Leeswijzer Voor Het Koken Van Voedsel In Ebooks

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Voor Het Koken Van Voedsel In Ebooks  

Over het koken van voedsel (non-fictie ebooks) te lezen op een Kindle

 

 

Geschiedenis
 

 

In de categorie ‘koken’ komen verschillende manieren van het bereiden van voedsel aan bod in ebooks. Non-fictie dus. Hoewel er toch heel wat fantasie komt kijken bij het op de juiste wijze maken van een gerecht. Het liefst zo gezond als mogelijk. Maar af en toe een lekkernij moet kunnen. Al is het alleen maar vanwege het geestelijk genot. Want niets is belangrijker voor de inwendige mens dan lekker, maar vooral ook gezond eten en drinken:

 

 

 

Titels:

 

 

Koken

 

 

 

 

 

Koken in ebooks
Rutger bakt
Koken
In het ebook Rutger bakt geschreven door Rutger van den Broek staan niet minder dan 70 recepten voor het bakken van allerlei lekkers. Iemand die van bakken en koken meer dan z’n hobby heeft gemaakt. Een passie! Niet voor niets is hij de winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Het ebook Rutger bakt is bij Amazon.nl te koop voor €9,99.
Lekker Fred
Koken
Het ebook Lekker Fred is een kookboek van de rapper Fred Tratlehner (De jeugd van tegenwoordig). Een tamelijk excentriek type achter het fornuis. Net als op het podium. Koken als uitlaatklep. De gerechten zijn er dan ook naar. Apart, maar zeker niet te versmaden. Fred mag dan van een (woord)grapje houden, er zit in z’n kookboek een bijzonder serieuze ondertoon. Hij wil dat wat hij kookt en bakt ook gezond is en bovendien lekker smaakt. Het ebook Lekker Fred is bij Amzon.nl te koop voor €9,99.
Donnies kookboek
Koken
 Het ebook Donnies kookboek is samengesteld en geschreven door de rapper Donnie Sclozskie. Even druk op de Nederlandse podia als achter het fornuis. Net als de kokende rapper Fred (zie boven). Alleen zijn de gerechten van Donnie simpel en puur natuur. Koken voor de vuist weg, maar dan wel op een gezonde manier. Het is een ratatouille aan gerechten wat er in het kookboek van Donnie is te vinden. Voor ieder wat wils. Van een snelle hap, van roti tot salade tot patat. Het is geschikt voor ieder moment van de dag. Het ebook Donnies kookboek is bij Amazon.nl te koop voor €11,99.
Eet meer energie
Koken
Het ebook Eet meer energie van voedingsdeskundige Marjolein Dubbers staat welk eten zorgt voor meer energie en welk eten je beter kunt vermijden. Ze legt uit hoe het proces van verbranding in je lichaam werkt, en wat je in je keuken op voorraad moet hebben aan eten en wat je beter kunt weggooien. Haar specialiteit is de energieke keuken. Ze geeft in het ebook 30 lekkere recepten die voor flink wat vetverbranding zorgen. Online heeft Marjolein Dubbers de Energieke Vrouwen Academie opgericht. Deze site is met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar het grootste Nederlandstalige platform voor vrouwen op het gebied van gezondheid. Inmiddels zijn al tienduizenden vrouwen geïnspireerd om hun voedingspatroon te veranderen. Marjolein is food- en lifestylecoach en heeft een passie voor de gezondheid van vrouwen. Het ebook Eet meer energie is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer
Koken
Het ebook Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer gaat over leefstijl. ‘Geen pillen meer, maar paprika!’ Dat is de strijdkreet van deze bevlogen voedingsdeskundige. Door eigen gezondheidsproblemen werd De Weijer met haar neus op de feiten gedrukt: voeding speelt een grote rol. Dit boek is geschreven voor mensen met overgewicht en (beginnende) diabetes type II. Voor hen die medicatie gebruiken of insuline spuiten, is overleg met de huisarts nodig alvorens over te schakelen op de voeding in dit boek.Er worden geen calorieën geteld (ook geen koolhydraten). Na een korte inleiding en enkele praktische richtlijnen plus enkele ervaringsverhalen, volgt een volledig menu voor 28 dagen met de uitgewerkte recepten. De receptuur is eenvoudig, snel te bereiden en laag in koolhydraten. De meeste recepten zijn glutenvrij en ook gemakkelijk volledig plantaardig te maken. Een aantrekkelijk basiskookboek voor wie de stap naar een gezonde leefstijl wil maken. Het ebook Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer is bij Amazon.nl te koop voor €14,99.
Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
Koken
Het ebook over koken Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten is geschreven door Pascale Naessens. Ze is consulente in gezonde leefgewoonten en shiatsu-therapeute, en ze schrijft voor tijdschriften over voeding waarvoor ze voedingsexperts over de hele wereld interviewt. Een veelzijdige kenner van de keuken dus die zich heeft toegelegd op eenvoudige en gezonde voeding. In haar inmiddels tiende boek richt ze zich meer dan ooit op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten. Voedsel dat in een korte tijd te bereiden is. Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten is bij Amazon.nl te koop voor €18,99.
De groene bakplaat
Koken
Het ebook De groene bakplaat is geschreven door Rukmini Iyer. Er staan maar liefst 75 groentegerechten in die in de oven bereid worden. De internationale (met een lichte nadruk op de Indiase keuken omdat daar de roots van de schrijfster liggen) receptuur in beide gedeeltes is ingedeeld op oventijd: 30-, 40- en 60 minuten. Snel tot 30 minuten; iets meer tijd tot 45 minuten; alle tijd 1 uur of langer. In het midden van het boek is een hoofdstuk te vinden waarin wordt uitgelegd hoe een eigen bakplaat samen te stellen. Het ebook De groene bakplaat is bij Amazon.nl te koop voor €9,99.
Chickslovefood – Het daily dinner kookboek
Chickslovefood – Het daily dinner kookboek is een zogenaamd ‘meal-planning kookboek’. Dat wil zeggen met beleid van te voren klaar gemaakte maaltijden. Gezond voedsel voor onderweg in de schoudertas. Meeneem-ontbijtjes en fijne ovenschotels die je een dag eerder al kunt maken thuis. Alles met maximaal vijf ingrediënten. Door handige tips en tricks leer je bovendien hoe je eten langer kunt bewaren en beter vooruit kunt plannen. Kortom: een must have voor werkende ouders, gejaagde studenten en ieder ander die drukbezet is. Het ebook Chickslovefood – Het daily dinner kookboek is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
Hoe overleef je?
Het ebook Hoe overleef je? geschreven door de Amerikaanse arts Michael Greger gaat over voorkomen van hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer en kanker door middel van de juiste voeding. Wat moet je eten om de kans op deze ziektes zo laag mogelijk te houden? Of wat moet je eten om ervan te genezen? Op deze vragen geeft Micheal Greger antwoord, zich baserend op recent wetenschappelijk onderzoek. Om gezond eten gemakkelijk te maken heeft dokter Greger zijn ‘Dagelijkse Dozijn’ ontwikkeld: voedingsmiddelen met de bijbehorende hoeveelheden die je elke dag zou moeten eten. Zodat je lichaam optimaal in staat is veel ziektes te voorkomen. Dit boek is een must voor al diegenen die hun gezondheid in eigen hand willen houden en zo gezond mogelijk oud willen worden. Het ebook Hoe overleef je? is bij Amazon.nl te koop voor €24,95.
On the go
In het ebook On the go van Rens Kroes staan 49 powerfoodrecepten die verrukkelijk smaken, gezond zijn en ook nog eens makkelijk zijn mee te nemen. Bovendien laat Rens zien welke trommels, bakjes en potten handig zijn voor het vervoeren van je smoothies, salades en snacks. Zij geeft tips over bewaren, invriezen en voorbereiden. Het ebook On the go is bij Amazon.nl te koop voor €11,99.

 

 

 

Een epub omzetten naar een formaat geschikt voor de Kindle? Ga naar de pagina op deze site waarin het converteren van een epub naar mobi wordt uitgelegd: Epub omzetten

.