Leeswijzer Geschiedenis Ebooks Bij Kobo

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Geschiedenis Ebooks Bij Kobo  

Geschiedenis ebooks (non-fictie) bij Kobo.

 

Geschiedenis ebooks

Geschiedenis ebooks te downloaden bij Kobo

 

In de categorie geschiedenis onder de noemer non-fictie neemt de schrijver een duik in een gebeurtenis. Recent of lang geleden, tot heel lang geleden, kan een historisch ebook tot nieuwe inzichten in een bepaald onderwerp leiden. Maar ook gewoon interessant zijn om te lezen wat er in een andere tijd dan de onze plaats vond:

 

 

Titels:

 

 

 

Geschiedenis ebooks

 

Geschiedenis ebooks
Sapiens
Geschiedenis ebooks
Sapiens is een ebook over de geschiedenis van de soort mens. De maker dus eigenlijk van alle andere geschiedenis: zonder mens geen historie. Wat is dat toch voor vreemd wezen dat overal en nergens sporen achter laat. Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens. Sapiens is bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Sapiens:
5 reviews bij Kobo over Sapiens:
Goed om ook over haar te lezen
Mooi eerherstel. Leest makkelijk weg, mooie omschrijving van oude steden!
Door Natasja op 15 februari 2020
Sapiens
Zeer interessant om te lezen en heel prettig geschreven. Wat zal het een weelde zijn bij deze schrijver in de les te zitten en mogen luisteren.
Door Femke op 13 februari 2020
Iedereen zou dit boek moeten lezen
Een boek die meer inzicht geeft in de wereld van nu, door te laten zien waar we vandaan komen. Helder, hier en daar grappig en vol eye-openers.
Door Marit op 2 februari 2020
Eye opener
Mooi om te lezen dat dingen die ik altijd al dacht on dit boek beschreven worden.
Door Marcel Heinlein op 4 januari 2020
Homo Sapiens
Goed geschreven en wetenschappelijk onderbouwde historie van de mensheid.
Door Dick Van Schooneveld op 1 december 2019
Het Amerikaanse presidentschap
Geschiedenis ebooks
Ebook Het Amerikaanse presidentschap van Frans en Paul Verhagen gaat zoals de titel zegt over de geschiedenis van het machtigste ambt ter wereld: president van Amerika. Behalve geschiedenis komt ook de actualiteit aan het bod. De schrijvers proberen bijvoorbeeld antwoord te vinden op de vraag hoe het komt dat Amerikaanse presidenten machtiger lijken dan wie ook en toch kunnen ze maar zelden hun wensen verwezenlijken. Wat alles te maken heeft met het politieke systeem dat anders is dan in bijvoorbeeld Nederland met z’n vele partijen. Hoe werkt het Amerikaanse verkiezingssysteem precies? Uiterst actueel in een nieuw verkiezingsjaar waarin een zekere Donald Trump herkozen zou kunnen worden. Nachtmerrie voor menig democraat. Het Amerikaanse presidentschap is in de categorie geschiedenis ebooks bij Kobo te koop voor €9,99.
Het Amerikaanse presidentschap heeft geen beoordeling of reviews bij Kobo.
De Tempeliers
Geschiedenis ebooks
Het ebook De Tempeliers van de Engelse historicus Dan Jones gaat over de opkomst en de ondergang van de kruisridders. De orde van de Tempeliers werd in de twaalfde eeuw opgericht door negen kruisridders met als doel het beschermen van de pelgrims in het Heilig Land tegen de Arabieren. Die daar tot op de dag van vandaag ook aanspraak op maken. Niet geheel onterecht overigens. Iets dat raakt aan het huidige Midden-Oosten-conflict: de legitimiteit van de staat Israël. Waar de kruisridders nog geen weet van hadden omdat het toen een strijd was tussen christenen en Arabieren. De Tempeliers legden een gelofte af van armoede en gehoorzaamheid aan de Paus. Ze werden mede daardoor in 1129 erkend door de kerk. Verenigd onder het rode kruis trokken ze ten strijde in naam van God. Later ontwikkelde de orde zich van kruisridders tot ketters en bankiers. De Tempeliers is in de categorie geschiedenis ebooks bij Kobo te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De Tempeliers:
1 review bij Kobo over De Tempeliers:
Boek
Heel interessant om te lezen. Voor wie interesse heeft in deze geschiedenis zeker een aanrader.
Door Pca op 21 juli 2019
Napoleon
Geschiedenis
Het ebook Napoleon, geschreven door romancier en conferencier Bart van Loo, gaat over twee fenomenen uit de westerse geschiedenis: de Franse Revolutie en Napoleon. Maar het ebook gaat toch vooral over de laatste. Product van z’n tijd, dus van de toenmalige omwenteling die plaats vond en waarin door de daaruit voortkomende chaos Napoleon de kans kreeg z’n politieke en militaire almacht te doen laten gelden, niet alleen in Frankrijk, maar ook daar buiten. Napoleon is bij Kobo in de categorie geschiedenis ebooks te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Napoleon:
3 reviews bij Kobo over Napoleon:
Napoleon als roman
Het leest als een roman met Napoleon in de hoofdrol. Heel kleurig geschreven.
Door Hellen op 26 juni 2019
Boeiend maar te weinig structuur
Door de focus op het verhalende terwijl toch de gehele geschiedenis uit de doeken wordt gedaan is de structuur soms moeilijk te volgen, waardoor je als lezer soms het overzicht verliest. Om een echt meeslepend te zijn als verhaal zit het ritme dan weer niet helemaal goed. Wat meer redactiewerk had dit boek naar een nog hoger niveau getild.
Door MMA op 25 mei 2019
De geschiedenis herhaalt zich
De schrijver geeft op boeiende wijze de mens Napoleon weer en de mogelijkheden die hij had om de macht naar zich toe te trekken.
Door Henk op 17 april 2017
Noormannen
Geschiedenis
 Noormannen van John Haywood, in de categorie geschiedenis ebooks, gaat over de Vikingen. De roofzuchtige zeevarende mannetjesputters die geen zee te hoog ging voor het bereiken van het te plunderen gebied: Engeland en het vasteland van Europa. Als schrijvende wetenschapper gaat het John Haywoord niet alleen om het sensationele, maar ook om de achterliggende cultuur van de Noormannen. Wat waren hun gebruiken en gewoontes? Waar geloofden ze in? Het geschiedenis ebook Noormannen is bij Kobo te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Noormannen:
1 review bij Kobo over Noormannen:
Boeiend en compleet
Boeiende en complete geschiedenis van de Vikingen en hun impact op West Europa en het Kievse rijk. Dit boek gaat niet over hun denkwereld en cultuur. Aanrader voor iedereen die meer over de vroege middeleeuwen wil weten.
Door Hannes Lans op 8 september 2018
Herfsttij der middeleeuwen
Geschiedenis
Het ebook Herfsttij der middeleeuwen is geschreven door de bekende historicus Johan Huizinga (1872-1945). In zijn tijd een spraakmakend boek. En nog steeds is het dat. Vandaar deze herdruk. Herfsttij laat de middeleeuwen niet zijn als een duistere periode, maar eerder het tegenovergestelde: een periode van volle ontwikkeling en rijpe oogst. Nog steeds is Herfsttij fascinerend om te lezen en werd en wordt alom geprezen als een geschiedkundig meesterwerk. Herfsttij der middeleeuwen is bij Kobo te koop voor €9,99.
Herfsttij der middeleeuwen heeft geen beoordeling of reviews bij Kobo.
De waanzinnige veertiende eeuw
Geschiedenis
Het ebook De waanzinnige veertiende eeuw is geschreven door de Amerikaanse historica Barbara Tuchman. In aanvulling op het ebook Herfsttij der middeleeuwen omschrijft ze de veertiende als een waanzinnige periode waarin het einde der tijden nabij lijkt: viermaal wordt het werelddeel getroffen door de Zwarte Dood. De koningen van Engeland en Frankrijk bestrijden elkaar in een wrede en langdurige strijd, de Honderdjarige Oorlog, en roversbenden terroriseren de boerenbevolking. Maar de veertiende eeuw is ook een periode van vitaliteit en culturele bloei, waarin de adel zijn heldendaden in ridderromans laat optekenen, de hoofse liefde in velerlei toonaarden wordt bezongen en waarin schrijvers als Boccaccio, Petrarca en Chaucer de grondslag leggen voor een grote literaire traditie. De waanzinnige veertiende eeuw is in de categorie geschiedenis ebooks bij Kobo te koop voor €9,49.
Aantal sterren bij Kobo voor De waanzinnige veertiende eeuw:
Geen reviews bij Kobo over De waanzinnige veertiende eeuw.
Een kleine geschiedenis van bijna alles
Het ebook Een kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson gaat over de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van geologie, scheikunde, paleontologie, astronomie etc. van de laatste vier eeuwen. Wat meer vragen dan antwoorden oplevert. Wat voor Bryson geen belemmering vormt, eerder een stimulans in het onderzoek, hoewel het raadsel er eigenlijk alleen groter door wordt. Wat gebeurde er toen het heelal begon? Er is wel een antwoord, maar zelfs wetenschappers zeggen dat je maar beter niet kunt proberen je er een voorstelling van te maken in termen van een wereld die wij, aardbewoners, kennen. Bryson neemt de lezer mee op een zoektocht door enkele eeuwen van wetenschappelijke ontwikkelingen: de samenstelling van het heelal, de opvattingen van geleerden als Einstein en Darwin en het leven op deze planeet. Het ebook Een kleine geschiedenis van bijna alles is bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Een kleine geschiedenis van bijna alles:
2 reviews bij Kobo over Een kleine geschiedenis van bijna alles:
Fantastisch
Fantastisch en leerrijk boek, leest als een trein.
Door Tom op 26 januari 2020
Super boek!
Fantastisch boek over de groei van de menselijke kennis.
Door Sander V. op 4 februari 2019
Schilderslief
Het ebook Schilderslief van Simone van der Vlugt is zowel een roman als een vakkundig geschreven geschiedenis. Onderwerp is de relatie tussen Geertje Dircx en de schilder Rembrandt van Rijn. Vriendschap die overging in vijandschap toen de beroemde schilder z’n geliefde voor twaalf jaar liet opsluiten in het spinhuis van Gouda. Het hoe en waarom leest als een spannende detective, maar is ook geschiedkundig gezien van groot belang. Hoe ging Rembrandt van Rijn om met z’n naasten? Het ebook Schilderslief is bij Kobo te koop voor €8,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Schilderslief:
5 reviews bij Kobo over Schilderslief:
Goed om ook over haar te lezen
Mooi eerherstel. Leest makkelijk weg, mooie omschrijving van oude steden!
Door Natasja op 15 februari 2020
Heel mooi
Wederom een historische roman van haar verslonden. Heel tekenend voor die tijd en met het overzicht van alle gevonden historische stukken mooi in elkaar gezet. Denk nu wel heel anders over meneer Rembrandt…
Door Mcjz op 22 januari 2020
Knap geschreven, boeiend tot einde
Onbekend maakt onbemind? Een boeiend verhaal waarbij je teruggaat in de tijd, mooi boek over andere kant van de schilder van Rijn, knap dat je met historische feiten een menselijk verhaal kunt maken.
Door Nicolle op 22 december 2019
Prachtig
Mooi geschreven. Onderhoudend. Gebaseerd op echte documenten die de schrijfster uit de archieven heeft opgediept. Het verpest wel een beetje de heldenstatus van Rembrandt van Rijn.
Door Linda op 21 december 2019
Schilderslief
Prachtig boek. Je leeft er helemaal in ,moeilijk weg te leggen.
Door Astrid op 14 december 2019
Jacoba, dochter van Holland
Het ebook Jacoba, dochter van Holland geschreven door Simone van der Vlugt is net als Schilderslief een historische roman. De schrijfster kruipt op overtuigende wijze in de huid van Jacoba van Beieren. Een feministe avant la lettre die zich van een kwetsbaar meisje ontwikkelt tot een sterke vrouw. Wanneer Filips de Goede haar in 1425 opsluit in het Gravensteen in Gent besluit Jacoba van Beieren, dan 24 jaar, om op te schrijven wat ze tot dan toe allemaal heeft meegemaakt. Het ebook Jacoba, dochter van Holland is bij Kobo in de categorie geschiedenis ebooks te koop voor €6,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Jacoba, dochter van Holland:
3 reviews bij Kobo over Jacoba, dochter van Holland:
Prachtig
Zeer goed verwoord vanuit het perspectief van een moedige vrouw. Ze heeft de geschiedenis wel degelijk beïnvloed!
Door Carla op 24 februari 2020
Jacoba, dochter van Holland
In een zucht uitgelezen. prachtig en beeldend geschreven.
Door Simone op 27 mei 2019
Great
Super net als al haar boeken. Love it. De ster der historische romans.
Door hemelijn op 4 september 2018
 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen geschiedenis ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.