Leeswijzer Fantasy & Science Fiction Ebooks

Fantasy & science fiction ebooks te lezen op een willekeurige reader, behalve op een Kindle

 

Fantasy & science fiction ebooks

 

Hieronder de in de leeswijzer geselecteerde Fantasy & science fiction ebooks onderverdeeld in de rubrieken klassiek en recent. De ebooks zijn opgemaakt als epub en daarom niet te lezen op een Kindle. Die hebben een eigen bestandsformaat (mobi, azw3). Het omzetten van epub naar een bestandsformaat geschikt voor de Kindle van Amazon wordt uitgelegd in een apart artikel over dit onderwerp op deze site. Een kwestie van enkele muisklikken en een epub kan ook op de Kindle gelezen worden. Maar er is ook een pagina op deze site met ebooks over Fantasy & science fiction van Amazon.nl.

De Fantasy & science fiction ebooks zijn te downloaden bij verschillende aanbieders van ebooks zoals Libris, Bruna, Bol.com en Kobo:

 

 

 

Titels:

 

 

 

Fantasy & Science fiction ebooks

 

 

 

Fantasy & Science fiction ebooks klassiek
Alice in Wonderland
Alice in Wonderland geschreven door Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Lutwidge Dodgson) is een echte klassieker van het Fantasy-genre. Het verscheen in 1865 als kinderboek, maar werd ook door volwassenen veel gelezen. Het verhaal gaat over het meisje Alice dat na een val in een konijnenhol tal van doldwaze avonturen beleefd. Het ebook Alice in Wonderland is te koop bij Kobo voor €4,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Alice in Wonderland:
2 reviews bij Kobo van lezers over Alice in Wonderland:
Wonderland
Het was een spannend en avontuurlijk boek (10+) en meer ik vond het zo leuk.
Door Emily Zuijdendorp op 12 mei 2018
Taal
De engelse versie is leuker. Maar het verhaal is wel heel leuk.
Door Pi op 2 november 2017
In de ban van de ring
Fantasy & Science fiction ebooks
Het misschien wel meest klassieke werk op het gebied van de fantasy-literatuur is Tolkiens In de ban van de ring. Het werk beslaat drie delen: De reisgenoten, De twee torens en De terugkeer van de koning. Maar de verschillende delen zijn weer onderverdeeld in andere delen (twee per titel). De naam van de serie slaat op de ring gemaakt door de Zwarte Heerser Sauron. Een gouden middel om andere machtskringen aan zich te onderwerpen. Wat dan ook aan de lopende gebeurt, een strijd opleverend tussen het goede en het kwade in het rijk van het Midden-aarde. Het verhaal wordt afwisselend verteld door de verschillende hoofdpersonen: de hobbits, de Doler Aragorn, de Dwerg Gimli, de Elf Legolas en de tovenaar Gandalf. Het eerste deel De reisgenoten is te koop bij Kobo in de categorie Fantasy & science fiction ebooks voor €7,99.
Aantal sterren bij Kobo voor In de ban van de ring (De reisgenoten):
Er zijn geen reviews voor In de ban van de ring (De reisgenoten) bij Kobo. Maar wel bij Bol.com:
Super boek
Het is een heel goed boek en ik had het binnen enkele dagen uitgelezen. Leest heel fijn. Zeker een aanrader voor mensen die houden van fantasy.
CarmenRosa 31 oktober 2016
De Reisgenoten (The Fellowship of the Ring) 1/3
De hoofdpersoon, de Hobbit Frodo Balings, krijgt van zijn oom Bilbo Balings een gouden ring. Dit blijkt een ring te zijn die grote macht in zich draagt, gesmeed door Sauron. Sauron, die al het kwade in Midden-aarde vertegenwoordigt, kan alleen verslagen worden door de Ring te vernietigen. De enige plaats waar dit gedaan kan worden is het vuur van de Doemberg, waar de Ring ook door Sauron gesmeed werd. Dit boek bevat het eerst deel van de Lord of the Rings trilogie met als inhoud het eerste en het tweede hoofdstuk.
Boek 1
De macht van de Ring wordt groter
Boek 2
De Ring gaat zuidwaarts
Een boek dat de film zelfs nog kan overtreffen met zijn geweldige TolkienSfeer! Een Bestseller waarin je blijft lezen totdat het boek uit is…
vanja Groningen 1 oktober 2014
Helaas een aangepaste vertaling
De vertaling van 1956 is in 1996 gemoderniseerd. Helaas. Heel wat van de plechtige, mysterieuze sfeer is daardoor verdwenen. Het Engels van The Lord of the Rings zit vol met archaïsche woorden, die het een voor-tijdelijk karakter geven. Waarom mocht dit niet in het Nederlands terugkomen? Jammer. In epub-boeken kunnen plaatjes worden opgenomen. Waarom vind ik de oorspronkelijke kaarten niet terug? Ook jammer.
Sighurt 23 augustus 2010
Compleet uitgedachte wereld, vol spanning
Deel 1 van de zeer bekende trilogie van J.R.R. Tolkien. Veel mensen zullen de films gezien hebben, en het erover eens zijn dat het verhaal fantastisch is. De boeken zijn nog beter. Hier kun je pas echt zien hoe goed Tolkien erin is geslaagd een complete wereld op te zetten. In de boeken krijg je veel meer beschrijvingen van de Hobbits zelf, maar ook van de vele verschillende rassen die je tegenkomt in zowel boek als film. De boeken zitten vol spanning, en zullen niet gauw vervelen. In dit deel wordt het verhaal gestart, en wordt de queeste begonnen door het reisgenootschap. Als het gezelschap eenmaal is vertrokken, zit het boek boordevol met spanning en sensatie. Voor elk van de drie boeken geldt: Zeker de moeite waard om te lezen, en als je echt alles wil weten, lees dan ook van Tolkien: “De Hobbit.” Dit zou voor mij deel 0 mogen heten, aangezien dit een inleiding is tot het hele verhaal dat The Lord of the Rings heet.
kemphaas Uden 23 maart 2010
20.000 mijlen onder zee
Fantasy & Science fiction ebooks
Een boek dat niet mag ontbreken in het rijtje klassiekers op het gebied van de Science fiction is 20.000 mijlen onder zee geschreven door Jules Verne. De verteller van het verhaal is de Franse professor en marinebioloog Pierre Arronax. Hij leidt een expeditie voor het vangen van een zeemonster. Dat blijkt een duikboot te zijn: de Nemo, waarmee wordt afgedaald in de diepte van de oceaan. 20.000 mijlen onder zee is te koop bij Kobo voor €2,99.
Er zijn geen sterren voor 20.000 mijlen onder zee bij Kobo. Maar wel bij Bol.com:
1 review voor 20.000 mijlen onder zee bij Bol.com:
Een must
Klassieker die je gelezen moet hebben!
Kvo69 29 januari 2018
 

 

 

Fantasy & Science fiction ebooks

 

Fantasy & Science fiction ebooks recent
Een dans met draken
Fantasy & Science fiction ebooks
Een dans met draken is deel 5 uit de Game of Thrones-serie geschreven door George R.R. Martin. Onderdeel van de boeken met als titel: Een lied van ijs en vuur. ‘Een dans met draken’ is net als de voorgaande delen een kroniek over de grote families van de Zeven Koninkrijken. De gelijknamige en zeer succesvolle HBO-televisieserie is er op gebaseerd. Een dans met draken is bij Bol.com te koop in de categorie Fantasy & science fiction ebooks voor €9,99.
Aantal sterren voor Een dans met draken bij Bol.com:
49 reviews van lezers over Een dans met draken bij Bol.com. 3 staan hieronder vermeld:
Eén van de beste series ooit
Spannend, fantasierijk, page turner.
Ima4Oma11 5 november 2019
Geweldig
Geweldig verhaal, leest als een trein.
isoldeschat silvolde 8 oktober 2019
Goed geschreven, mist actie
Verhaal verloopt traag, mist de schokkende plotwendingen wat het verhaal zo goed maakte in voorgaande delen.
Alyestelle 1 oktober 2019
Nog steeds zeer goed, maar toch een stuk minder
Het was inderdaad vrijwel onmogelijk om het geweldige derde deel op te volgend. Na de enorme climax (geen zorgen, ik zal geen spoilers geven) in “Een Storm van Zwaarden” moest er in het vierde deel een beetje een restart gemaakt worden, wat, naar mijn mening, goed lukte. De nasleep vloeide mooi over in nieuwe verhaallijnen en creëerde opzetjes voor toekomstige gebeurtenissen. Maar dit vijfde deelde komt de beloftes uit het vierde niet helemaal na. Waar de vorige delen aanvoelde als één, episch geheel, lijken vele gebeurtenissen nu meer op zichzelf te staan. Sommige verhaallijnen hebben een hoog road-trip gehalte en lijken weinig consequenties te hebben op de rest van het verhaal. De karakters van de personages worden minder organisch uitgediept dan voorheen. Met name Tyrion’s ontwikkeling voelt geforceerd aan. Maar op de aangegeven punten na, is dit deel nog steeds alles wat je mag verwachten van deze geweldige serie. Zeker degenen die zich afvroegen wat Jon en Stannis hebben uitgespookt zullen niet teleur gesteld worden. Het is nog steeds een zeer rijk verhaal in een gedetailleerde wereld, maar dit deel lijkt meer een overbrugging naar de komende boeken dan een volwaardig hoofdstuk. Wie van de voorgaande vier delen heeft genoten zal geen extra aansporing nodig hebben om ook dit boek aan te schaffen. De overige mensen zullen bij uiteraard bij het eerste boek beginnen. Als je het zo bekijkt, voor wie heeft deze review eigenlijk nut?
JayHD 12 januari 2013
De naam van de wind
Fantasy & Science fiction ebooks
De naam van de wind van Patrick Rothfuss is een ebook dat het best omschreven kan worden als epische fantasy. De verteller Kvothe is een legendarische magiër, beruchte dief en moordenaar. Maar ook een musicus van naam. Hij verteld met flink wat humor en ook de nodige tragiek over z’n jeugd toen hij optrok met een groep muzikanten. Maar hij heeft het ook over z’n leven als bedelaar. Ook komt de periode aan bod waarin hij leerling was aan de befaamde universiteit voor Magiërs en Alchemisten. Stukje bij beetje komt de mens achter de legende tevoorschijn. Fantsasy met flink wat psychologie. Een goede combinatie. De naam van de wind is bij Bruna te koop in de categorie Fantasy & science fiction ebooks voor €9,99.
Er zijn geen sterren voor De naam van de wind bij Bruna. Maar wel bij Kobo:
Ook geen reviews bij Bruna over De naam van de wind. Wel bij Kobo 4 commentaren van lezers:
Je kunt niet stoppen
Een geweldige fantasy die je blijft lezen! zodra je in het verhaal zit wil je niet meer stoppen.
Door Robbert op 11 februari 2019
Mooi
De moeite waard, erg genoten van het eerste deel. Gelukkig zijn er nog meer delen.
Door Rob op 1 januari 2019
Prima verhaal
Prettig leesbaar, originele setting en verhaallijn.
Door JH op 25 november 2018
Geweldig
Echt een boek die je vanaf het begin pakt en niet meer loslaat!
Door CK op 5 juni 2018
Het laatste rijk
Fantasy & Science fiction ebooks
Het laatste rijk van Brandon Sanderson is niet bepaald een opgewekt fantasy-verhaal. Integendeel. Het regent al duizend jaar as uit de hemel. Nergens nog op een veld een bloem te vinden. Alles grijs en grauw. Dit is de wereld waarin de Skaa leven. Onderdrukt door de Opperheer, de onaantastbare Splinter der Oneindigheid. Met ijzeren vuist en absolute macht regerend. Op het dieptepunt van alle uitzichtloze ellende ontdekt Kelsier, een Skaa-halfbloed, dat hij beschikt over de mysterieuze gave van de Nevelaars: het vermogen om krachten aan metalen te onttrekken. Door hem ingezet om de Opperheer ten val te brengen. Maar echt vredig gaat dat uiteraard niet. Het laatste rijk is bij Bol.com te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Bol.com voor Het laatste rijk:
22 reviews van lezers over Het laatste rijk. 4 staan hieronder vermeld:
Interessant en mooi fantasie boek!
Ik ben erg blij dat ik deze trilogie heb opgepakt! Ik ben momenteel bezig met het derde en laatste deel. Het is een compleet nieuw opgezette wereld met veel diepgang en verschillende lagen. De magie die hierin voorkomt is een compleet nieuw systeem en erg goed uitgedacht en gebalanceerd. Er ontvouwt zich steeds meer in de wereld van de edelen, de skaa en de nevelmensen. Het wordt in dat opzicht groter en breder wat maakt dat het blijft boeien. Het grote verhaal is niet te voorspellen wat het erg leuk maakt. Ik betrap mezelf erop dat ik vrijwel altijd langer doorlees dan ik bedacht had. Het leest dus makkelijk weg en je wilt steeds meer weten hoe alles in elkaar steekt! Ik kan de trilogie dus iedereen aanbevelen, vanuit gaande dat je enige interesse hebt in fantasie 😉 ik was nog niet bekend met de schrijver Brandon Sanderson (althans alleen van naam). Ik ga zeker meer van hem lezen!
Marakus Ede 28 juni 2019
Sleur met gaaf magie systeem
Spoiler alert!
Het magische systeem in dit boek is een van de leukste en origineelste uitgedachte magische systemen die ik ken. Het word, buiten een handleiding om, ook heel duidelijk uitgelegd hoe het werkt in een actiescene. Een kaart van de wereld, een kaart van de hoofdstad, een goede world building en een handleiding van de magie in dit verhaal. Dat maakt het volgen van een verhaal al een stuk leuker. Maar daar is tot aan pagina 300 dan ook alles mee gezegd. Los van een korte leuke introductie en 2 actiescenes lijd dit boek aan een lange bijna 300 pagina’s tellende sleur van slaapverwekkende dialogen. De karakters, en met name hoe ze eruit zien, zijn slecht omschreven en de dialogen duren echt zo lang dat ik het rond pagina 300 helemaal gehad had. Ik heb wat alinea’s gelezen van de hoofdstukken erna en door de manier waarop het geschreven is, kan het me gewoon niet meer boeien.
Kasper2203 Leiden 18 april 2019
Heerlijke fantasy
Heerlijke fantasy. Sterker personages.
EJing SNEEK 22 oktober 2018
Mooi verhaal, maar taalfouten in vertaling
Goed en mooi verhaal dat maakt dat je wilt blijven lezen. De personages spreken tot de verbeelding en je leeft met ze mee. Helaas zitten er wel veel opvallende en storende taalfouten in de Nederlandse vertaling (zoals “ik wordt”, “heeft verklaart” en meer), wat erg jammer is en afbreuk doet aan de kwaliteit van het verhaal. Ook het boek Elantris van deze schrijver is een aanrader.
Serda Amsterdam 23 augustus 2018
De scherpschutter
Fantasy
De scherpschutter is het eerste deel van een serie ebooks van Stephen King met als overkoepelende titel: De donkere toren. In dit deel gaat het over een zekere Roland Deschain, de laatste scherpschutter in het fictieve Midden-Land. Hij zoekt wraak op een man die bekend staat als ‘De man in het zwart’. Geheel in de stijl van Stephen King vindt er een zenuwslopende achtervolging plaats. Althans die schijn heeft het. De lezer vraagt zich steeds meer af of ‘De man in het zwart’ wel degene is die gevolgd wordt. Of is het een lokker die Roland naar een bepaalde plek wil hebben? De scherpschutter is te koop bij Kobo voor €7,99.
Aantal sterren voor De scherpschutter bij Kobo:
2 reviews bij Kobo over De scherpschutter:
Voor nu
Voor nu krijgt het boek de beoordeling ‘wel ok’. Dit omdat ik mezelf af en toe moest dwingen om verder te lezen. Wellicht zet het me aan het denken en ga ik verder met de serie.
Door Michiel op 3 mei 2019
Een klassieker
Even inkomen nu zin en nieuwsgierig naar het volgende deel.
Door Dre op 15 september 2018
Het zwaard van de waarheid (De wetten van de magie)
Serie fantasy van Terry Goodkind met als overkoepelende titel: De wetten van de magie. Dit deel heet: Het zwaard van de waarheid. Het verhaal speelt zich af in het fictieve Westland dat in drie afzonderlijke gebieden is opgesplitst. Dit om de verkeerdelijk tovenarij tegen te gaan. Wat aanvankelijk ook is gelukt. Er vindt niets bovennatuurlijks meer plaats tot er een verminkt lichaam wordt gevonden. Het zijn de toegetakelde resten van de vader van de hoofdpersoon Richard Cypher. Een eeuwenoude voorspelling lijkt daarmee uit te komen. Die zegt dat magie in al haar vormen hoort bij het volk van Westland. De wetten van de magie (Het zwaard van de waarheid) is te koop bij Bol.com in de categorie Fantasy & science fiction ebooks voor €7,99.
Aantal sterren voor Het zwaard van de waarheid bij Bol.com:
128 reviews van lezers over De wetten van de magie (Het zwaard van de waarheid). 3 staan hieronder vermeld:
Aanrader
Voor fantasyliefhebbers een must om te lezen.
AEC81 9 april 2019
Zeer goed
Leest goed weg. Verhaal wordt goed vertelt
Dragonwings 2 april 2019
Meesterlijke schrijver!
Een schitterend verhaal, het duurde even om te beseffen hoe meesterlijk en gelaagd het verhaal is! Ik ben jaren voorbij de boeken gepasseerd in de bib, wel nieuwsgierig maar niet voldoende geprikkeld. Ik heb er spijt van dat ik deze reeks niet eerder ben beginnen lezen!
Bluebelle 2 november 2016
Vanuit het duister
Fantasy
Vanuit het duister is een thriller op het gebied van de Science-fiction. Een ebook geschreven door Nora Roberts. Het gaat over een op het eerste gezicht doorsnee boerengezin. Maar voorbij hun erf heerst een absolute duisternis. Hoofdpersoon van het verhaal is een dertienjarig meisje dat Fallon Swift heet. Ze is zo gewend geraakt aan de duisternis dat ze niet eens meer precies weet hoe de wereld er vroeger uitzag. De mooie stad waar haar ouders ooit woonden is sinds het uitbreken van de Plaag een ruïne. Overwoekerd door bomen en planten. Bendes maken er de dienst uit. Geen mens die zich buiten durft te wagen. Op mensen met bijzondere gaven wordt gejaagd. Ook op Fallon Swift. Maar ze zal het veilige onderkomen van de boerderij moeten verlaten. Ze is De Ene. Het is een kwestie van tijd tot haar ware identiteit aan het licht komt. Als ze blijft waar ze is brengt ze niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook haar familie. Er zit niets anders op dan een schuilplaats te zoeken in een bos. De eeuwenoude Mallick bereidt haar daar voor op de onvermijdelijke toekomst. Ze leert haar krachten te gebruiken. Wanneer de tijd daar is zal ze een zwaard oppakken en vechten. Want alleen als Fallon haar lot aanvaardt kan de wereld weer de oude worden. Een verlicht bestaan, dat is de inzet van de strijd die ze gaat voeren tegen de duistere krachten. Vanuit het duister is bij Kobo in de categorie Fantasy & science fiction ebooks te koop voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Vanuit het duister:
Geen reviews bij Kobo over Vanuit het duister. Wel 3 bij Bol.com:
Goed
Wat ik vooral goed vind: spannend, fantasierijk.
fautje 28 januari 2020
Zeer goed
Als pluspunt zou ik zeggen: zeer spannend.
Lega 19 november 2019
Goed vervolg op deel 1
Spannend, in een ruk wil je ook deel 2 uitlezen. Laat deel 3 maar snel komen.
dorisje91 13 november 2019
 

 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen werken in de categorie Fantasy & science fiction ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.

Ebooks & Ereaders