LEESWIJZER KOBO NON-FICTIE EBOOKS: WARE LITERATUUR

Home » Leeswijzer » LEESWIJZER KOBO NON-FICTIE EBOOKS: WARE LITERATUUR  

WAARGEBEURDE VERHALEN IN KOBO NON-FICTIE EBOOKS

 

Kobo non-fictie
Kobo non-fictie ebooks
 

 

Niet alle literatuur is fantasie. Sommige boeken zijn geschreven naar aanleiding van een echte gebeurtenis die bijvoorbeeld een schrijver of journalist met behulp van de nodige stijlfiguren wereldkundig maakt. Hier te vinden in Kobo non-fictie ebooks:

 

 

 

Titels:

 

 

 

 

Kobo non-fictie

 

 

WAARGEBEURDE LITERATUUR (KOBO NON-FICTIE)
GROTE VERWACHTINGEN
non-fictie ebooks
Het ebook Grote verwachtingen van Geert Mak gaat over de immigratieproblematiek tegen de achtergrond van het oude Europa. Het is een vervolg op het bijzonder succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. De aanleiding tot een televisieprogramma bestaande uit vijfendertig delen met de schrijver als verteller en hoofdpersoon. In Europa ging over de twintigste eeuw en hoe die in veel opzichten gruwelijke periode, getekend door twee wereldoorlogen, de Europeanen heeft gevormd. ‘Grote verwachtingen’ gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Met de nadruk op de vluchtelingencrisis en de stempel die het op het oude continent drukte. De uitzichtloze situatie ook waarin veel, heel veel vluchtingen in terecht kwamen, ondanks de hoop op een beter leven. Grote verwachtingen is bij Kobo non-fictie te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Grote verwachtingen:
Kobo non-fictie ebooks
4 reviews bij Kobo over Grote verwachtingen:
Lezen en er over praten
Mak laat zien hoe het kan dat ondanks alle idealen die we hadden over Europa het op sommige plekken zo mis kan gaan. Hoe populisme een voedingsbodem kreeg. Hij vertelt over de kant van de migranten en de kant van hen die ze vrezen of zelfs haten. Zou goed zijn als iedereen die wat vindt over de Europese Unie dit leest en we er dan eens even goed over gaan praten.
Door Mei Li Vos op 21 februari 2020
Goed maar niet “als in Europa”
Zoals de titel het aangeeft : goed maar niet top zoals in Europa.
Door Henk op 16 februari 2020
Ongehoord helder en duidelijk
Een top boek waar Europa in wordt beschreven met de oorzaak van de crisissen, de achtergronden en oplossingen. Ook een mooie bechrijving van de van de VS en Rusland. Een aanrader voor iedereen die de dag van vandaag wilt begrijpen.
Door Jaap op 4 januari 2020
Goed maar niet “als in Europa”
Zoals de titel het aangeeft : goed maar niet top zoals in Europa.
Door Henk op 16 februari 2020
‘t HOOGE NEST
Kobo non-fictie ebooks
t Hooge Nest van Roxanne van Iperen gaat over het onderduikadres van twee joodse zussen in de Tweede Wereldoorlog. Niet een Amsterdamse zolder, maar een tot de verbeelding sprekende Gooise villa. Het ebook ‘t Hooge Nest is te koop bij Kobo non-fictie voor €4,99.
Aantal sterren bij Kobo voor ‘t Hooge Nest:
Kobo non-fictie ebooks
5 reviews bij Kobo over ‘t Hooge Nest:
Geweldig
Dit boek beschrijft hoe de 2e wereld oorlog was. Vooral voor de Joodse mensen,in een woord vreselijk. Ik raadt,dit boek aan om te lezen en voor al het voortgezet onderwijs. Het moet in het boeken pakket op de scholen.
Door Ga op 6 februari 2020
Zeer indrukwekkend en bijzonder boek
Zeer indrukwekkend en bijzonder boek. Aanrader. Bijzonder moedige vrouwen Janny en Lien. Dat zij in staat waren zoveel te helpen vind ik echt ongelooflijk.
Door Marielle op 5 februari 2020
Stil
Wat een boek. Ik werd er stil van. In nagenoeg 1 ruk uitgelezen.
Door Leo op 1 februari 2020
Holocaust
Indrukwekkend, aangrijpend. Helder en boeiend beschreven.
Door HR op 29 januari 2020
Pakkend
Geboeid gelezen, soms tot tranen geroerd, kon boek bijna niet wegleggen.
Door Kdv op 16 januari 2020
RINKELDEKINK
Kobo non-fictie ebooks
Bekende Nederlander Martine Bijl werd getroffen door een hersenbloeding. Dit ebook is een persoonlijk verslag van haar ervaringen met deze vreselijke aandoening. Te lezen is hoe ze eerst herstelde in een revalidatieoord en daarna in een ziekenhuis behandeld werd vanwege ernstige depressieve klachten. Met veel humor doet ze daar verslag van in Rinkeldekink. Het ebook Rinkeldekink is te koop bij Kobo non-fictie voor €7,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Rinkeldekink:
Kobo non-fictie ebooks
4 reviews bij Kobo over Rinkeldekink:
Eerlijk en oprecht
Eerlijke en oprechte getuigenis over revalideren na en leven met een hersenletsel. Sterk geschreven, met een vleugje humor ondanks het onderwerp. Veerkracht en verdriet in één boek.
Door Sandra S op 30 december 2019
Rinkeldekinkel
Dit boek heeft mij van begin tot eind meegenomen. Ongelooflijk knap hoe Martine je meeneemt in haar wereld met de gevolgen van een hersenbloeding.
Door Brenda op 19 januari 2020
Leest goed weg
In een paar dagen tijd het boek uit, leest makkelijk weg en als je het leest speelt het filmpje af in je hoofd.
Door Dominique op 27 januari 2020
Komt binnen
Prachtig geschreven , wel erg verdrietig . Ik hoop dat het haar een beetje heeft geholpen het zo op te schrijven. Is het nu een troost voor Berend?
Door Els op 10 februari 2020
MIJN WARE VERHAAL
Kobo non-fictie ebooks
De autobiografie Mijn ware verhaal van cabaretière Karin Bloemen in zoals ze het zelf omschrijft een ‘schaamteloos eerlijk’ boek. Vallend onder de categorie non-fictie ebooks. Het gaat over haar door misbruik, mishandeling en angst getekende jeugd. Zonder een blad voor de mond te nemen laat Karin bloemen zien wat het met haar heeft gedaan als directe familieleden het op je hebben voorzien. Niet zonder trots verteld ze hoe ze ondanks de traumatische ervaringen in haar jeugd de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol en succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang. Mijn ware verhaal is bij Kobo non-fictie te koop voor €11,99. (Een euro goedkoper dan bij Amazon!).
Aantal sterren bij Kobo voor Mijn ware verhaal:
3 reviews bij Kobo over Mijn ware verhaal:
Een boek dat iedereen moet lezen
Een diepe buiging voor Karin Bloemen die op bijzonder krachtige wijze vertelt over haar meer dan afschuwelijke jeugd. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen dit boek lezen zodat we inzien, onthouden en uitvoeren wat zo ontzettend belangrijk is in het leven: praten, praten en nog meer praten. Dankjewel Karin, voor dit ongelooflijk verdrietige, maar ook zó krachtige verhaal. Je bent een bron van inspiratie, dankjewel daarvoor.
Door Liselotte Legebeke op 23 februari 2020
Heftig!
Nooit geweten over Karin. Heb haar gaandeweg wel een beetje in mijn hart gesloten 😊
Door Heidi op 21 februari 2020
Indrukwekkend
Ik kan me niet makkelijk concentreren, maar dit boek heb ik in één adem uitgelezen. Wat een verhaal! Wat moedig dat Karin dit heeft willen vertellen. Met een knoop in mijn maag de woorden in me opgenomen….. Wat een krachtige vrouw!
Door Caecil op 9 februari 2020
WRAAK
Het ebook Wraak van Wouter Laumans en Marijn Schrijver is het vervolg op de bestseller Mocro Maffia. Over de oorlog tussen twee bendes van voornamelijk Marokkaanse boefjes. Het blijft een beetje in de scootersfeer hangen allemaal. Erg micro dus. In de schaduw van bijvoorbeeld de Siciliaanse maffia. Maar die hadden dan ook een erecode: geen handel in harddrugs. Dat soort ethiek ontbreekt volledig bij de salafistische scootermaffia in Amsterdam en Utrecht, wat meteen het plat materialistische ervan aantoont doordrenkt met het bloed van onschuldige voorbijgangers en advocaten die de tegenpartij juridisch bijstaan. Het ebook Wraak is bij Kobo non-fictie te koop voor €4,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Wraak:
3 reviews bij Kobo voor Wraak:
Zeer goed
Zeer goed vervolg op Mocro Maffia. Het is zelfs beter.
Door Peter T. op 2 januari 2020
Sguuuiiieee
Goed boek, alleen 10000 verschillende namen! Raadpleeg google veelvuldig, dan blijf je het meeste bij.
Door Dave van wilpe op 16 oktober 2019
Zeer goed boek
Zeer goed boek deel 1 en 2 zeer snel uitgelezen nachten door.
Door Jack op 2 oktober 2019
WHAM! GEORGE & IK
Het ebook Wham! George & ik, gaat zoals de titel zegt over de wat minder beroemde wederhelft van het frivole jongensbandje Wham! Iedereen kent George Michael, maar niet iedereen weet wie Andrew Ridgeley ook weer precies was. De wederhelft dus van de hitmachine uit alweer de verre jaren tachtig. Helaas leeft George Michael niet meer. Getormenteerd muzikaal genie die wel eens over de schreef wilde gaan, getalenteerde mensen eigen. Waar nooit veel kwaad achter schuil gaat, meer een zich afreageren op de dweperige belangstelling van pers en publiek. Maar het begon ooit heel onschuldig met een paar liedjes in de Londense metro. Eenmaal ontdekt schoten ze als een pijl omhoog in de hitparades. Genoeg reden voor een kleine nostalgische terugblik van z’n sympathieke bandgenoot Ridgeley die zichzelf niet spaart. Maar het is geen omzien in wrok. In tegendeel. De mooie anekdotes en levendige herinneringen zijn het lezen meer dan waard. Wham! George & ik is bij Kobo non-fictie te koop voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Wham! George & ik:
3 reviews bij Kobo voor Wham! George & ik:
Geweldig
Een geweldig boek, heel gemakkelijk leesbaar en als fan van Wham! zeer interessant.
Door Stefan op 2 februari 2020
Een echt pakkend verhaal
Je zou het kunnen beschouwen als lekker makkelijk cashen na zo’n grote ster zijn door. Maar uit het verhaal spreekt niets anders dan liefde, vriendschap en een ongelooflijke belevenis. Ik had hem dan ook zo uit! Heerlijk boek.
Door Richard op 5 november 2019
Excellent
Geweldige trip door memory lane van een andere kant.
Door Angela op 4 november 2019
IN KOELEN BLOEDE
In koelen bloede van de Amerikaanse schrijver Truman Capote is een klassieker in het genre van de non-fictie. Zoals de titel zegt gaat het ebook over een gruwelijke misdaad: de moord op een compleet gezin in Kansas in 1959. Truman Capote’s verslag van de dramatische gebeurtenis behelst een nauwkeurige reconstructie, zowel vanuit het gezichtspunt van daders, slachtoffers als opsporingsambtenaren. Het boek was de eerst geschreven non-fictie roman. In koelen bloede is bij Kobo te koop voor €10,99.
Aantal sterren bij Kobo voor In koelen bloede:
Geen reviews bij Kobo voor In koelen bloede.
DE CURSUS OMGAAN MET TELEURSTELLINGEN GAAT WEDEROM NIET DOOR
De cursus enz, is een uitgebreide verzameling van vertelsels en verzen van de komiek en cabaretier Herman Finkers. Iemand die excelleert in het ongerijmd onder woorden brengen van het alledaagse. Het ebook staat dan ook vol met dergelijke oneliners die hoe vaak je zo ook leest telkens weer op de lachspieren werken, helemaal wanneer je het Twentse accent erbij denkt waarmee ze ooit op het podium gedebiteerd zijn door Finkers. Bijvoorbeeld: ‘Dan volgt nu een waarschuwing voor de scheepvaart: pas op.’ De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door is bij Kobo non-fictie te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door:
Geen reviews bij Kobo voor De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door.
LAURA H.
Het ebook Laura H. gaat over de vraag wanneer iemand een terrorist genoemd kan worden. In dit geval Laura H. Het inmiddels alom bekende IS-meisje dat ontsnapte uit het kalifaat en rennend door een Syrische woestijn werd aangetroffen met twee kleine kinderen. Ze zegt op de vlucht te zijn voor de moslimfundamentalisten van de Islamitische Staat. Ze huilt en wil terug naar wat ze in gebrekkig Engels Sweet Lake City noemt. Oftewel het Nederlandse Zoetermeer. Daar komt ze vandaan. Maar op Schiphol wordt ze gearresteerd en beschuldigt van terrorisme. Journalist Thomas Rueb verdiept zich in de zaak en schrijft een fascinerend boek over het leven van Laura H. de bekendste Syriëganger van Nederland. Het ebook Laura H. is bij Kobo non-fictie te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Laura H.:
3 reviews bij Kobo over Laura H.:
Boeiend
Boeiend, bijna filmisch. Onbegrijpelijk en begrijpelijk. Pakkend geschreven, leest vlot en prettig. Interessant verhaal, ogenschijnlijk onwerkelijk.
Door Mm op 19 januari 2020
Goed en snel geschreven
Wat een ongelofelijk verhaal. Knap hoe het tegelijkertijd feitelijk en verhalend is opgeschreven. Het leest als een spannend verhaal, waarin je je continu bewust bent van het feit dat dit echt gebeurd is en over een echt meisje gaat. Dapper, verdrietig en bijzonder. Een aanrader dus!
Door Pauline op 4 januari 2020
Geweldig
Goed geschreven, in één ruk uitgelezen. Raad het iedereen aan te lezen.
Door Annette op 9 oktober 2019
KNAP VOOR EEN DIK MEISJE
Het ebook Knap voor een dik meisje gaat zoals de titel zegt over de kilootjes teveel aan het lichaam van een nog jonge meid. Die wordt daar mee gepest. Voelt zich buiten gesloten en besluit te gaan afvallen. Oftewel te voldoen aan de norm van de slankheid. Ze is begin twintig en neemt deel aan het programma Obese. In tien maanden valt ze 56 kilo af. Geen geringe prestatie. Maar ze kan helaas niet de discipline opbrengen zich aan het schrale maal te houden en de kilo’s er weer even snel aan komen. Nu gooit ze het over een andere boeg. Waarom jezelf schamen voor je dikte? Ze laat van zich horen als jonge vrouw met een gewichtsprobleem dat niet langer voor haar een probleem is. Eerder voor de mensen die Tatjana Almuli erop aanspreken. Eenmaal de schroom overwonnen vertelt ze ronduit over haar jeugd, haar deelname aan het programma om af te vallen en het leven na Obese. Knap voor een dik meisje is bij Kobo non-fictie te koop voor €10,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Knap voor een dik meisje:
3 reviews bij Kobo over Knap voor een dik meisje:
Onmisbaar boek
Dit boek geeft een realistische kijk in het leven van een dikke vrouw. Tatjana omschrijft perfect hoe het is om dik te zijn in de huidige samenleving. Lees dit boek zeker als je meer begrip wilt krijgen voor je medemens én als je vanuit liefde naar jezelf wilt leren kijken.
Door Michelle Kostons op 26 januari 2020
Geweldig!
Goed geschreven, makkelijk leesbaar en super inspirerend. Laat duidelijk merken dat gewicht en figuur niet in 1 lijn staan met gelukkig zijn. Iedereen heeft iets aan het boek, ongeacht wat je gewicht is.
Door Joy op 11 januari 2020
Vet goed
Een absolute aanrader voor de mens die klaar is om body positivity te omarmen.
Door Jha op 11 oktober 2019