E-books voor de Kindle? Zes verschillende manieren!

Home » E-reader » E-books voor de Kindle? Zes verschillende manieren!  

AMAZON KINDLE EN HET LEZEN VAN E-BOOKS NIET AFKOMSTIG VAN AMAZON

 

Als trotse bezitter van een nieuwe Amazon Kindle is het natuurlijk van belang te weten hoe een e-book op te laden zodat dit ook daadwerkelijk gelezen kan worden. Gewoon dus het laden van een bibliotheek en men thuis of onderweg de geest kan verpozen met een goed boek zonder de last van een hoeveelheid gekaft papier.

 

Kindle
Hoewel dit voor veel lezers nu juist weer het attractieve is van het lezen van een boek. Alleen kan men dan niet een hele hoeveelheid, een zogenaamde bibliotheek mee op reis of naar het werk nemen. Met een moderne reader is dat geen enkel probleem. Daar gaan al gauw een paar duizend e-books op. Alleen moeten deze wel eerst opgeladen worden. Oftewel gedownload.

Wanneer men een ouder exemplaar inwisselt voor een nieuw zijn alle gekochte e-books gelukkig automatisch beschikbaar, compleet met alle markeringen, bladwijzers, laatst gelezen bladzijden, enz. Die heeft men dus niet voor niks gekocht. Voor wie e-books heeft die niet bij Amazon, de uitgever van de Kindle, zijn gekocht dan kunnen deze op verschillende manieren worden geüpload.

De reader van Amazon ondersteunt een aantal formaten die niet van Amazon zelf zijn, zoals PDF, TXT, MOBI en PRC. Ook biedt Amazon een gratis omzetting, conversie, aan voor HTML. DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, en BMP naar het formaat dat te lezen is op de Kindle. Maar dat moet dan wel eerst op de harde schijf gezet worden. Ruwweg zijn daar zes verschillende manieren voor:

1. Via de Cloud. Daar zijn alle door een klant gekochte e-books in te vinden. Gewoon dus op de server van Amazon zelf. Waar men dus als bezitter van een Amazon Kindle toegang toe heeft.

2. Met behulp van Calibre. Dit is een populaire third-party e-book software dat gratis te downloaden is. Met behulp van Calibre kan men het eigen boekenbestand beheren en deze ook omzetten naar andere formaten. Het is een van de meest gebruikte methodes om niet Amazon e-books op een Kindle te krijgen. Met een speciale plugin kan men dan ook nog eens als dat nodig is de beveiligingscode, de zogenaamde DRM, van het epub bestand verwijderen.

3. Een andere beproefde methode is het bestand naar een App te versturen. Dit is misschien wel de gemakkelijkste manier om documenten, PDF’s en e-books die niet van Amazon zijn op een Kindle te krijgen. Met de ‘send-to-Kindle’ app kan iemand bestanden van een pc of van een mobiel apparaat bestuurd door Android uploaden. Dit kan zelfs met op het web gevonden artikelen. Deze worden dan draadloos naar de Kindle verstuurd zonder hinderlijke tussenstappen. Dit werkt uitstekend met de volgende formaten: DOC, DOCX, HTML, HTM, RTF, JPEG, MOBI, AZW, GIF, PNG, BMP and PDF.

4. Mailen kan uiteraard ook. Dit werkt in grote lijnen hetzelfde als de ‘send-to-Kindle’ app. Er hoeft dan helemaal niets geïnstalleerd te worden. Gewoon de bestanden naar de Kindle versturen als bijlage van een email. De bovengenoemde formaten kunnen daar voor gebruikt worden.

5. Heeft men geen Wi-Fi tot zijn of haar beschikking dan kan men ook een USB-kabel gebruiken. Alle gekochte Kindle e-books kunnen daarmee direct door een computer via de Amazon account gedownload worden op de Kindle. Omgekeerd kan dat natuurlijk ook met behulp van Inhoud- en Paginabeheer. Dan dient men ‘deliver to’ in het menu te kiezen.

6. Ook kan men een niet-Amazon e-book op een Kindle krijgen door via de ingebouwde webbrowser. Deze kan verschillende formaten downloaden, zoals MOBI, AZW, PRC en TXT. Dit kan dan gebeuren vanaf websites die gratis of DRM-vrije e-books aanbieden.

 

 

 

 

Selexyzebooks

 

 

Likebook Mars elektronische alleskunner van Boyue
Onyx komt met aantal nieuwe readers