Leeswijzer Kobo Ebooks Over Reizen (fictie)

Kobo ebooks over literair reizen

 

Kobo ebooks

 

Kobo ebooks pakt de literaire koffer

 

Kobo ebooks met als onderwerp reizen in de literatuur, onderverdeeld in de rubrieken:

 

 

 

Titels:

 

 

Kobe ebooks

 

 

 

Kobo ebooks reizen klassiekers
Gullivers reizen
Kobo ebooks
Het ebook Gullivers reizen van Jonathan Swift is een van de oudste boeken over reizen. Geen echte reis door de wereld maar eentje in de fantasie van de schrijver. De hoofdpersoon, scheepsarts Lemuel Gulliver, lijdt schipbreuk en spoelt aan op het eiland Lilliput, waar kleine mensjes wonen waar hij als reus een bezienswaardigheid is. Dit en nog vele andere avonturen zijn te lezen en te bekijken in Gullivers reizen. Een ebook vol illustraties. Gullivers reizen is bij Kobo ebooks te koop voor €13,95.
Geen beoordelingen voor Gullivers reizen.
Reis om de wereld in tachtig dagen
Kobo ebooks
Reis om de wereld in tachtig dagen is een verhaal van Jules Verne. Het ebook is opgedeeld in 37 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk beschrijft een kenmerkende gebeurtenis van de reis gemaakt door Phileas Fogg en z’n bediende Passepartout met alle mogelijke hun ten dienst staande vervoermiddelen. Behalve dan het vliegtuig en de auto want die waren er nog niet in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt (19de eeuw). De reis begint in Londen en eindigt daar ook tachtig dagen later. Ondertussen hebben de hoofdpersonen veel grote steden en landen op de aardbol aan gedaan, kleurrijk beschreven door Jules Verne. Reis om de wereld in tachtig dagen is bij Kobo ebooks te koop voor €7,49.
Aantal sterren bij Kobo voor Reis om de wereld in tachtig dagen:
Geen reviews bij Kobo over Reis om de wereld in tachtig dagen.
.

 

Kobo ebooks

 

 

Kobo ebooks reizen recent
Tabé Java, tabé Indië
Kobo ebooks
Tabé Java, tabé Indië is een ebook over de oorlog in Indonesië, dat wil zeggen de vrijheidsstrijd tegen de Nederlandse ‘bezetter’ toen Japan capituleerde en de zeven decemberdivisie rust en orde trachtte te herstellen in de kolonie. Maar dat bleek een illusie zoals beschreven in het boek van Ronald Nijboer. Een reisboek dus met een politiek tintje. De auteur vertelt het verhaal van z’n opa, Evert-Jan Nijboer, die ooit als vrijwilliger dienst deed in het Nederlandse leger eind jaren ’40. De heenreis op het troepenschip leest als een jongensboek. De halve aardbol over reizen als soldaat. Maar eenmaal op de plek van bestemming blijkt al snel de bittere realiteit van de oorlog: verwoeste kampongs en gesneuvelde kameraden. Plus de nodige massagraven voor de omgekomen tegenstanders. Zeventig jaar later reist kleinzoon Ronald Nijboer zijn opa achterna, met diens dagboek in de hand. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers? En wat zien we, als het zwijgen met verhalen gevuld wordt? Tabé Java, tabé Indië is bij Kobo ebooks te koop voor €13,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Tabé Java, tabé Indië:
Kobo ebooks
2 reviews bij Kobo over Tabé Java, tabé Indië:
Herkenningen
Op zoek ben ik al meer dan 50 jaar naar wie mijn vader is/was na zijn terugkomst als dienstplichtige uit Nederlands Indie. Duidelijk is dat de politionele oorlogen! hem gevormd hebben. Ik heb hem niet meer leren kennen, zoveel verborg hij. Dit verhaal,verslag, geeft betekenis aan mijn vraag:”Wie was mijn vader?” Ik weet t nog steeds niet, maar kom ietsje dichterbij. Een mooi geschreven boek wat een duidelijke indruk geeft van tijd, lotgevallen en psychische verwondingen bij alle betrokkenen.
Door Frans op 13 februari 2018
Plaats in de geschiedenis
Mooi persoonlijk verhaal over een oorlogsvrijwilliger in Indonesië die nadien jaren zweeg over zijn belevenissen maar door zijn kleinzoon weer zijn onderzocht en opgetekend wat een impact kunnen 2 jaren hebben op iemands verdere leven. Zeer mooi geschreven en ook leuk de foto’s achterin.
Door Ronald Honderd op 7 december 2017
In Europa, reizen door de twintigste eeuw
Reizen
In Europa (reizen door de twintigste eeuw) is een ebook geschreven door de socioloog Geert Mak. Misschien geen reisverhaal in de klassieke zin van het woord, maar toch vindt er een verplaatsing plaats. Niet alleen een verplaatsing van de schrijver door Europa, maar ook eentje in de tijd. En dat is ook een reis. Misschien wel net zo belangrijk. In Europa, is het verslag van een jaar, beginnend in 1999, door Europa van Geert Mak. Een historische reis, zoals hij zelf zegt. Letterlijk de sporen volgend van de Europese geschiedenis. Beginnend in januari bij de restanten van de Parijse Wereldtentoonstelling, een eeuw eerder gehouden, vervolgens naar het ooit bruisende Wenen. Om in de maand december te eindigen bij het kapotgeschoten Serajevo. Waar de aanslag op Franz Ferdinand in 1914 de aanleiding vormde tot de Eerste Wereldoorlog en daarmee in feite ook tot de Tweede. Maar dat is wijsheid achteraf. In Europa is bij Kobo ebooks te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor In Europa:
Kobo ebooks
2 reviews bij Kobo over In Europa:
Boeiend boek
Boeiend boek voor wie de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw op een vlot leesbare manier wil lezen. Enorm vlotte pen, leest als een trein. Aanrader.
Door Günther Mattheussens op 3 februari 2020
Waanzinnig interessant
Zou iedereen gelezen moeten hebben, alvorens een mening over Europa en immigratie te spuien.
Door Rene op 9 juli 2018
Grand Hotel Europa
Grand Hotel Europa is een liefdes- en reisverhaal tegelijk. In het in verval geraakte Grand Hotel Europa overdenkt de hoofdpersoon waar het is misgegaan met Clio, z’n vriendin, op wie hij in Genua verliefd is geworden en in Venetië is gaan wonen. Een meeslepende reconstructie van een liefde in tijden van massatoerisme. Een herbeleving ook van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering op die schijnbaar in de tijd gestolde plek flink om zich heen grijpt. Voornamelijk in de meer schadelijke vormen van het massatoerisme. Het reizen van complete volksstammen in vliegtuigen 24/7 rondom de aarde, maar toch voornamelijk met als eindbestemming: Europa. Grand Hotel Europa is bij Kobo ebooks te koop voor €13,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Grand Hotel Europa:
Kobo ebooks
3 reviews bij Kobo voor Grand Hotel Europa:
Buitengewoon
Een verplicht boek voor eenieder die vermoed dat het gras groener is buiten Europa.
Door Marjan den Ouden op 4 februari 2020
Superb
Deze prachtige roman is voor mij in een woord superb. Wollig taalgebruik en veel informatie in een prachtige fantasie gezet. Bovendien, slaat hij vwb het massatoerisme de spijker op de kop. Ilja’s schrijfstijl doet me denken aan een combinatie van Harry Mulisch (info) en Gerard Reve (zinsbouw). Van begin tot eind boeiend.
Door Han van Dijck op 19 januari 2020
Geweldige vondsten en parallellen
Goed boek waarin de karakters en parallelle verhaallijnen heel mooi en uiteindelijk ontroerend bij elkaar komen.
Door Rob op 9 januari 2020
Venetië
Het reisverhaal Venetië van Cees Nooteboom speelt zich, zoals de titel al zegt, voornamelijk af in een stad: het tot de verbeelding sprekende Italiaanse Venetië. Moeder van alle steden met een waterrijk verleden, zoals Amsterdam. Dat ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. Maar die in het Zuiden is toch een stuk mooier wat architectuur betreft. Met al haar verstopte hoeken en gesloten poorten, omringd door ontelbare lagunes, is het geschapen om de weg in kwijt te raken. Wat tevens een voorwaarde is voor het doen van onverwachte ontdekkingen. En dat is precies wat Nooteboom doet: op goed geluk de weg zoeken langs gebeeldhouwde bogen en dobberende gondels. Zo neemt hij de lezer mee voor het werpen van een blik achter het toeristische masker van de stad der waterige steden. Venetië is bij Kobo ebooks te koop voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Venetië:
Kobo ebooks
Geen reviews bij Kobo voor Venetië.
De zijderoutes
De zijderoutes is een ebook van de Engelse schrijver Peter Frankopan. Het gaat over het gebied dat ook wel de bakermat van onze beschaving wordt genoemd. Het gebied ten oosten van de Middellandse en de Zwarte Zee tot aan de Himalaya, dwars door Centraal-Azië tot diep in China en India. Daar loopt de zijderoute doorheen, één van de eerste internationale handelswegen. Er zouden er nog vele volgen, tot nu aan toe. Telkens weer nieuwe handelswegen door andere gebieden. De zijderoutes is bij Kobo ebooks te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De zijderoutes:
3 reviews bij Kobo voor De zijderoutes:
Inzicht
Zeer interessante kijk op de wereldgeschiedenis die inzicht verschaft in de huidige structuren en relaties. De overvloed aan machtswisselingen op het wereldtoneel in het verleden zetten de huidige en mogelijke toekomstige turbulentie in de strijd om de wereld in perspectief.
Door Maya op 4 november 2019
Oude en nieuwe zijderoutes
Een interessante kijk op het verleden met een duidelijke schakeling naar de toekomst waarbij economische belangen weer de boventoon gaan voeren.
Door Jules op 18 januari 2019
Top wereldgeschiedenis
Wereldgeschiedenis vanuit een weinig bekende invalshoek.
Door Frits op 18 juni 2018
Solo reizen
Het ebook Solo reizen van Liesbeth Rasker gaat over het in je eentje op vakantie gaan. Veel mensen deinzen daar voor terug. ‘Vakantie dat doe je toch samen’ is het daaraan ten grondslag liggende denkbeeld. Volkomen fout volgens de schrijfster van het ebook Solo reizen. Het is volgens haar helemaal niet vreemd om alleen op vakantie te gaan. Daar heb te toch helemaal niemand voor nodig. En onderweg kom je genoeg interessante mensen tegen die je samen met een reispartner nooit had ontmoet. Solo reizen is bij Kobo ebooks te koop voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Solo reizen:
3 reviews bij Kobo over Solo reizen:
Goede tips
Goede lokale tips voor verschillende landen. Weer toegevoegd in mijn boekje.
Door Kira op 14 oktober 2019
Wat een heerlijk boek!
Ook als je niet naar verre landen gaat reizen een leuk boek om te lezen. Ik hou van Liesbeth’s luchtige maar ook directe schrijfstijl. Ze is voor velen een enorme inspiratiebron en motivator voor het soloreizen. Mijn eerste reis(je) start over twee dagen!
Door Linda op 7 oktober 2019
Heerlijk boek
Liesbeth heeft weer een heerlijk reisboek geschreven! Met fijne tips voor diverse prachtige bestemmingen en algemene (solo) reistips. Mooi vormgegeven boek om bij weg te dromen en ter voorbereiding om een (solo) reis. Ik word alleen van de cover al happy! #aanrader
Door Linda_zoet op 28 augustus 2019
Noord-Korea dagboek
Het Noord-Korea dagboek van ex-Monty Python komiek en wereldreiziger Michael Palin geeft een onthullend kijkje achter de schermen van de rode heilstaat. Dat was in 2018 om precies te zijn. Het tijdstip waarop er sprake was van enige toenadering tot de Verenigde Staten. Misschien dat Palin daarom met z’n filmploeg in tamelijke grote vrijheid een documentaire kon maken in het laatste rode bastion van de wereld. Een gelegenheid die hij meteen aangreep om een en ander op schrift te stellen in de vorm van een dagboek, minutieus bijgehouden gedurende z’n tweewekelijks verblijf. Op de kaft van z’n boek staat Palin symbolisch afgebeeld als een tweede Kim Yong Un. Een beetje bezorgd met sceptische blik in de verte turend. Het Noord-Korea dagboek is bij Kobo ebooks te koop voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Noord-Korea dagboek:
1 review bij Kobo over Noord-Korea dagboek:
Aardig
Lekker geschreven, mooi gebalanceerd beeld van NKorea. Beetje kort, in een uurtje uit.
Door RvD op 5 oktober 2019

 

.

 

De opsomming van door ons aanbevolen Kobo ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.