Leeswijzer Kobo Spionage Ebooks Voor Op De Reader

Kobo spionage ebooks (fictie)

 

Kobo spionage

 

Kobo spionage ebooks

 

Hieronder de door ons bij Kobo.com/nl geselecteerde ebooks over spionage (fictie ebooks) onderverdeeld in de rubrieken klassieke en hedendaagse spionage:

 

Kobo spionage klassiek

Kobo spionage hedendaags

 

Titels:

 

 

 

 

.

 

Kobo spionage klassiek
De donkere kamer van Damokles
 Kobo spionage
Ook op het meer literaire vlak worden er spionageromans geschreven, getuige De donkere kamer van Damokles. Een verhaal over spionage en intrige in het Nederlandse verzet tijdens de Twee Wereldoorlog te boek gesteld door W.F. Hermans. De hoofdpersoon Henri Osewoudt drijft een sigarenwinkel in Voorschoten, vlakbij Den Haag, wanneer de Duitsers Nederland binnenvallen in mei 1940. Er komt een zekere Dorbeck als klant de tabakswinkel binnen. Niet zomaar iemand die een doosje sigaren koopt blijk al snel. Hij zegt betrokken te zijn bij het verzet tegen de Duitsers waarvan hij er twee bij Rotterdam heeft neergeschoten. Om zich te vermommen vraagt hij aan Osewoudt een kostuum. Pikant detail is dat ze sprekend op elkaar lijken. Alleen de haarkleur verschilt, zwart en blond. Maar een kniesoor die daar op let. Zeker niet Noodlot & Voorzienigheid die al snel het heft in handen nemen en Osewoudt een speelbal wordt van de gewelddadige gebeurtenissen in bezet Nederland. Uiteindelijk van landverraad wordt beschuldigt pal na de bevrijding en in een kamp wordt opgesloten, waar hij bij een ontsnappingspoging wordt neergeschoten. De donkere kamer van Damokles is te koop bij Kobo spionage voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De donkere kamer van Damokles:
Kobo spionage
1 review bij Kobo over De donkere kamer van Damokles:
Heldendom komt met een prijs
Waanzinnig boek met een treffende titel. Een roman over een nietszeggende man, die helemaal opleeft wanneer hij aan het begin van de oorlog zijn ‘geslaagde’ evenbeeld ontmoet. Hij trekt zich helemaal op aan zijn geromantiseerde held en voert voor hem allerlei verzetsdaden uit. Van een man van niets tot een held van aanzien vreest hij de dag waarop de oorlog zal eindigen en hij zijn inhoudsloze bestaan weer op moet pakken. Maar in hoe verre is zijn wens tot heldendom niet de vader van de gedachte?
Door Mellius op 3 februari 2018
De dag van de jakhals
Kobo spionage
Een ander klassiek werk uit de meer gewelddadige spionagelectuur is het ebook De dag van de jakhals geschreven door Frederick Forsyth. Het verhaal speelt zich af in de tijd van Algerijnse vrijheidsoorlog. Een Engelse huurmoordenaar wordt door de Algerijnse Onafhankelijkheidsbeweging (OAS) ingeschakeld voor een aanslag op de Franse president Charles de Gaulle. Het ebook De dag van de jakhals is te koop bij Kobo spionage voor €4,49.
Aantal sterren bij Kobo voor De dag van de jakhals:
Kobo spionage
3 reviews bij Kobo over De dag van de jakhals:
Herlezen
Voor de tweede keer gelezen na 40 jaar, top thriller waarachtig goed opgebouwd.
Door Frans op 23 juli 2019
Sterk
Nog steeds een prachtig opgebouwd verhaal en een referentie inhet genre.
Door Kris op 16 juli 2019
De meester
De doorbraak van [voor mij] de absolute meester van de spionageroman. Ik ben het meestal niet eens met zijn politieke zienswijze, maar hij ontleedt meesterlijk de weg naar het doel…
Door Eric Van den Bossche op 12 januari 2017
De Scarlatti erfenis
Kobo spionage
In het rijtje klassieke spionageromans kan De Scarlatti erfenis van Robert Ludlum niet ontbreken. Het verhaal wordt verteld in een lange flashback van de hoofdpersoon Matthew Canfield. Een terugblik dus op een turbulente periode niet alleen in het leven van Canfield maar ook in de rest van de wereld. Het boek handelt namelijk over de opkomst van het nazisme en de onweerstaanbare aantrekkingskracht die het op bepaalde figuren uitoefende. Ook wordt een blik gegund in de oprichting van Hitlers beruchte beveiligingskorps: de Schutzstaffel (SS). De Scarlatti erfenis is te koop bij Kobo spionage voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De Scarlatti erfenis:
Kobo spionage
Er zijn geen reviews  over De Scarlatti erfenis bij Kobo.
Code Rebecca
Kobo spionage
Spionageroman zich afspelend in de Tweede Wereldoorlog. De Duitse generaal Rommel is bezig met een succesvol offensief in Noord-Afrika. Een Engelse officier pleegt verraad. Hij geeft de plannen van de Britse legerstaf door aan de Duitsers. Een andere Engelse officier krijgt de opdracht hier een eind te maken. Dat wil zeggen de verrader uit te schakelen. Dit doet hij samen met z’n geliefde. Spionage en romantiek op het scherpst van de snede. Een schrijver als Ken Follett wel toevertrouwd. Code Rebecca is te koop bij Kobo spionage voor €7,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Code Rebecca:
Kobo spionage
3 reviews bij Kobo over Code Rebecca:
Spannend tot het einde
Follett weet de lezer in zijn greep te houden met wervellende twists in het plot. Hij is een meesterverteller.
Door David Bonne op 11 september 2019
Vlot en spannend
Geeft goed beeld van belang van een spion in oorlogstijd, anderzijds zeer onderhoudende lectuur.
Door De Geest op 26 juli 2019
Spannend
Het verhaal leest prettig, het is spannend en romantisch tegelijk.
Door Marion op 5 februari 2019
Spion aan de muur
Kobo spionage
Een klassiek en tot nu toe onovertroffen werk van de meester schrijver op het gebied van de spionage-literatuur John le Carré. Oorspronkelijke titel The spy who came in from the cold. Spionage tijdens de Koude Oorlog. Met het vallen van de Muur verdween ook het wederzijdse bespieden tussen het Westen en de Sovjet-Unie. Hooguit nog sprake van enkele rudimentaire overblijfselen op het gebied van het echte en enige spionnenhandwerk: geheime camera’s en dubbelagenten. Spioneren gebeurt nu veelal via het internet. Wat natuurlijk nooit de dynamiek heeft die het ooit had, zoals in tal van spionageromans beschrijven uit de tijd toen James Bond nog James Bond was. Ook in Spion aan de muur waarin een Britse geheime agent de opdracht krijgt het hoofd van de Oost-Duitse geheime dienst onschadelijk te maken. Wat makkelijker gezegd is dan gedaan. In een vlot tempo wordt de lezer meegesleept in het verhaal met een flinke hoeveelheid nostalgie toen er nog duidelijke politieke scheidingslijnen bestonden in de wereld. Het ebook Spion aan de muur is te koop bij Kobo spionage voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Spion aan de muur:
Kobo spionage
Er zijn geen reviews  over Spion aan de muur bij Kobo.
 

 

 

Kobo spionage

 

Spionage hedendaags
Spion buiten dienst
Kobo spionage
Met Spion buiten dienst verdient John le Carré ook een prominente plek in de afdeling hedendaagse spionageverhalen. Een ware veteraan in het genre van de spionage. Mogelijk de laatste keer, gezien z’n gevorderde leeftijd, dat hij z’n kunnen toont op het gebied van de geheime agenten en hun spiedende bezigheden. Een roman over alles dat nu speelt in de wereldpolitiek en het daar aan verwante spioneren, van de Brexit en Trump tot aan corrupte Oekraïense oligarchen. Het komt allemaal voorbij in dit fascinerende verhaal van een ouwe rot in het schrijfvak. Spion buiten dienst is bij Kobo te koop voor €5,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Spion buiten dienst:
1 review bij Kobo over Spion buiten dienst:
Boeiend tot laatste bladzijde
De eerste keer dat ik zo’n spionage boek zo geconcentreerd moest lezen om bij de les te blijven. Soms wel 2 keer achter elkaar om de plot te kunnen blijven volgen. Was boeiend tot laatste pagina.
Door VdB op 5 november 2019
De Engelse spion
Bijzonder actueel thema in deze adembenemende spionageroman van Daniel Silva. De moord op een prominent lid van het Engelse koningshuis. Geliefd om haar inzet voor goede doelen en gehaat door haar ex-echtgenoot en z’n moeder: de koningin van Engeland. Ze komt om bij een bomaanslag. Aan meesterspion Gabriël Allon om haar moordenaar te vinden. De Engelse spion is bij Kobo spionage te koop voor €4,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De Engelse spion:
Er zijn geen reviews  over De Engelse spion bij Kobo.
De president
Spionageroman en internationale bestseller van Gregg Hurwitz. Twee superagenten getraind in het uitschakelen van tegenstanders (Orphan-project) nemen het tegen elkaar op met als inzet het leven van de president van de Verenigde Staten. De president is te koop bij Kobo spionage voor €6,49.
Aantal sterren bij Kobo voor De president:
3 reviews bij Kobo over De president:
Nice
Veel actie, niet te flauw, goede verhaal, gedetailleerd, licht voorspelbaar.
Door RW op 4 februari 2020
Onoverwinnelijk
De onoverwinnelijkheid van Orphan X wordt nu wel erg uitgesponnen. Het blijft een leuke held, de plot is mooi, toch vind ik Lee Child boeiender.
Door BOER op 24 september 2019
Spanning van start tot einde
Kan niet wachten tot de volgende. Zo goed in elkaar gestoken. In een keer uitgelezen.
Dor Roby op 17 augustus 2019
Dode leeuwen
Ebook uit de spionagereeks rondom geheimagent Jackson Lamb gechreven coor Mick Herron. Bejubbeld als de nieuwe John le Carré. In Dode leeuwen gaat het om enkele restanten aan spionnen uit de oude Sovjet-tijd. Toen spioneren nog een bijna dodelijke bezigheid was. Dat is het in Dode leeuwen nog steeds waar het draait om de strijd tussen twee Russische spionnen onderling. Opgeschreven met flink wat humor. Dode leeuwen is te koop bij Kobo voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Dode leeuwen:
1 review bij Kobo over Dode leeuwen:
Groots!
Intellgent vermaak. Terecht bekroond. Hopelijk wordt de rest van de serie ook snel vertaald.
Door JR op 11 maart 2019
Ster van het noorden
Spionageroman van D.B. John over een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die wil overlopen naar het Westen. Daarbij de hulp krijgt van een vrouwelijke spion die op zoek is naar verdwenen zus in Noord-Korea. Met op de achtergrond de machtige CIA die ook nog het een en ander te zoeken hebben in het land van Kim Jung Un en z’n rode trawanten. Ster van het noorden is te koop bij Kobo spionage voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Ster van het noorden:
3 reviews bij Kobo over Ster van het noorden:
Lezen is reizen
Veilig en geïntrigeerd meekijken over de schouders van mensen in Noord-Korea. In een adem uitgelezen. Meer, meer, meer!
Door RB op 30 november 2019
Meeslepend
Prachtig boek. Beeldend, hartverscheurend en spannend. Het boek heeft me prachtige leesuren bezorgd. Bedankt D.B.John.
Dor Ton van Beek op 11 september 2019
Geweldige thriller over Noord-Korea
Geweldige thriller over regime Noord Korea. Vervreemdend schrikbewind. Met geloofwaardige hoofdpersonen.
Door Hans Voogt op 30 juni 2019
Mijn leven undercover
Hoe een mooie jonge vrouw terecht komt in de wereld van de terrorismebestrijding. Als studente ontwikkelt ze een algoritme dat terroristische aanslagen met grote precisie weet te voorspellen. Daar heeft de CIA wel oren naar en ze op de ‘farm’ wordt klaar gestoomd als inzetbare spionne voor bijzonder gevaarlijke opdrachten. Mijn leven undercover geschreven door Amaryllis Fox is te koop bij Amazon.nl voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Mijn leven undercover:
Er zijn geen reviews  over Mijn leven undercover.
De vrouw in de spiegel
Een roman over de donkere kanten van de spionage. De brave echtgenote van een succesvolle televisiejournaliste blijkt niet degene te zijn voor wie hij graag door gaat: ideale huisvader. Daar komt z’n vrouw achter wanneer ze hersteld van een zenuwinzinking. Wanneer ze gedwongen wordt vraagtekens te zetten bij de oprechtheid van haar man wordt ze een duistere wereld ingezogen van misleiding en geweld. Dat z’n sporen achterlaat in haar geest. De vrouw in de spiegel geschreven door Dennis Lehane is te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De vrouw in de spiegel:
1 review bij Kobo over De vrouw in de spiegel:
Plotwendingen te onwaarschijnlijk
De vele plotwendingen in het 2e en 3e deel zijn te onwaarschijnlijk. Ook de personages worden hierdoor te ongeloofwaardig. Alleen met erg veel fantasie kan je dit nog waarderen.
Door iWouter op 30 augustus 2018
 

 

 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks van Kobo spionage is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.