei ’68 het ontgelden. Die hebben de oude waardestelsels opgeblazen zonder er iets voor in de plaats te stellen. In tegendeel ze hebben zich kritiekloos overgegeven aan de kapitalistische consumptiemaatschappij. Grotendeels door hen zelf vorm gegeven. Toen de onvermijdelijke kater kwam na het feest van de democratisering zochten ze troost in tal van zweverige denkstelsels, onder de noemer van New Age. Dit alles op niets ontziende wijze beschreven door Houellebecq. Het ebook Elementaire deeltjes is bij Kobo te koop voor €7,49.
Aantal sterren bij Kobo voor Elementaire deeltjes
2 reviews bij Kobo over Elementaire deeltjes:
Geweldig werk
Lekker om te lezen, zeer intrigerend werk. Schitterende passages.
Door Dr op 5 maart 2018
Zo mooi
1 van de mooiste zinnen ooit: Die gekwelde, tegenstrijdige, individualistische en twistzieke soort met zijn grenzeloze egoïsme, die soms tot enorme geweldsuitbarstingen in staat was, maar toch altijd in goedheid en liefde bleef geloven.
Door Bernard op 11 februari 2018
Finse dagen
Alweer het zoveelste boek van ex-Jiskefetter Herman Koch. Deze keer een verhaal gebaseerd op een waar gebeurde episode in het leven van de schrijver. Verslag van een sombere periode uit z’n leven, doorgebracht in een somber land: Finland, waar hij veertig jaar geleden het overlijden van z’n moeder probeerde te verwerken in de eenzame berkenbossen van het Europese noordelijke der noordelijken. Ver weg van z’n woonplaats. Extra gekweld door het feit dat z’n vader alweer een nieuwe vriendin heeft terwijl ma net heen gegaan is. Menig schrijver zal jaloers zijn op de soepele pen van deze erudiete romancier. Het ebook Finse dagen is te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Finse dagen
3 reviews bij Kobo over Finse dagen:
Herman Koch op zijn best
Meeslepende teksten -niet van echt te onderscheiden.Autobiografisch.
Door Guillermo op 21 februari 2020
De man kan schrijven
Een mooie stijl, een meerlagig verhaal en een ‘open einde’. Wat wil je als lezer nog meer!
Door GB op 11 februari 2020
Te snel uitgelezen
Herman Koch laat de lezer met Finse dagen meekijken in z’n leven en denken. Het is een mooi verhaal over zijn weg naar volwassenheid. Maar het is ook een verhaal van verdriet, vergeving en het terughalen van herinneringen. Hij schept er niet over op, maar hij heeft best een spannend leven. In elk geval is de manier waarop hij het verteld zo spannend dat je het gewoon in een ruk uit moet lezen. En met ontzettend veel genoegen. Natuurlijk laat hij niet overal het achterste van z’n tong zien, maar dat maakt het nu juist zo leuk. Ook nadat je het uit hebt is er nog iets om over na te denken. Een echte aanrader om te lezen!
Door DJO op 28 januari 2020
De moord op de commendatore
Een ebook vol wonderlijke gebeurtenissen, maar dat toch geloofwaardig blijft. Op zich al een knap staaltje schrijfkunst dat niet veel schrijvers gegeven is. Maar dus wel de Japanse schrijver Haruki Murakami in deze lijvige roman van bijna 800 bladzijden in de fictie ebooks, bestaand uit twee delen: ‘Een idea verschijnt’ en ‘Metaforen verschuiven’. Het uitzonderlijke krijgt een centrale plaats in de vertelling over een gescheiden schilder die in afzondering inspiratie voor nieuw werk hoopt te vinden Tevens over het nodige aan liefdesverdriet heen probeert te komen na zes jaar huwelijk. Maar het loopt dus anders wanneer hij in het huis waarin hij verblijft een vreemd schilderij ontdekt dat tot leven komt. De aanzet tot tal van hilarische gebeurtenissen dat van De moord op de commendatore een uitzonderlijke vertelling maakt. Het ebook De moord op de commendatore is te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De moord op de commendatore:
3 reviews bij Kobo over De moord op de commendatore:
Niets en toch alles vertellen…
Murakami laat je vanuit verschillende invalshoeken het verhaal ontdekken. Je kan je verplaatsen in het hoofdpersonage, de vreemde buur, het schilderij, … en uiteraard De Commendatore.
Door Dirk op 17 maart 2018
Fijn leesboek
Heerlijk dromerig verhaal dat nieuwsgierig blijft maken ondanks dat er weinig in gebeurt. Lekker voor op de bank.
Door Kick op 13 maart 2018
Top boek
Kan niet wachten op deel 2. Geweldig. Helemaal Murakami
Door Peter op 26 december 2017
Wees onzichtbaar
Verhaal over een Turkse jongen, Metin, die opgroeit in de Bijlmermeer. Het gezin waar hij deel van uitmaakt wordt met harde hand bestuurd door een nogal heerszuchtige vader. Een werkloze communist die veel drinkt en losse handen heeft. Met het ouder worden van Metin groeit het verzet tegen de Marxististische vader. Een kleurrijk en boeiend geschreven verslag over het opgroeien van een allochtone jongen. Het ebook Wees onzichtbaar is te koop bij Kobo voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Wees onzichtbaar:
3 reviews bij Kobo over Wees onzichtbaar:
Het leven van een geëmigreerd gezin in de Bijlmer.
Boek die het leven schetst van een Turks gezin dat zich in de Bijlmer gevestigd heeft. Het leven wordt bekeken vanuit het oogpunt van de jongste zoon, die leert dat niet opvallen dikwijls het veiligst is. Het boek is vlot geschreven en leest dan ook als een trein.
Door Luc V. op 18 februari 2020
Onzichtbaar
Boeiend van begin tot eind. Knap om deze levensperiode zo te kunnen omschrijven en zo herkenbaar en begrijpelijk samen te vatten. Je gaat houden van ( het gezin).
Door Maria op 11 februari 2020
Aangrijpende coming of age boek
Leest vlot. Aangenaam . Geeft veel inzicht on Joe het was opgroeien in de Bijlmer als Turks kind .
Door Marleen Vorsselmans op 28 juli 2019
 

 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op. .