Leeswijzer Non-Fictie Ebooks: Ware Literatuur

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Non-Fictie Ebooks: Ware Literatuur  

Waar gebeurde verhalen (non-fictie ebooks) te lezen op een Kindle

 

 

Fictie ebooks
 

 

Niet alle literatuur is fantasie. Sommige boeken zijn geschreven naar aanleiding van een echte gebeurtenis (non-fictie ebooks) die bijvoorbeeld een schrijver of journalist met behulp van de nodige stijlfiguren wereldkundig maakt. Lijst van non-fictie ebooks:

 

 

Titels:

 

 

 

 

 

Waar gebeurde literatuur (non-fictie ebooks)
Rinkeldekink
Non-fictie ebooks
Bekende Nederlander Martine Bijl werd getroffen door een hersenbloeding. Dit ebook is een persoonlijk verslag van haar ervaringen met deze vreselijke aandoening. Te lezen is hoe ze eerst herstelde in een revalidatieoord en daarna in een ziekenhuis behandeld werd vanwege ernstige depressieve klachten. Met veel humor doet ze daar verslag van in Rinkeldekink. Het ebook Rinkeldekink is te koop bij Amazon.nl voor €7,99.
‘t Hooge Nest
non-fictie ebooks
‘t Hooge nest van Roxanne van Iperen gaat over het onderduikadres van twee joodse zussen in de Tweede Wereldoorlog. Niet een Amsterdamse zolder, maar een tot de verbeelding sprekende Gooise villa. Het ebook ‘t Hooge Nest is te koop bij Amazon.nl in non-fictie ebooksvoor €4,99.
Grote verwachtingen
non-fictie ebooks
Het ebook Grote verwachtingen van Geert Mak gaat over de immigratieproblematiek tegen de achtergrond van het oude Europa. Het is een vervolg op het bijzonder succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. De aanleiding tot een televisieprogramma bestaande uit vijfendertig delen met de schrijver als verteller en hoofdpersoon. In Europa ging over de twintigste eeuw en hoe die in veel opzichten gruwelijke periode, getekend door twee wereldoorlogen, de Europeanen heeft gevormd. ‘Grote verwachtingen’ gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Met de nadruk op de vluchtelingencrisis en de stempel die het op het oude continent drukte. De uitzichtloze situatie ook waarin veel, heel veel vluchtingen in terecht kwamen, ondanks de hoop op een beter leven. Grote verwachtingen is bij Amazon.nl te koop in non-fictie ebooks in non-fictie ebooks voor €14,99.
Mijn ware verhaal
non-fictie ebooks
De autobiografie Mijn ware verhaal van cabaretière Karin Bloemen in zoals ze het zelf omschrijft een ‘schaamteloos eerlijk’ boek. Vallend onder de categorie non-fictie ebooks. Het gaat over haar door misbruik, mishandeling en angst getekende jeugd. Zonder een blad voor de mond te nemen laat Karin bloemen zien wat het met haar heeft gedaan als directe familieleden het op je hebben voorzien. Niet zonder trots verteld ze hoe ze ondanks de traumatische ervaringen in haar jeugd de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol en succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang. Mijn ware verhaal is bij Amazon.nl te koop in non-fictie ebooks voor €12,99.
Wraak
Het ebook Wraak van Wouter Laumans en Marijn Schrijver is het vervolg op de bestseller Mocro Maffia. Over de oorlog tussen twee bendes van voornamelijk Marokkaanse boefjes. Het blijft een beetje in de scootersfeer hangen allemaal. Erg micro dus. In de schaduw van bijvoorbeeld de Siciliaanse maffia. Maar die hadden dan ook een erecode: geen handel in harddrugs. Dat soort ethiek ontbreekt volledig bij de salafistische scootermaffia in Amsterdam en Utrecht, wat meteen het plat materialistische ervan aantoont doordrenkt met het bloed van onschuldige voorbijgangers en advocaten die de tegenpartij juridisch bijstaan. Het ebook Wraak is bij Amazon.nl te koop in non-fictie ebooks voor €4,99.
Wham! George & ik
 Het ebook Wham! George & ik, gaat zoals de titel zegt over de wat minder beroemde wederhelft van het frivole jongensbandje Wham! Iedereen kent George Michael, maar niet iedereen weet wie Andrew Ridgeley ook weer precies was. De wederhelft dus van de hitmachine uit alweer de verre jaren tachtig. Helaas leeft George Michael niet meer. Getormenteerd muzikaal genie die wel eens over de schreef wilde gaan, getalenteerde mensen eigen. Waar nooit veel kwaad achter schuil gaat, meer een zich afreageren op de dweperige belangstelling van pers en publiek. Maar het begon ooit heel onschuldig met een paar liedjes in de Londense metro. Eenmaal ontdekt schoten ze als een pijl omhoog in de hitparades. Genoeg reden voor een kleine nostalgische terugblik van z’n sympathieke bandgenoot Ridgeley die zichzelf niet spaart. Maar het is geen omzien in wrok. In tegendeel. De mooie anekdotes en levendige herinneringen zijn het lezen meer dan waard. Wham! George & ik is bij Amazon.nl te koop in non-fictie ebooks voor €12,99.
 In koelen bloede
 In koelen bloede van de Amerikaanse schrijver Truman Capote is een klassieker in het genre van de non-fictie. Zoals de titel zegt gaat het ebook over een gruwelijke misdaad: de moord op een compleet gezin in Kansas in 1959. Truman Capote’s verslag van de dramatische gebeurtenis behelst een nauwkeurige reconstructie, zowel vanuit het gezichtspunt van daders, slachtoffers als opsporingsambtenaren. Het boek was de eerst geschreven non-fictie roman. In koelen bloede is bij Amazon.nl te koop in non-fictie ebooks voor €10,99.
De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door
 De cursus enz, is een uitgebreide verzameling van vertelsels en verzen van de komiek en cabaretier Herman Finkers. Iemand die excelleert in het ongerijmd onder woorden brengen van het alledaagse. Het ebook staat dan ook vol met dergelijke oneliners die hoe vaak je zo ook leest telkens weer op de lachspieren werken, helemaal wanneer je het Twentse accent erbij denkt waarmee ze ooit op het podium gedebiteerd zijn door Finkers. Bijvoorbeeld: ‘Dan volgt nu een waarschuwing voor de scheepvaart: pas op.’ De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door is bij Amazon.nl te koop in de categorie non-fictie ebooks voor: €14,99.
Laura H.
 Het ebook Laura H. gaat over de vraag wanneer iemand een terrorist genoemd kan worden. In dit geval Laura H. Het inmiddels alom bekende IS-meisje dat ontsnapte uit het kalifaat en rennend door een Syrische woestijn werd aangetroffen met twee kleine kinderen. Ze zegt op de vlucht te zijn voor de moslimfundamentalisten van de Islamitische  Staat. Ze huilt en wil terug naar wat ze in gebrekkig Engels Sweet Lake City noemt. Oftewel het Nederlandse Zoetermeer. Daar komt ze vandaan. Maar op Schiphol wordt ze gearresteerd en beschuldigt van terrorisme. Journalist Thomas Rueb verdiept zich in de zaak en schrijft een fascinerend boek over het leven van Laura H. de bekendste Syriëganger van Nederland. Het ebook Laura H. is bij Amazon.nl te koop in de categorie non-fictie ebooks voor €14,99.
Knap voor een dik meisje
 Het ebook Knap voor een dik meisje gaat zoals de titel zegt over de kilootjes teveel aan het lichaam van een nog jonge meid. Die wordt daar mee gepest. Voelt zich buiten gesloten en besluit te gaan afvallen. Oftewel te voldoen aan de norm van de slankheid. Ze is begin twintig en neemt deel aan het programma Obese. In tien maanden valt ze 56 kilo af. Geen geringe prestatie. Maar ze kan helaas niet de discipline opbrengen zich aan het schrale maal te houden en de kilo’s er weer even snel aan komen. Nu gooit ze het over een andere boeg. Waarom jezelf schamen voor je dikte? Ze laat van zich horen als jonge vrouw met een gewichtsprobleem dat niet langer voor haar een probleem is. Eerder voor de mensen die Tatjana Almuli erop aanspreken. Eenmaal de schroom overwonnen vertelt ze ronduit over haar jeugd, haar deelname aan het programma om af te vallen en het leven na Obese. Knap voor een dik meisje is bij Amazon.nl in de categorie non-fictie ebooks te koop voor €10,99.

 

 

.

Een epub omzetten naar een formaat geschikt voor de Kindle? Ga naar de pagina op deze site waarin het converteren van een epub naar mobi wordt uitgelegd: Epub omzetten