Leeswijzer Reizen In Fictie Ebooks

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Reizen In Fictie Ebooks  

Reizen fictie ebooks voor op een Kindle

 

 

Spanning

 

 

Hieronder de door ons bij Amazon.nl geselecteerde ebooks met als onderwerp reizen, onderverdeeld in de rubrieken:

 

 

Titels:

 

 

 

Reizen

 

 

 

Reizen klassiekers
Gullivers reizen
Het ebook Gullivers reizen van Jonathan Swift is een van de oudste boeken over reizen. Geen echte reis door de wereld maar eentje in de fantasie van de schrijver. De hoofdpersoon, scheepsarts Lemuel Gulliver, lijdt schipbreuk en spoelt aan op het eiland Lilliput, waar kleine mensjes wonen waar hij als reus een bezienswaardigheid is. Dit en nog vele andere avonturen zijn te lezen en te bekijken in Gullivers reizen. Een ebook vol illustraties. Gullivers reizen is bij Amazon.nl te koop voor €13,95.
Angst en walging in Las Vegas
Reizen
Angst en walging in Las vegas van de Amerikaanse schrijver Hunter S. Thompson behoort tot de klassieke ‘roadtrip’ literatuur. Bijna in de letterlijke betekenis van het woord ‘trip’, gezien de enorme hoeveelheden drugs en alcohol die het gezelschap, Raoul Duke en Dr. Gonzo, tot zich nemen in hun rode cabriolet. Meer een mobiele apotheek annex slijterij. Oorspronkelijk zou Duke een verslag schrijven voor een sportblad over een befaamde motorcross dwars door de Nevada-woestijn. Maar daar komt weinig van terecht. Wel werd een nieuwe vorm van journalistiek toegepast, de zogenaamde Gonzo, waarbij de verslaggever onlosmakelijk verbonden is met het door hem of haar beschreven onderwerp. Angst en walging in Las Vegas is bij Amazon.nl te koop voor €8,49.
Reis om de wereld in tachtig dagen
Reis om de wereld in tachtig dagen is een verhaal van Jules Verne. Het ebook is opgedeeld in 37 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk beschrijft een kenmerkende gebeurtenis van de reis gemaakt door Phileas Fogg en z’n bediende Passepartout met alle mogelijke hun ten dienst staande vervoermiddelen. Behalve dan het vliegtuig en de auto want die waren er nog niet in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt (19de eeuw). De reis begint in Londen en eindigt daar ook tachtig dagen later. Ondertussen hebben de hoofdpersonen veel grote steden en landen op de aardbol aan gedaan, kleurrijk beschreven door Jules Verne. Reis om de wereld in tachtig dagen is bij Amazon.nl te koop voor €7,49. 
.

 

 

 

Reizen recent
Tabé Java, tabé Indië
Reizen
Tabé Java, tabé Indië is een ebook over de oorlog in Indonesië, dat wil zeggen de vrijheidsstrijd tegen de Nederlandse ‘bezetter’ toen Japan capituleerde en de zeven decemberdivisie rust en orde trachtte te herstellen in de kolonie. Maar dat bleek een illusie zoals beschreven in het boek van Ronald Nijboer. Een reisboek dus met een politiek tintje. De auteur vertelt het verhaal van z’n opa, Evert-Jan Nijboer, die ooit als vrijwilliger dienst deed in het Nederlandse leger eind jaren ’40. De heenreis op het troepenschip leest als een jongensboek. De halve aardbol over reizen als soldaat. Maar eenmaal op de plek van bestemming blijkt al snel de bittere realiteit van de oorlog: verwoeste kampongs en gesneuvelde kameraden.  Plus de nodige massagraven voor de omgekomen tegenstanders. Zeventig jaar later reist kleinzoon Ronald Nijboer zijn opa achterna, met diens dagboek in de hand. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers? En wat zien we, als het zwijgen met verhalen gevuld wordt? Tabé Java, tabé Indië is bij Amazon.nl te koop voor €13,99.
In Europa, reizen door de twintigste eeuw
Reizen
In Europa (reizen door de twintigste eeuw) is een ebook geschreven door de socioloog Geert Mak. Misschien geen reisverhaal in de klassieke zin van het woord, maar toch vindt er een verplaatsing plaats. Niet alleen een verplaatsing van de schrijver door Europa, maar ook eentje in de tijd. En dat is ook een reis. Misschien wel net zo belangrijk. In Europa, is het verslag van een jaar, beginnend in 1999, door Europa van Geert Mak. Een historische reis, zoals hij zelf zegt. Letterlijk de sporen volgend van de Europese geschiedenis. Beginnend in januari bij de restanten van de Parijse Wereldtentoonstelling, een eeuw eerder gehouden, vervolgens naar het ooit bruisende Wenen. Om in de maand december te eindigen bij het kapotgeschoten Serajevo. Waar de aanslag op Franz Ferdinand in 1914 de aanleiding vormde tot de Eerste Wereldoorlog en daarmee in feite ook tot de Tweede. Maar dat is wijsheid achteraf. In Europa is bij Amazon.nl te koop voor €14,99.
Grand Hotel Europa
Grand Hotel Europa is een liefdes- en reisverhaal tegelijk. In het in verval geraakte Grand Hotel Europa overdenkt de hoofdpersoon waar het is misgegaan met Clio, z’n vriendin, op wie hij in Genua verliefd is geworden en in Venetië is gaan wonen. Een meeslepende reconstructie van een liefde in tijden van massatoerisme. Een herbeleving ook van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering op die schijnbaar in de tijd gestolde plek flink om zich heen grijpt. Voornamelijk in de meer schadelijke vormen van het massatoerisme. Het reizen van complete volksstammen in vliegtuigen 24/7 rondom de aarde, maar toch voornamelijk met als eindbestemming: Europa. Grand Hotel Europa is bij Amazon.nl te koop voor €13,99.
Venetië
Het reisverhaal Venetië van Cees Nooteboom speelt zich, zoals de titel al zegt, voornamelijk af in een stad: het tot de verbeelding sprekende Italiaanse Venetië. Moeder van alle steden met een waterrijk verleden, zoals Amsterdam. Dat ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. Maar die in het Zuiden is toch een stuk mooier wat architectuur betreft. Met al haar verstopte hoeken en gesloten poorten, omringd door ontelbare lagunes, is het geschapen om de weg in kwijt te raken. Wat tevens een voorwaarde is voor het doen van onverwachte ontdekkingen. En dat is precies wat Nooteboom doet: op goed geluk de weg zoeken langs gebeeldhouwde bogen en dobberende gondels. Zo neemt hij de lezer mee voor het werpen van een blik achter het toeristische masker van de stad der waterige steden.  Venetië is bij Amazon.nl te koop voor €11,99.
De zijderoutes
 
De zijderoutes is een ebook van de Engelse schrijver Peter Frankopan. Het gaat over het gebied dat ook wel de bakermat van onze beschaving wordt genoemd. Het gebied ten oosten van de Middellandse en de Zwarte Zee tot aan de Himalaya, dwars door Centraal-Azië tot diep in China en India. Daar loopt de zijderoute doorheen, één van de eerste internationale handelswegen. Er zouden er nog vele volgen, tot nu aan toe. Telkens weer nieuwe handelswegen door andere gebieden. De zijderoutes is bij Amazon.nl te koop voor €14,99.
Solo reizen
 
Het ebook Solo reizen van Liesbeth Rasker gaat over het in je eentje op vakantie gaan. Veel mensen deinzen daar voor terug. ‘Vakantie dat doe je toch samen’ is het daaraan ten grondslag liggende denkbeeld. Volkomen fout volgens de schrijfster van het ebook Solo reizen. Het is volgens haar helemaal niet vreemd om alleen op vakantie te gaan. Daar heb te toch helemaal niemand voor nodig. En onderweg kom je genoeg interessante mensen tegen die je samen met een reispartner nooit had ontmoet. Solo reizen is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
Noord-Korea dagboek
 
Het Noord-Korea dagboek van ex-Monty Python komiek en wereldreiziger Michael Palin geeft een onthullend kijkje achter de schermen van de rode heilstaat. Dat was in 2018 om precies te zijn. Het tijdstip waarop er sprake was van enige toenadering tot de Verenigde Staten. Misschien dat Palin daarom met z’n filmploeg in tamelijke grote vrijheid een documentaire kon maken in het laatste rode bastion van de wereld. Een gelegenheid die hij meteen aangreep om een en ander op schrift te stellen in de vorm van een dagboek, minutieus bijgehouden gedurende z’n tweewekelijks verblijf. Op de kaft van z’n boek staat Palin symbolisch afgebeeld als een tweede Kim Yong Un. Een beetje bezorgd met sceptische blik in de verte turend. Het Noord-Korea dagboek is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.

 

 

 

Een epub omzetten naar een formaat geschikt voor de Kindle? Ga naar de pagina op deze site waarin het converteren van een epub naar mobi wordt uitgelegd: Epub omzetten