Leeswijzer Voor Spanning in Ebooks (Fictie)

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Voor Spanning in Ebooks (Fictie)  

Spanning in ebooks voor iedere soort reader, behalve een Kindle

 

Spanning in ebooks

 

Spanning in ebooks categorie fictie

 

De in de leeswijzer geselecteerde spannende ebooks zijn onderverdeeld in de rubrieken klassiek en recent. De ebooks zijn opgemaakt als epub en daarom niet te lezen op een Kindle. Die hebben een eigen bestandsformaat (mobi, azw3). Het omzetten van epub naar een bestandsformaat geschikt voor de Kindle van Amazon wordt uitgelegd in een apart artikel over dit onderwerp op deze site. Een kwestie van enkele muisklikken en een epub kan ook op de Kindle gelezen worden. Maar er is ook een pagina op deze site met spannende ebooks van Amazon.nl.

De spannende ebooks zijn te downloaden bij verschillende aanbieders van ebooks zoals Libris, Bruna, Bol.com en Kobo:

 

 

Titels:

 

 

 

 

Spanning in ebooks

 

 

Spanning in ebooks klassiekers
Frankenstein
Spannende ebooks
Frankenstein in 1816 geschreven door Mary Shelley kan met recht een klassieker genoemd worden in het genre van de ‘spanning’. Hoewel er ook veel Sciencefiction elementen in het verhaal zitten over een dolgedraaide wetenschapper (Dr. Victor Frankenstein) die uit de overblijfselen van overleden personen een nieuw wezen creëert dat zich tegen z’n eigen schepper keert. Een boek dat vele malen is verfilmd. Frankenstein is te koop bij Kobo in de categorie spanning in ebooks voor €4,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Frankenstein:
Er zijn geen reviews van lezers voor Frankenstein bij Kobo. Maar wel 2 bij Bol.com:
Superbook
Het is echt een goed boek.
Anonyne Amsterdam 6 december 2019
Mooi boekje
Frankenstein blijft een echte klassieker. Deze versie van de Penguin English Library is erg mooi en past perfect bij de andere boeken uit de serie. Het is een mooi klein boekje met een prachtige kaft en prettig dun papier. Het is mooi opgedeeld en het verhaal is zoals bekend geweldig. Een mooie versie voor de liefhebber!
RoosjeH 2 oktober 2019
De jongens uit Brazilië
Spannende ebooks
De jongens uit Brazilië (1976) is een boek geschreven door Ira Levin. De naziarts Dr Mengele probeert via een door hem opgezet programma middels gekloonde zuigelingen een nieuwe Hitler het levenslicht te laten zien. Student en amateur speurder Barry Koehler probeert hem de voet dwars te zetten. Het plan van de duivelse Mengele is dat de vaders van gekloonde Hitler op dezelfde leeftijd om het leven komen als Hitlers vader. 94 om precies te zijn. Dit om de exacte voorwaarden te creëren waarin Hitler ooit opgroeide en er dus een nieuwe führer zal opstaan. De jongens uit Brazilië is bij Bol.com te koop in de categorie spanning in ebooks voor €9,99.
Aantal sterren voor De jongens uit Brazilië bij Bol.com:
3 reviews bij Bol.com over De jongens uit Brazilië:
Spannende klassieker!
Niet voor niets zo’n beroemd boek! Zelfs als je de plot al kent, is het boek hartstikke spannend en boeiend. Zeer goed leesbaar, intrigerend, echt een aanrader.
DBdeWolf 24 augustus 2018
Adembenemend spannend
Dit is een boek wat ik niet makkelijk weg kon leggen. Spannend en meeslepend. De ontknoping is verbijsterend en geeft veel stof tot nadenken. Leest als een trein.
Gezina2 Luik 5 mei 2016
Zes sterren
Sublieme thriller uit 1976 die beroemd werd door het idee erachter, creatie van het Vierde Rijk via het klonen van 94 identieke personen. Die bovendien op een vooraf bepaalde datum hetzelfde trauma moeten ervaren als het origineel zelf ooit, op 14-jarige leeftijd. En bedacht door de nooit opgepakte, perfide Auschwitz kamparts Josef Mengele, ondersteund door een wereldwijd netwerk van oude kameraden in Zuid Amerika. Yakov Liebermann, een joodse jager op WW II oorlogsmisdadigers woonachtig in Wenen—bijna Simon Wiesenthal– wordt uit Brazilië gebeld door een Amerikaanse jongeman die een jaar of wat eerder vergeefs bij hem solliciteerde: geen fondsen beschikbaar. Het gesprek wordt bruusk afgebroken. Wat de jongeman hem kon vertellen is angstaanjagend en onwaarschijnlijk. Toch start hij een onderzoek, eerst aarzelend, dan steeds vasthoudender. Het boek komt wat langzaam op gang maar al snel verandert het perspectief voortdurend. Stephen King schreef, “Levin is de Zwitserse horlogemaker van de spannende roman”, wat perfecte research en uiterste precisie bij productie betekent. Plotselinge schrikmomenten en plotwendingen nemen gestaag in intensiteit toe en veel lezers (M/F) zullen ademloos doorlezen om te zien hoe alles afloopt. De gelijknamige film uit 1978 staat op YouTube. Ira Levin schreef ook het boek waarop de film “Rosemary’s Baby” is gebaseerd. Een ander, misschien nog spannender top boek uit 1976 is “Marathon Man” van William Goldman, ook succesvol verfilmd en met trailers op YouTube.
pdoornb 1 april 2016
De shining
Spannende ebooks
De shining van veelschrijver Stephen King is misschien wel z’n meest beroemde boek. Uiteraard ook verkrijgbaar in de digitale variant als ebook. Het verhaal is vooral bekend geworden door de verfilming van Stanley Kubrick. De spanning spatte zogezegd van het filmdoek. Maar ook het ebook bezorgt de inlevende lezer de rillingen van afschuw wanneer de hoofdpersoon Jack Torrance stukje bij beetje het verstand verliest en in het afgelegen Overlook Hotel z’n vrouw en zoontje naar het leven staat gewapend met een bijl. De shining is bij Libris te koop in de categorie spanning in ebooks voor €4,99.
Er zijn geen sterren voor De shining bij Libris. Maar wel bij Bol.com:
56 commentaren van lezers over De shining. 3 staan hieronder vermeld:
Zeer goed
Als pluspunt zou ik zeggen: spannend.
Ast123 4 februari 2020
Aanrader
Mijn kleindochter was heel blij met dit boek en vond het mooi. Ze heeft nu ook belangstelling voor de andere boeken in deze reeks.
Elise1953 7 januari 2020
Geniaal
Jaren geleden dit boek kwijt geraakt, blij dat deze weer verkrijgbaar is. De film (origineel en de remake) zijn leuk, het boek is geniaal. Complex, spannend, emotioneel en niet te missen voor elke King fan. Zeker één van de beste boeken die King heeft geschreven (na dit boek Dr. Sleep lezen is wel kers op de taart).
Marjoo Huissen 28 augustus 2015
 

 

 

Spanning in ebooks

 

Spanning in ebooks recent
Sneeuwblind
Spanning
Sneeuwblind is het debuut van de IJslandse thrillerschrijver Ragnar Jonasson. Ari Thor, een jonge politieagent, begint aan zijn eerste baan in een klein vissersplaatsje. Ver van Reykjavik, waar z’n vriendin woont. Het dorpje is alleen bereikbaar via een smalle bergtunnel. Een vlek op de toch al lege kaart van IJsland waar iedereen iedereen kent. Wat niet wil zeggen dat iedereen ook echt te vertrouwen is. Daar komt Ari Thor snel achter wanneer een jonge vrouw zwaar gewond en half naakt in de sneeuw wordt aangetroffen. Niet veel later komt een alom gerespecteerd schrijver na een val om het leven in het plaatselijke theater. De hoofdpersoon realiseert zich al doende dat hij niemand in de kleine gemeenschap echt kan vertrouwen. Geheimen en leugens zijn er tot een levenswijze verheven. Sneeuwblind is 0.a. bij Kobo te koop in de categorie spanning in ebooks voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Sneeuwblind:
Geen reviews bij Kobo. Wel 7 commentaren van lezers over Sneeuwblind bij Bol.com. 2 staan hieronder vermeld:
EEN UITSTEKEND DEBUUT VAN EEN AL GELAUWERD AUTEUR
Snjóblinda, Myrknæti, Rof, Andköf en Náttblinda zijn de IJslandse titels van Ragnar Jónasson die in zijn vaderland al veel roem heeft vergaard maar in nog Nederland nauwelijks bekendheid heeft. Toch heeft deze auteur wereldwijd al meer dan een miljoen boeken verkocht, in 21 talen uitgegeven. Nederland kan op dit moment kennis met het talent uit Reykjavik maken door de uitgave van zijn debuutthriller Sneeuwblind. De 24-jarige Ari Thór Arason heeft nog geen definitief toekomstbeeld voor ogen. Bij een studie filosofie haakte hij voortijdig af, een studie theologie onderging hetzelfde lot. Hij denkt zijn toekomst te vinden in het politievak en volgt daar de opleiding voor in Reykjavik. Kristine, zijn vriendin met wie hij samenwoont, volgt een medische opleiding. In een opwelling solliciteert hij bij de politie in het weinigzeggende dorp Siglufjördir en tot zijn eigen verbazing wordt hij aangenomen. Zijn directe chef Tómas introduceert hem met de mededeling dat in afgelegen dorpje niets zal gebeuren maar……zijn voorspelling wordt snel achterhaald door een valpartij bij een lokale toneelvereniging waarbij het slachtoffer overlijdt en de vondst in de sneeuw van een zwaargewonde vrouw.
++ ‘Het was gek om te zien hoe ze leek te veranderen als je haar gezicht van voren zag. Nu was ze heel gewoon, alsof alle glans er opeens afwas, die zat alleen in haar profiel’ ++
Ari wil zichzelf in zijn nieuwe functie vanzelfsprekend bewijzen en gaat met veel enthousiasme de onderzoeken van beide zaken in. Met degelijk speurwerk en nog geen negatieve relaties met de plaatselijke bevolking, probeert hij snel duidelijkheid te brengen met het vinden van de oplossingen. Snel verrijkt hij zich met de informatie dat het dorpje veel bewoners met een ietwat bedenkelijk verleden huisvest. Met zijn relatie met Kristine als inzet, probeert hij toch achter de reden van beide gebeurtenissen te komen wat uiteindelijk ook lukt maar volledig anders is dan zijn verwachting. Jónasson weet in een sfeerrijk verhaal het IJslandse landschap beeldend neer te zetten en neemt daar de personages op eenzelfde wijze in mee. De lezers die een snelle en spannende thriller verwachten zullen wellicht enigszins teleurgesteld zijn maar dit wordt meer dan gecompenseerd door het minutieuze rechercheerwerk. Daarnaast spelen een aantal relatieproblemen een rol die bij de auteur evenzo in goede handen zijn om er iets moois van te maken. Samengevat een uitstekend debuut dat de Nederlandstalige lezers nu pas tot zich kunnen nemen maar A.W. Bruna Uitgevers weet al te melden dat aankomende zomer het tweede deel Inktzwart gaat verschijnen.
CeesvR Tilburg 3 februari 2020
Goed verhaal!
Een IJslandse Baantjer, maar dan minder kneuterig (begrijp me niet verkeerd, dit is géén kritiek op Baantjer!!!). Ari Thór, een jonge politieagent (24jr) vertrekt helemaal alleen naar het idyllische vissersplaatsje Siglufjörõur in het onherbergzame noorden van IJsland. ~ “Hier gebeurd nooit iets.’ Waar ben ik aan begonnen? Waar ben ik in vredesnaam aan begonnen?” ~ Het boek begint met drie ‘verhalen’, Een vrouw in nood, Ari, een vrouw die in nood zou kunnen verkeren. Deze verhalen maken dat je boek vanuit verschillende perspectieven leest, maar er wordt niet te vaak geswitcht, het meeste lees je vanuit Ari. Wanneer Ari aan zijn nieuwe baan begint heeft hij zijn twijfel of hij de juiste keus heeft gemaakt. Hij is een buitenstaander in de hechte gemeenschap waar hij terecht is gekomen. Ari komt op mij over als een lieve sullige jongen waar ik een beetje medelijden mee had op z’n tijd! Wanneer een oude man overlijdt na een val van de trap zet Ari zijn vraagtekens bij deze ‘val’, maar daar wil natuurlijk niemand iets van horen. Dan wordt er een vrouw zwaar gewond aangetroffen en tijdens het onderzoek hierna komt oud zeer, list en bedrog uit het stadje naar boven. Had Ari gelijk? Wie deed wat en waarom? Laat deel 2 maar komen!!
boekenlezer123 28 december 2019
Het Instituut
Spanning
Het Instituut gaat over een groep paranormale begaafde kinderen. Door hun gave zijn ze op het Instituut terecht gekomen. Tegen hun wil, want ontvoerd, niet op de meest zachtzinnige wijze. Eenmaal in het Instituut doorlopen ze een soort traject te beginnen in de Voorkant waar ze onderworpen worden aan een aantal weerzinwekkende experimenten. Doorstaan ze die dan gaan ze naar de Achterkant, hun eindbestemming. Daar wordt hun gave ingezet voor het veranderen van de wereld. Nooit heeft een kind het Instituut levend verlaten. Lukt dit Luke Ellis, twaalf jaar en hoog begaafd, wel? Iets dat voor de nodige spanning garant staat. Het Instituut is o.a. bij Bruna te koop in de categorie spanning in ebooks voor €12,99.
Er zijn geen sterren voor Het Instituut bij Bruna. Maar wel bij Bol.com:
Geen reviews bij Bruna. Wel bij Bol.com 95 commentaren van lezers over Het Instituut. 4 staan hieronder vermeld:
Meeslepend boek
Prachtig boek: het voelt alsof je zelf in het verhaal meespeelt door de mooie details. Een van de beste boeken van King tot nu toe, al had het einde voor mij wat spannender gekunt.
louise2003louise saasveld 19 februari 2020
Het instituut
Het boek “het instituut” is een goed boek. Ik ben een grote fan van Stephen King zijn boeken en ook natuurlijk zijn films. Het enige wat er mist aan dit boek is de details die hij gebruikt. In zijn boek “It” gebruikte hij heel veel details waardoor dat het boek heel spannend maakte. In dit boek miste ik een beetje zijn details die hij altijd gebruikte. Maar doordat hij zo goed kan schrijven maakt hij veel goed in dit boek. Ook het deel waar de kinderen worden gestraft als ze iets fout doen en muntjes krijgen voor de automaat als ze iets goed doen is me heel erg bijgebleven. Ik ben ook heel erg geïnteresseerd in het hebben van speciale gaven. En in dit boek kwam dit ook voor en dat vond ik geweldig. Ik vond het een goed boek alleen jammer dat de details miste.
bentelemmens lommel 9 februari 2020
King…… elke keer weer genieten….
Heerlijk boek! Niet aan beginnen als je maar een half uurtje hebt…….
Hirondelle Aalsmeer 4 februari 2020
Top-boek
King heeft het weer geflikt om een echte page-turner te maken. Bijzonder aan dit boek is dat, als je de flaptekst gelezen hebt, je de eerste 50 pagina’s denkt: wat heeft dit met het verhaal te maken? Uiteraard komt dit allemaal goed. Zoals we van King gewend zijn, is ook dit weer een verhaal waarvan je verstandelijk weet dat het hele plot absurd is, maar waarvan ergens een stemmetje in je achterhoofd zegt dat het nou ook weer niet 100% uitgesloten is. King staat bekend om de uiterst grondige research die hij voor zijn boeken doet, en dat maakt dat het steeds weer moeilijk is zijn fantasieën te ontkrachten. Leuk is overigens dat King in het nawoord een dankwoord schrijft voor degene die hem bij die research al jarenlang ondersteunt. Het verhaal komt aanvankelijk wat langzaam op gang, maar als je er eenmaal in zit, lees je het in 1 x uit. De ontknoping is zoals altijd weer verrassend; net als je denkt dat nu duidelijk is hoe alles in elkaar zat, blijkt er toch nog wat meer te komen.
Jan2002 Harderwijk 1 februari 2020
Eén minuut voor middernacht
Spanning
Eén minuut voor middernacht is een ebook dat met recht thuis hoort in de rubriek ‘spanning’. Het door David Baldacci geschreven verhaal gaat over het tragische leven van een vrouwelijke FBI-agent. Toen ze nog kind was werd de tweelingzus van Atlee Pines ontvoerd en mogelijk ook vermoord. Sinds die fatale gebeurtenis in haar leven zoekt ze naar antwoorden die een einde moeten maken aan de haar kwellende onzekerheid. Ze is een wandelend kruitvat geworden. Op een dag explodeert ze tijdens een arrestatie van een verdachte die door haar zwaar wordt mishandelt. Het incident zorgt ervoor dat ze een stap terug moet doen in de organisatie waar ze voor werkt: de FBI. Van de nood een deugd makend keert ze terug naar haar geboorteplaats. Met behulp van haar assistent probeert ze erachter te komen wat er ooit, lang geleden, met haar tweelingzus Mercy is gebeurd. Tegelijkertijd pleegt een seriemoordenaar een aantal moorden in het kleine plaatsje. Behalve het oplossen van de zaak van haar verdwenen zusje moet ze nu ook een seriemoordenaar zien te vinden. Eén minuut voor middernacht is te koop bij Bol.com in de categorie spanning in ebooks voor €13,99.
Aantal sterren voor Eén minuut voor middernacht bij Bol.com:
5 reviews bij Bol.com over Eén minuut voor middernacht. 2 staan hieronder:
Zeer goed
Pluspunt van dit artikel: spannend.
Spiewie 6 februari 2020
Zeer goed
Spannend, dat is wat ik er goed aan vind.
car1 21 januari 2020
2 reviews bij Kobo over Eén minuut voor middernacht:
Adembenemend spannend!
In tegenstelling tot het teleurstellende 1e deel is dit huiveringwekkend spannend! Een pageturner.
Door W. Metselaar op 16 december 2019
Doods geheim
In Doods geheim probeert detective Erika Forster een gruwelijke moord op te lossen, gepleegd in een rustige Londense buitenwijk. Daar vindt een moeder op een ijzige ochtend het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Pal voor de deur van het slachtoffer. Er vinden meer aanvallen op jonge vrouwen plaats. De zaak wordt er niet eenvoudiger op wanneer blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Het onderzoek brengt bij de detective veel pijnlijke herinneringen uit haar eigen leven naar boven. Iets dat haar belemmert in het vinden van de moordenaar. Doods geheim is te koop bij Kobo  in de categorie spanning in ebooks voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Doods geheim:
3 reviews bij Kobo over Doods geheim:
Zeker een aanrader!
Wat een super spannend boek weer zoals alle boeken van deze schrijver! Aan het einde een geheel onverwachte uitkomst…
Door Mary op 15 februari 2020
Geweldig
Ontzettend goed spannend boek Leest erg lekker Tot het laast toe spanning Kan niet wachten op het volgende boek.
Door Gabriella op 9 februari 2020
Superspannend
Echt een boek waar in weg kan vallen. Ik kon hem niet wegleggen en heb tot middernacht doorgelezen.
Door Vlinder op 16 januari 2020
Huis vol leugens
Huis vol leugens is de nieuwste literaire thriller van het Engelse schrijversduo Nicci French. De vijfenveertig jarig hoofdpersoon, Neve, is zo op het eerste gezicht gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen. Maar schijn bedriegt. Uitgekeken op haar man, een mislukte tekenaar, pleegt ze overspel met haar baas. Die treft ze op een dag met ingeslagen schedel aan in z’n appartement. Ze wist alle sporen en trekt de deur achter zich dicht. Nu kan ze niets anders meer dan geloven in haar eigen leugens, wat steeds moeilijker wordt. Gaat Neve ten onder of weet ze zich toch uit de diepe leugenachtige put te werken waar ze in is terecht gekomen? Het ebook Huis vol leugens is bij Libris te koop in de categorie spanning in ebooks voor €12,99.
Er zijn geen sterren voor Huis vol leugens bij Libris. Maar wel bij Kobo:
5 reviews over Huis vol leugens bij Kobo:
Onderhoudend boek
In de traditionele Nicci stijl. Onderhoudend en spannend tot het einde.
Door Peter D. op 14 februari 2020
Doordacht
Een Nicci French die alleen door Nicci French geschreven kan zijn. Van begin tot eind intrigerend.
Door RB op 10 februari 2020
Vertrouwen
Was net niet geloofwaardig genoeg door alle vragen die nog openstonden en hadden moeten leiden naar de moordenaar maar heerlijk om te lezen.
Door Raymond Varossieau op 11 februari 2020
Verrassend
Een echte Nicci French. Je zit helemaal in het verhaal en denkt te weten hoe de vork in de steel zit, en plots neemt het verhaal een hele andere wending, waardoor je het boek het liefst nog een keer wil lezen. Ineens vallen er details op die in eerste instantie niet belangrijk leken. Echt een aanrader.
Door Ellen op 7 februari 2020
matig
Het verhaal is ok, maar op veel vlakken zeer onrealistisch.
door Alexander op 16 oktober, 2019
Het mes
Wat betreft spanning in ebooks is Het mes van Jo Nesbo een schoolvoorbeeld. Het ebook kan het best omschreven worden als een grimmige donkere vertelling vol verborgen spanning dat op de meest onverwachte momenten aan de oppervlakte komt. Een kunst die de Noorse schrijver als geen ander verstaat. Een beetje een traditie in Scandinavië aan het worden: het betere te boek gestelde thrillerwerk. Onder die categorie valt Het mes zeker. Beter kan bijna niet. In dit duistere verhaal gaat inspecteur Harry Hole de strijd aan met een ware griezel: z’n oude vijand Svein Finne. Een serieverkrachter en -moordenaar die pas op vrije voeten is gekomen na het uitzitten van een lange gevangenisstraf. Wanneer Harry Hole na een nachtje doorzakken met een fikse kater wakker wordt zit hij onder het bloed. Het is het begin van een vertelling noir zoals men ze niet snel zal lezen. De spanning is met iedere door Nesbo geschreven zin voelbaar op de reader. Het ebook Het mes is bij Kobo te koop in de categorie spanning in ebooks voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Het mes:
5 reviews bij Kobo over Het mes:
het mes
Mooi en spannend boek. Een einde dat ik niet zag aankomen verhaal zit goed in elkaar. Ik denk dat veel lezers er zich kunnen in herkennen Liefde brengt het beste in ons boven maar ook onze duistere kant.
Door Katrien vadenberghe op 5 januari 2020
Briljant
De beste Hole tot nu toe. Spannend van begin tot eind.
Door Elena op 8 december 2019
Pakkend boek
Fantastisch boek! Een boek met een heel onverwacht einde.
Door G. Bakker op 5 september 2019
Verslavend
Wat is dit boek ongelofelijk mooi geschreven. Met mijmerende zinnen geeft Nesbo stof tot nadenken. Spannend tot het einde. Ik kijk nu al uit naar een vervolg.
Door Griet op 20 augustus 2019
Als vanouds
Weer een ware Harry Hole plot beetje vergezocht maar littekens rijker is het wachten op het volgende spannende Holeverhaal.
Door JA op 12 augustus 2019

 

.

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. In dit geval spanning in ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.