Nieuwe Kindle e-reader: Wel of niet dit jaar?

Home » E-reader » Nieuwe Kindle e-reader: Wel of niet dit jaar?  

NIEUWE KINDLE OF NIET DIT JAAR?

Nieuwe Kindle

Nieuwe Kindle blijft een vraagteken. Met de blik alvast op de koopmaand december gericht heeft de grootste online-keten ter wereld, Amazon, een aantal nieuwe apparaten aangekondigd. Bijvoorbeeld een nieuwe toepassing van het slimme luidspreker-systeem Echo.

Maar ook een nieuwe tablet, de Fire HD 8 met stembediening via de virtuele assistent Alexa. Deze wordt op 4 oktober aanstaande gepresenteerd. Voor wat betreft een nieuwe Kindle heeft Amazon nog even een slag om de arm gehouden. Toch zit deze volgens ingewijden er ook aan te komen. Waarschijnlijk vindt de introductie binnen een paar weken plaats. Vorig jaar kondigde Amazon de nieuwe Kindle Oasis 2 aan op 11 oktober, vanaf die datum kon er besteld gaan worden door de klanten. Op 31 oktober kregen deze de reader opgestuurd.

Het systeem van het van te voren kunnen bestellen van een nieuwe product is nu eenmaal de gewoonte bij Amazon. In de regel dient rekening gehouden worden met 2 – 4 weken voor de daadwerkelijke levering van een pas geïntroduceerd apparaat. Of het nu een tablet of een reader is, of een andere elektronische toepassing. De nieuwe Alexa microwave werd vorige week al aangekondigd, terwijl deze pas daadwerkelijk op 14 november te verkrijgen is.

Amazon wil blijkbaar een gedegen inschatting kunnen maken van de belangstelling voor een nieuw product zodat er geen overcapaciteit plaats vindt. Wat nu eenmaal veel geld kost. Denk aan opslag en dergelijke. Als onlinebedrijf op wereldschaal hebben ze daar waarschijnlijk ook niet de ruimte voor. Dan komt het aan op een gedegen inschatting van de behoefte aan bijvoorbeeld een nieuwe reader.

Sceptici denken overigens dat een nieuwe Kindle pas volgend jaar zal verschijnen. Dit leiden ze af uit het feit dat E Ink, het bedrijf dat de schermen voor de Kindle maakt, investeerders heeft verteld dat ze een daling verwachten in de verkoop van e-readers. De markt zal pas volgend jaar weer aan trekken. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Toch blijft de Kindle-serie het paradepaardje op het gebied van het elektronisch lezen.

Reden waarom men altijd halsreikend uitkijkt naar een nieuwe introductie. Als dit gebeurt dan zou het inderdaad in de komende weken moeten plaats vinden. Anders wordt het pas volgend jaar.

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

 

Kobo Forma nieuwe ereader van Kobo
Onyx Boox Note: Alleskunner op het gebied van PDF
Ebooks & Ereaders