Leeswijzer Gezondheid, Welzijn & Mental In Ebooks

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Gezondheid, Welzijn & Mental In Ebooks  

Over gezondheid, welzijn & mental (non-fictie ebooks) te lezen op een Kindle

 

 

Geschiedenis
 

 

In de categorieën ‘Gezondheid, welzijn & mental’ gaat het om het welbevinden van een mens. Non-fictie daarom. Hoewel sommige schrijvers van ebooks de fantasie best de vrije loop laten in de ebooks over deze onderwerpen. Dit alles ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke voorspoed van de lezer. Wat zowel in het gezin als op het werk z’n vruchten afwerpt.Wie niet lekker in z’n vel zit zal op alle mogelijke gebieden minder presteren. Er gaat daarom niets boven een gezond en fit mensenlichaam:

 

 

 

Titels:

 

 

Gezondheid

 

 

 

 

 

Gezondheid, welzijn & mental in ebooks
Rinkeldekink
Gezondheid
In het ebook Rinkeldekink geschreven door Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in 2015. Er volgde een langdurig herstel in een revalidatie-oord. Vrijwel alles moest ze opnieuw leren. Daarna werd Martine Bijl behandeld voor depressies. Gelukkig had ze al snel weer de beschikking gekregen over haar grote en enerverende taalvermogen. Dat was vrijwel onaangetast gebleven. Wat goed te merken is in het boek dat ze over haar ziekte schreef. Dat staat vol humoristische kwinkslagen en ook poëtische zinswendingen. Ze overleed op 30 mei 2019. Postuum kreeg ze de NS Publieksprijs voor Rinkeldekink. Het ebook is bij Amazon.nl te koop voor €7,99.
Fokking druk
Gezondheid
Het ebook Fokking druk is geschreven door psycholoog Thijs Launspach. Zoals de titel zegt gaat het over de volle agenda waar de meeste mensen onder gebukt gaan. De geestelijke gezondheid dus. Presteren op werk en op school is de norm geworden. Het zorgt ervoor dat het aantal gevallen van geestelijke opbranding (burn out) enorm is gestegen. 1 op de 7 werkenden heeft daar last van. Die zitten overspannen thuis. Het ebook Fokking druk gaat erover hoe je kunt omgaan met stress en geestelijke overbelasting ten einde een burn out te voorkomen. Fokking druk is bij Amazon.nl te koop voor €9,99.
Happy life 365
Gezondheid
In het ebook Happy life 365 vertelt schrijfster Kelly Weekers hoe je zelf je geluk kunt bepalen als mens. Van belang daarbij is het denken dat men als een soort van automatisme hanteert, maar dat toch bepalend is voor de manier waarop we ons voelen. Gelukkig of ongelukkig, het komt allemaal voort uit wat er in ons hoofd plaats vindt. In Happy life 365 hanteert Kelly Weekers een aantal thema’s (zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, sociale media en relaties) om te leren omgaan met negatieve gevoelens en stress. Het ebook Happy life 365 is bij Amazon.nl te koop voor €12,99. 
Holistik handboek
Het Holistik handboek van Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt valt onder de non-fictie categorie Mental. Geestelijker, in de zin van mentaal en innerlijk, kan het bijna niet. Met als leidraad dat alles met elkaar verbonden is tot één groot geheel (holisme).  In het Holistik handboek gaat het erom als mens een opgeruimde binnenwereld te bewerkstelligen zodat je kunt gaan leven vanuit het volle potentieel aan geestelijke en lichamelijke kracht. Vervolgens kan op een volkomen natuurlijke wijze liefdevolle verbindingen met anderen en de planeet aangegaan worden. Het ebook Holistik handboek is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
Stoppen met roken
Het ebook Stoppen met roken is geschreven door de Amerikaanse antiverslavingsgoeroe Allen Carr. Wie rookt en wil stoppen moet absoluut dit boek lezen. Wereldwijd hebben ruim 10 miljoen verstokte rokers baat gehad bij het programma van Allen Carr. Hij gebruikt geen trucjes of hulpmiddelen. Carr ontrafelt slechts haarfijn de mechanismen die een roker doen roken. Wie dat eenmaal doorziet, merkt dat stoppen met roken heel eenvoudig is, vanaf de eerste dag. Het ebook Stoppen met roken is bij Amazon.nl te koop voor €11,99.
De edele kunst van not giving a fuck
Het ebook De edele kunst van not giving a fuck is geschreven door blogger en ondernemer Mark Manson. Hij verkondigt de tegenstrijdige boodschap dat het geen zin heeft altijd maar positief te zijn. Zie de tekortkomingen en tegenslagen in het leven van een mens als een natuurlijk, bijna noodzakelijk gegeven. Het onder ogen durven zien van de pijnlijke waarheden zoals angst en onzekerheid geeft juist moed en zelfvertrouwen. En zo niet dan weet je tenminste waar je zwakheden liggen. Daar kun je dan heel stoïcijns de schouders voor ophalen en over gaan tot de (wan)orde van de dag. Het ebook De edele kunst van not giving a fuck is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.
Mindgym, sportschool voor je geest
Gezondheid
Het ebook Mindgym, sportschool voor je geest is geschreven door mindfulnesstrainer en acteur Wouter de Jong. De boodschap van het ebook is dat een zinvol en plezierig leven slechts verworven kan worden door mensen met een goede geestelijke gezondheid. Wat Wouter de Jong geeft is een handleiding om dit te bereiken. Gespreid over twaalf weken wil de auteur in evenveel hoofdstukken de lezer mentaal trainen. Hoe kun je met meer aandacht leven, mindfulness toepassen, de relatie tot je omgeving verbeteren, meer gedaan krijgen in minder tijd? Het ebook Mindgym, sportschool voor je geest is bij Amazon.nl te koop voor €15,-.
Het Bucketlist boek voor koppels
Gezondheid
Het ebook Bucketlist boek voor koppels geschreven door Elise de Rijck is niet geschreven voor de singles. Typisch een ebook voor samenwonende stelletjes die elkaar nog beter willen leren kennen. Wie is die man of die vrouw nu precies waarmee ik nu al een aantal jaar bivakkeer in hetzelfde huis? Maar het kan natuurlijk ook veel korter zijn: een week, een paar maanden. De schrijfster pretendeert dat het door haar geschreven ebook je leven zal veranderen. Dat een samenwonend koppel elkaar beter zal leren kennen. Om dit te bereiken heeft Elise de Rijck een lijst met maar liefst 250 ideeën samengesteld. Variërend van het verstoppen van geheime briefjes tussen de melkproducten in de supermarkt, het elkaar laten herbeleven van de eerste date, elkaar in de plaatselijke speeltuin duwen op de schommel en het zetten van plaktattoos. Dit alles en nog veel meer zal de relatie zeker versterken. Ebook Het Bucketlist boek voor koppels is bij Amazon.nl te koop voor €10,99.
 Hart voor vrouwen
Gezondheid
 Het ebook Hart voor vrouwen is geschreven door de cardiologe Angela Maas. Hart- en vaatziekten zijn niet alleen een veel voorkomende aandoening bij mannen. Meer vrouwen sterven eraan. Het is bij hun doodsoorzaak nummer één. Het vreemde is dat een vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat wordt gelegd. Medisch gezien een zeer ongewenste situatie, want aanleiding tot verkeerde diagnoses en foute behandelingen. Zo is bijvoorbeeld de manier waarop hart- en bloedvaten verouderen bij vrouwen wezenlijk anders dan bij mannen. Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen. Het ebook Hart voor vrouwen is bij Amazon.nl te koop voor €10,99.
Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf
Gezondheid
Het ebook Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf is geschreven door Judith Noordzij. Het gaat over het vinden van geluk in jezelf. Dat heeft de schrijfster met vallen en opstaan ook gedaan. Na een fikse burn-out als advocate hing ze de toga aan de wilgen om zich te richten op het individueel coachen van mensen. Die leert ze hoe ze ook gelukkig kunnen worden. Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar dat is het niet. Het verschil tussen gelukkige en ongelukkige gevoelens is juist heel fundamenteel. Bepalend voor iemands gezondheid en daarmee voor de slagingskans in het leven. Niet alleen wat werk betreft, maar ook in relaties. Het ebook Ik was advoctaat. Nu ben ik mezelf is bij Amazon.nl te koop voor €5,99.

 

 

 

Een epub omzetten naar een formaat geschikt voor de Kindle? Ga naar de pagina op deze site waarin het converteren van een epub naar mobi wordt uitgelegd: Epub omzetten