Leeswijzer Historische Ebooks (Smartphone/tablet)

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Historische Ebooks (Smartphone/tablet)  

Historische ebooks (non-fictie) voor op een smartphone of tablet

 

Historische ebooks

Historische ebooks

De ebooks in de categorie historisch zijn opgemaakt als epub en te downloaden op een smartphone of tablet. Er zijn tal van aanbieders van Nederlandstalige ebooks, zoals Bol.com, Libris, Bruna en Kobo.

Bij Amazon hebben de ebooks een ander bestandsformaat: mobi of azw3. Deze zijn helaas niet direct op een smartphone of tablet te downloaden. Behalve op een Kindle. Bijvoorbeeld de Fire. Want die wordt door Amazon zelf verkocht.

Wil men een ebook van Amazon toch lezen op een smartphone of tablet dan dient dit eerst te worden omgezet naar een epub. Hoe dit precies in z’n werk gaat wordt uitgelegd in een apart artikel over dit onderwerp.

Maar er is op de leeswijzer van Selexyzebooks ook een pagina met historische verhalen die als ebook te koop zijn bij Amazon.nl. Dezelfde titels als hieronder, alleen dan bestemd voor op een Kindle.

Voor het lezen van een ebook op een iPhone of iPad is een speciale app nodig. Zie het artikel daarover op deze site.

De schrijvers van onderstaande ebooks nemen een bepaalde gebeurtenis uit het verleden onder de loep. Een ebook over geschiedenis kan tot nieuwe inzichten leiden. Maar het kan ook gewoon interessant zijn om te lezen wat er in een andere tijd dan de onze gebeurde:

 

 

 

Titels:

 

 

 

 

Historische ebooks

 

 

 

Historische ebooks
Sapiens
Historische ebooks
Sapiens is een ebook over de geschiedenis van de soort mens. De maker dus eigenlijk van alle andere geschiedenis: zonder mens geen historie. Wat is dat toch voor vreemd wezen dat overal en nergens sporen achter laat. Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens. Sapiens is in de categorie historische ebooks bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Sapiens:
Historische ebooks
4 reviews van Kobo over Sapiens:
Iedereen zou dit boek moeten lezen
Een boek die meer inzicht geeft in de wereld van nu, door te laten zien waar we vandaan komen. Helder, hier en daar grappig en vol eye-openers.
Door Marit op 2 februari 2020
Mindblowing
Prachtig en leesbaar verhaal over de geschiedenis van de mens. Beantwoordt maar roept tegelijk ook vele vragen bij je op. Zet je aan het denken en plaatst zoveel in perspectief. Kan maar 1 goede tip geven; lezen!!
Door Marco op 5 oktober 2019
Wat een inzichten!
Dit leerde me een overzicht dat ik nooit op school leerde 🙏 zeer inspirerend. Zin in deel 2 en 3
Door Giel op 18 maart 2019
Helaas…
Zelden boeiend. Helaas,had er eigenlijk hoge verwachtingen van.
Door Sjoerd op 26 februari 2019
Het Amerikaanse presidentschap
Historische ebooks
Ebook Het Amerikaanse presidentschap van Frans en Paul Verhagen gaat zoals de titel zegt over de geschiedenis van het machtigste ambt ter wereld: president van Amerika. Behalve geschiedenis komt ook de actualiteit aan het bod. De schrijvers proberen bijvoorbeeld antwoord te vinden op de vraag hoe het komt dat Amerikaanse presidenten machtiger lijken dan wie ook en toch kunnen ze maar zelden hun wensen verwezenlijken. Wat alles te maken heeft met het politieke systeem dat anders is dan in bijvoorbeeld Nederland met z’n vele partijen. Hoe werkt het Amerikaanse verkiezingssysteem precies? Uiterst actueel in een nieuw verkiezingsjaar waarin een zekere Donald Trump herkozen zou kunnen worden. Nachtmerrie voor menig democraat. Ebook Het Amerikaanse presidentschap is in de categorie historische ebooks bij Libris te koop voor €9,99.
Er zijn geen sterren voor Het Amerikaanse presidentschap bij Libris. Maar wel bij Bol.com:
Historische ebooks
Geen reviews bij Libris. Wel bij Bol.com 1 commentaar voor Het Amerikaanse presidentschap:
Informatief!
leuk informatief boek over Amerikaanse presidentschap. Precies op juiste moment uitgebracht ivm verkiezingen die dit jaar plaatsvinden.
GertJan1982 Houten 9 februari 2020
De Tempeliers
Historische ebooks
Het ebook De Tempeliers van de Engelse historicus Dan Jones gaat over de opkomst en de ondergang van de kruisridders. De orde van de Tempeliers werd in de twaalfde eeuw opgericht door negen kruisridders met als doel het beschermen van de pelgrims in het Heilig Land tegen de Arabieren. Die daar tot op de dag van vandaag ook aanspraak op maken. Niet geheel onterecht overigens. Iets dat raakt aan het huidige Midden-Oosten-conflict: de legitimiteit van de staat Israël. Waar de kruisridders nog geen weet van hadden omdat het toen een strijd was tussen christenen en Arabieren. De Tempeliers legden een gelofte af van armoede en gehoorzaamheid aan de Paus. Ze werden mede daardoor in 1129 erkend door de kerk. Verenigd onder het rode kruis trokken ze ten strijde in naam van God. Later ontwikkelde de orde zich van kruisridders tot ketters en bankiers. Het ebook De Tempeliers is in de categorie historische ebooks bij Kobo te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De Tempeliers:
Historische ebooks
1 commentaar van een lezer van De Tempeliers bij Kobo:
Boek
Heel interessant om te lezen . Voor wie interesse heeft in deze geschiedenis zeker een aanrader.
door Pca op 21 juli, 2019
3 commentaren van 10 bij Bol.com over De Tempeliers:
Zeer goed
Wat ik vooral goed vind: toegankelijk, mooi vormgegeven.
Douwesz 28 januari 2020
Opnieuw Top van Dan Jones
Zoals alle boeken van Dan Jones een must read wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis.
JYDFS 5 november 2019
Een prachtig boek
Heldere uiteenzetting over de geschiedenis van de Tempeliers. Mooie uitgave.
Jerry1968 16 oktober 2019
Napoleon
Historische ebooks
Het ebook Napoleon, geschreven door romancier en conferencier Bart van Loo, gaat over twee fenomenen uit de westerse geschiedenis: de Franse Revolutie en Napoleon. Maar het ebook gaat toch vooral over de laatste. Product van z’n tijd, dus van de toenmalige omwenteling die plaats vond en waarin door de daaruit voortkomende chaos Napoleon de kans kreeg z’n politieke en militaire almacht te doen laten gelden, niet alleen in Frankrijk, maar ook daar buiten. Het ebook Napoleon is in de categorie historische ebooks bij Bol.com koop voor €9,99.
Aantal sterren voor Napoleon bij Bol.com:
31 commentaren van lezers over Napoleon. 3 staan hieronder vermeld:
Interessant!
Bijzonder interessant! Zeer leerrijk!
Vlot geschreven. Politiek, militair en de interne keuken. Soms wat verwarrend door de vele namen.
Annexxxyyy 8 oktober 2019
Leest als een trein!!!
Schitterend boek, informatief en meeslepend tegelijkertijd.
md111 Hasselt 17 september 2019
Onderhoudend boek met interessante eye openers
Prettig leesbaar boek. Erg interessant om het hele verloop van rond en na de revolutie in één keer te lezen. Bevat veel nieuwe informatie, en heeft mijn perceptie van die periode, ondanks een beetje basiskennis, toch weer iets veranderd. Natuurlijk wordt het gezien de snelle opstapeling van gebeurtenissen en de hoeveelheid gebeurtenissen weleens wat verwarrend, maar dat lijkt me onvermijdelijk. Ik kan dit boek zeker aanbevelen aan geschiedenisliefhebbers.
MarcB1 Den Haag 31 oktober 2016
Noormannen
Geschiedenis
Noormannen van John Haywood, in de categorie geschiedenis ebooks, gaat over de Vikingen. De roofzuchtige zeevarende mannetjesputters die geen zee te hoog ging voor het bereiken van het te plunderen gebied: Engeland en het vasteland van Europa. Als schrijvende wetenschapper gaat het John Haywoord niet alleen om het sensationele, maar ook om de achterliggende cultuur van de Noormannen. Wat waren hun gebruiken en gewoontes? Waar geloofden ze in? Het ebook Noormannen is in de categorie historische ebooks bij Kobo te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Noormannen:
1 review bij Kobo over Noormannen:
Boeiend en compleet
Boeiende en complete geschiedenis van de Vikingen en hun impact op West Europa en het Kievse rijk. Dit boek gaat niet over hun denkwereld en cultuur. Aanrader voor iedereen die meer over de vroege middeleeuwen wil weten.
Door Hannes Lans op 8 september 2018
3 commentaren van 10 bij Bol.com over De Tempeliers:
Weinig op aan te merken
Als je de serie Vikings hebt gezien, wil je dit boek ook lezen om alles een beetje in historisch perspectief te kunnen plaatsen.
Yangmuda bilthoven 7 januari 2020
Vikingen
Grondig overzicht van een onderbelichte periode uit onze geschiedenis. Duidelijk met kennis van zaken en vlot geschreven. Zeer genietbare lektuur voor geïnteresseerden in geschiedenis, voor wie het wat diepgaander mag zijn.
Snorri Westrem, België 15 oktober 2018
De Noormannen
Een interessant boek voor mij een aangename kennismaking met de geschiedenis van de vikingen.
PieterkenrN 23 oktober 2017
Herfsttij der middeleeuwen
Geschiedenis
Het ebook Herfsttij der middeleeuwen is geschreven door de bekende historicus Johan Huizinga (1872-1945). In zijn tijd een spraakmakend boek. En nog steeds is het dat. Vandaar deze herdruk. Herfsttij laat de middeleeuwen niet zijn als een duistere periode, maar eerder het tegenovergestelde: een periode van volle ontwikkeling en rijpe oogst. Nog steeds is Herfsttij fascinerend om te lezen en werd en wordt alom geprezen als een geschiedkundig meesterwerk. Herfsttij der middeleeuwen is in de categorie historische ebooks bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Herfsttij der middeleeuwen:
Geen reviews bij Kobo. Wel bij Bol.com 36 commentaren van lezers over Herfsttij der middeleeuwen. 3 staan hieronder vermeld:
Prachtige aanwinst
Voor iemand met belangstelling voor de later middeleeuwen een “must”, ondanks de hoge prijs.
tannyvdw Den Haag 14 januari 2020
Klassieker
Een echte klassieker van misschien wel de beste historicus die Nederland gekend heeft. Een prachtig inzicht in de late middeleeuwse tijd. Ook het dagelijkse leven wordt mooi belicht.
Tejo49 Duiven 10 april 2018
Een belevenis
Dit is een klassieker. Het vereist wel de nodige voorkennis. Als u die niet heeft dan kunt u door alle details het overzicht kwijtraken. Het boek tracht de subjectieve levenswereld van de late middeleeuwen te beschrijven en hierdoor het contrast en de overeenkomst met de moderne wereld bloot te leggen. De schrijfstijl is in dit boek tot kunst verheven. Ik raad u aan om de portretten van belangrijke personen uit te printen, deze in uw leeskamer op te hangen en er van te genieten hoe de geschiedenis tijdens het lezen van de boek weer tot leven komt.
Janzonervrees 1 februari 2017
De waanzinnige veertiende eeuw
Geschiedenis
Het ebook De waanzinnige veertiende eeuw is geschreven door de Amerikaanse historica Barbara Tuchman. In aanvulling op het ebook Herfsttij der middeleeuwen omschrijft ze de veertiende als een waanzinnige periode waarin het einde der tijden nabij lijkt: viermaal wordt het werelddeel getroffen door de Zwarte Dood. De koningen van Engeland en Frankrijk bestrijden elkaar in een wrede en langdurige strijd, de Honderdjarige Oorlog, en roversbenden terroriseren de boerenbevolking. Maar de veertiende eeuw is ook een periode van vitaliteit en culturele bloei, waarin de adel zijn heldendaden in ridderromans laat optekenen, de hoofse liefde in velerlei toonaarden wordt bezongen en waarin schrijvers als Boccaccio, Petrarca en Chaucer de grondslag leggen voor een grote literaire traditie. Het ebook De waanzinnige veertiende eeuw is in de categorie historische ebooks bij Bol.com te koop voor €9,49.
Aantal sterren voor De waanzinnige veertiende eeuw bij Bol.com:
19 commentaren van lezers over De waanzinnige veertiende eeuw. 3 staan hieronder vermeld:
Meer over de honderd jarige oorlog weten ?
Diepgravende beschrijving van de 14e eeuw.
zuid1 Maastricht 4 juli 2017
Ridders en kastelen
Zeer goede beschrijving van de middeleeuwen. Cultuur en gewoontes worden zo beschreven dat het dagelijkse leven in Frankrijk heel werkelijk wordt. Prachtig boek!!
HugoHendriks Groningen 20 september 2016
Hoe een oorlog honderd jaar kan duren.
Hoe kan een oorlog 100 jaar duren? Met dit boek leer je het begrijpen. Engeland en Frankrijk, voortdurend in de clinch. Oorlog, want anders had de ridderstand niets omhanden! Maar die oorlogen kostten geld en dat werd telkens weer bij het gewone volk gehaald, dat ook al te lijden had van rondtrekkende legerbendes. Het volk komt herhaaldelijk in opstand maar zonder resultaat. Ook het Westers schisma blijft een stuk van die eeuw aanslepen. Barbara Tuchman maakt deze saai lijkende materie boeiend door er een centrale figuur in te plaatsen, de Picardische edelman, Enguerrand de Coucy. De uitgave van deze dikke pil als ebook vond ik zeer handig. Ik kon belangrijke passages markeren om later mijn geheugen op te frissen.
godeliph Tielt 29 september 2015
Een kleine geschiedenis van bijna alles
Het ebook Een kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson gaat over de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van geologie, scheikunde, paleontologie, astronomie etc. van de laatste vier eeuwen. Wat meer vragen dan antwoorden oplevert. Wat voor Bryson geen belemmering vormt, eerder een stimulans in het onderzoek, hoewel het raadsel er eigenlijk alleen groter door wordt. Wat gebeurde er toen het heelal begon? Er is wel een antwoord, maar zelfs wetenschappers zeggen dat je maar beter niet kunt proberen je er een voorstelling van te maken in termen van een wereld die wij, aardbewoners, kennen. Bryson neemt de lezer mee op een zoektocht door enkele eeuwen van wetenschappelijke ontwikkelingen: de samenstelling van het heelal, de opvattingen van geleerden als Einstein en Darwin en het leven op deze planeet. Het ebook Een kleine geschiedenis van bijna alles is in de categorie historische ebooks bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Een kleine geschiedenis van bijna alles:
2 reviews bij Kobo over Een kleine geschiedenis van bijna alles:
Fantastisch
Fantastisch en leerrijk boek, leest als een trein.
Door Tom op 26 januari 2020
Super boek!
Fantastisch boek over de groei van de menselijke kennis.
Door Sander V. op 4 februari 2019
Schilderslief
Het ebook Schilderslief van Simone van der Vlugt is zowel een roman als een vakkundig geschreven geschiedenis. Onderwerp is de relatie tussen Geertje Dircx en de schilder Rembrandt van Rijn. Vriendschap die overging in vijandschap toen de beroemde schilder z’n geliefde voor twaalf jaar liet opsluiten in het spinhuis van Gouda. Het hoe en waarom leest als een spannende detective, maar is ook geschiedkundig gezien van groot belang. Hoe ging Rembrandt van Rijn om met z’n naasten? Het ebook Schilderslief is in de categorie historische ebooks bij Kobo te koop voor €8,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Schilderslief:
4 reviews bij Kobo over Schilderslief:
Goed om ook over haar te lezen
Mooi eerherstel. Leest makkelijk weg, mooie omschrijving van oude steden!
Door Natasja op 15 februari 2020
Schilderslief
Leuk makkelijk leesbaar, veel nieuwe informatie over Rembrandt.
Door Anneke op 8 februari 2020
Heel mooi
Wederom een historische roman van haar verslonden. Heel tekenend voor die tijd en met het overzicht van alle gevonden historische stukken mooi in elkaar gezet. Denk nu wel heel anders over meneer Rembrandt…
Door Mcjz op 22 januari 2020
Schilderslief
Prachtig boek. Je leeft er helemaal in, moeilijk weg te leggen.
Door Astrid op 14 december 2019
Jacoba, dochter van Holland
Het ebook Jacoba, dochter van Holland geschreven door Simone van der Vlugt is net als Schilderslief een historische roman. De schrijfster kruipt op overtuigende wijze in de huid van Jacoba van Beieren. Een feministe avant la lettre die zich van een kwetsbaar meisje ontwikkelt tot een sterke vrouw. Wanneer Filips de Goede haar in 1425 opsluit in het Gravensteen in Gent besluit Jacoba van Beieren, dan 24 jaar, om op te schrijven wat ze tot dan toe allemaal heeft meegemaakt. Het ebook Jacoba, dochter van Holland is in de categorie historische ebooks bij Kobo te koop voor €6,99.
Aantal sterren voor Jacoba, dochter van Holland bij Bol.com:
96 commentaren van lezers over Jacoba, dochter van Holland. 4 staan hieronder vermeld:
Goed
Interessant boek!
Lidewey 21 januari 2020
Terug in de tijd
Mooi historisch verhaal; duidelijk en “rustig” geschreven.
Marke22 Haelen 7 juli 2019
Geschiedenis komt tot leven
Heerlijk boek en ik snap nu eindelijk hoe dat zat met die Hoeken en Kabeljauwen!
Ienp Amsterdam 4 juni 2019
Absolute aanrader!
Alle boeken van Simone van der Vlugt heb ik gelezen. Tot nu toe spraken de historische jeugdromans mij het meest aan. De thrillers zijn vlot geschreven, maar naar mijn idee niet echt hoogstandjes in het genre. Nu is er dan deze eerste historische roman voor volwassenen. Hoewel Jacoba natuurlijk niet helemaal tot het “gewone volk” behoorde, gaat het boek toch ook wel over het gewone dagelijks leven in die tijd. En eindelijk begreep ik hoe het nu precies zat met de Hoekse en Kabeljauwse twisten, waarover ze het op de basisschool zo vaak hadden. Voor wie van geromantiseerde geschiedenisboeken houdt, een absolute aanrader! Hopelijk blijft Simone op deze weg doorgaan.
analetter Arnhem 14 februari 2010
 

 

 

De Leeswijzer voor historische ebooks wordt wekelijks aangevuld met nieuwe uitgaven in de desbetreffende categorie. De opsomming van door ons aanbevolen ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.