Leeswijzer Biografie In Kobo Ebooks (Non-Fictie)

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Biografie In Kobo Ebooks (Non-Fictie)  

Een biografie bij Kobo downloaden.

 

Een biografie
 

 

De meest naar waarheid opgemaakte vorm van schrijven is een biografie (non-fictie). De schrijvers ervan proberen een zo getrouw mogelijk beeld van hun onderwerp te schetsen. Een meer of minder bekende man of vrouw:

 

Titel:

 

 

 

 

Een biografie

 

 

 

Een biografie van bekende mannen en vrouwen in binnen- en buitenland.
Johan Cruijff
Een biografie
Het ebook Johan Cruijff is, zoals de titel zegt, een biografie over de bekendste voetballer van Nederland: Johan Cruijff. Hoewel een groot deel van z’n leven in de publieke belangstelling staand vanwege z’n verdienste als voetballer, is er toch nog een heleboel dat onbekend is gebleven in het leven van Johan Cruijff. Die niet alleen actief was in de voetballerij, maar ook in het zaken doen z’n mannetje stond. Bovendien een groot filosofisch inzicht werd toegedicht in het spelletje met twee doelen en een bal. In deze uitgebreide biografie van Auke Kok komen jeugdvrienden, buurt- en klasgenoten, trainers, zakelijke compagnons en familieleden aan het woord. Het ebook Johan Cruijff is bij Kobo te koop voor €7,49.
Aantal sterren bij Kobo voor Johan Cruijff:
5 reviews bij Kobo over Johan Cruijff:
Wat een topboek
In een adem uigelezen . Superleuk om debeschreven wedstrijden op youtube erbij te kijken. Heel veel herkenning en humor. Echt een topprestatie.
Door Paul op 7 februari 2020
Ademloos
De historie van een held. Zijn leven dat mij zo beiïnvloed heeft nog een keer herbeleven. Ademloos uitgelezen en met een traan dichtgeslagen.
Door Jdk op 28 januari 2020
Interessant boek
Eerste boek dat ik na lange tijd weer met genoegen gelezen heb.
Door Jos op 11 januari 2020
Fijn realistisch beeld
Prettig boek. Fijne scherpe randjes. Blijft een held. Maar dus ook een mens
Door Vonk op 5 januari 2020
Dikke maar goed leesbare pil
Goed gedocumenteerd boek over een gecompliceerde man, voor wie geld een van de belangrijkste zaken van het leven was. Zeker de moeite van het langdurige lezen waard.
Door Eef Sterk op 9 december 2019
Wim Kok, een leven op eigen kracht
Een biografie
Eerste deel (Voor zijn mensen 1938 – 1994) van de biografie geschreven door Marnix Krop over politicus (PvdA) en vakbondsman (FNV) Wim Kok, een leven op eigen kracht. Een arbeiderszoon die het tot minister-president van Nederland bracht. Ook internationaal veel aanzien genoot. Bekend van het akkoord van Wassenaar uit 1982 en van de ‘paarse’ coalities in de jaren negentig. Onder hem beleefde Nederland grote economische groei. Maar er waren ook schaduwkanten tijdens z’n premierschap en daarna. Bijvoorbeeld z’n aftreden om de kwestie Serbrenica, de dood van Pim Fortuyn, grote verliezen voor de PvdA tijdens de verkiezingen en daarop volgend nogal wat omstreden commissariaten. Wim Kok, een leven op eigen kracht is bij Kobo te koop voor €20,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Wim Kok, een leven op eigen kracht:
Er zijn geen reviews bij Kobo over Wim Kok, een leven op eigen kracht.
Joop van den Ende
Een biografie
Joop van den Ende, de biografie, geschreven door Henk van Gelder, journalist bij de NRC, is voor het grootste deel door het onderwerp zelf verteld. Joop van den Ende dus. Een man die als geen ander het reilen en zeilen van de theaterwereld kent. Toppen en dalen heeft gekend. Maar altijd een eenvoudig mens is gebleven. De laatste die je z’n succes niet gunt is Joop van den Ende. Alleen al vanwege z’n liefde voor het gebied waarin hij actief is: het theater en de musical. Zonder hem geen prachtige voorstellingen waarbij nieuw talent een kans krijgt. De biografie Joop van den Ende is bij Kobo te koop voor €13,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Joop van den Ende:
Er zijn geen reviews bij Kobo over Joop van den Ende.
Het beest
Een biografie
Biografie over de Friese wielrenner Lieuwe Westra. De onheilspellende titel van het ebook slaat op de hem teisterende depressies die hem in 2017 dwingen te stoppen met wielrennen. Zoals hij zelfs zegt zit er een beest in z’n hoofd waar hij geen controle over heeft. Maar Het beest is ook de bijnaam die Westra heeft gekregen vanwege z’n extreme gedragingen, niet alleen tijdens wedstrijden, het sjoemelen met doping en het kopen en verkopen van overwinningen, maar ook erna. Drank en drugs zijn bij hem een geliefd verpozingsmiddel. Tot hij last krijgt van zware depressies. Een eerlijk en openhartig verslag van z’n gevecht tegen deze vreselijke geestelijke ziekte. Opgeschreven door sportverslaggever Thomas Sijtsma. De biografie Het beest is bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Het beest:
3 reviews bij Kobo over Het beest:
Aanrader
Ik weet en hou mij weinig bezig met wielrennen, het lezen van dit boek is mij aangeraden. Een kijkje in de ziel van een (depressieve) top- sporter. Vlot geschreven en kon het eigenlijk niet wegleggen. Mooi/ indrukwekkend verhaal.
Door Stella op 28 november 2019
Redelijk interessant
Redelijk interessant boek. Jammer dat er veel buiten zijn eigen schuld word gelegd.
Door Arjan op 19 november 2018
Mooi boek
Goed verhaal. Zeer interessant om te lezen. Er levensecht verhaal van een wielrenner die van alles tegen kwam en vocht om et toch weer iets van te maken
Door Mai op 10 mei 2018
Meesterknecht
Meesterknecht is een biografie over wielrenner Gert Jakobs geschreven door sportjournalist Erik Oudshoorn. Ook in deze persoonlijke vertelling blijkt hoe hard het in het wielrennen toe gaat. Misschien wel de meest slopende sport ter wereld. Vooral voor wat ze de knechten noemen, de waterdragers, die het vuile werk op knappen voor de grote namen in het peleton. Meester daarin was Gert Jakobs vandaar de titel van z’n biografie. Eenmaal gestopt met wielrennen tuimelt hij in diep zwart gat met veel persoonlijke tegenslagen. Toch weet hij daaruit weer uit omhoog te klimmen en is nu door z’n optredens in tour du jour een bekende Nederlander. De biografie Meesterknecht is bij Kobo te koop voor €9,49.
Aantal sterren bij Kobo voor Meesterknecht:
1 review bij Kobo over Meesterknecht:
Meesterknecht
Matig geschreven boek waarin Gert Jakobs slechts een bijrol speelt. Verder behoorlijk achterhaalde dopinggverhalen.
Door Jos op 19 maart 2017
Steve Jobs
De biografie over Apple-oprichter Steve Jobs is geschreven door de bekende biograaf Walter Isaacson. Een gedegen staaltje vakmanschap. Geen aspect uit Jobs turbulente leven blijft onbesproken. De goede, maar ook de minder goede dingen die gebeurd zijn in de kleine vijfenvijftig jaar dat deze technologische vernieuwer rondliep op de aarde. Een wees die ooit als zuigeling geadopteerd werd door de kinderloze familie Jobs woonachtig in de buurt van San Francisco. Daar begon hij in een garage van het ouderlijk huis een klein bedrijfje in draagbare pc’s. Dat is nu de grootste en meest winstgevende ondernemingen ter wereld op het gebied van computers en smartphones. De biografie Steve Jobs is bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Steve Jobs:
Er zijn geen reviews bij Kobo over Steve Jobs.
Born to run. Mijn verhaal
Biografie
Born to run. Mijn verhaal is geen biografie, maar een autobiografie. Geschreven dus door het onderwerp van de vertelling zelf: De rocker Bruce Springsteen. Het opschrijven van z’n levensverhaal heeft hij met evenveel inzet en overgave gedaan als een live optreden. In een stijl die lijkt op die van z’n songteksten: direct, maar toch met flink wat magie erin. Het laat het leven zien van een geboren muzikant die tot z’n laatste snik z’n muziek zal blijven maken. Born to run. Mijn verhaal is bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Born to run. Mijn verhaal:
4 reviews bij Kobo over Born to run. Mijn verhaal:
Top boek!
Het boek is goed geschreven, recht uit het hart en inhoudelijk voor mij heel boeiend. Ik was geen Bruce-fan, maar ben nu anders naar zijn muziek gaan luisteren!
Door Ageeth den Besten op 8 oktober 2017
Grandioos
The Boss op zijn grootst waar hij zich laat zien op zijn kleinst. Je mag mee voorin op de bijrijdersstoel op rondreis door zijn leven.
Door Bas de Louw op 15 maart 2017
Muzikaal tijdsbeeld
Een fascinerend boek! Bruce Springsteen vertelt heel open over zijn leven, geeft een geweldig ~muzikaal~ tijdsbeeld vd 60~er jaren tot nu. Een *must* voor de fans van The Boss en van alle rock& soul liefhebbers!
Door CHRISTIANE op 19 november 2016
Ik vind het een mooi boek
Een hartstikke duidelijk boek en ook nog begrijpbaar. Of te wel duidelijk en begrijpbaar, leesbaar en begrijpend voor jong en oud.
Door Lute op 11 oktober 2016
Elon Musk
De biografie over Elon Musk, geschreven door Ashlee Vance, is het levensverhaal van de opvallendste en meest gedreven ondernemer van dit moment. Voor het schrijven ervan had Vance exclusief en onbeperkte toegang tot Musk, zijn familie en vrienden. Wat eruit oprijst is een beeld van een ondernemer dat past in het rijtje Thomas Edison, Howard Hughes, Henry Ford, Bill Gates en Steve Jobs. Een mix dus van uitvinders en innovatief ingestelde ondernemers. Dat eerste, maar zeker ook het laatste is Musk zeker. Hij heeft tamelijk traditionele vormen van ondernemen, zoals de raket- en de autoindustrie, een nieuwe revolutionaire impuls gegeven met de herbruikbare raket en de elektrische auto. Elon Musk is bij Kobo te koop voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Elon Musk:
4 reviews bij Kobo over Elon Musk:
Elon Musk
Inspirerend en geschreven vanuit meerdere kanten.
Door Ramon op 11 oktober 2017
Toekomstvisie!
Zeer boeiend boek over een visionair die de beroemde quote van Einstein: “Imagination is more important than knowledge” prachtig en praktisch in praktijk brengt, dit ondanks de minder sociale vaardigheden van de man (blijkbaar nodig is om de doelen en strenge eisen van zijn bedrijven te halen…). Kortom een mooie visie op de toekomst!
Door Albert L. op 14 september 2017
Elon musk
Bijzonder prettig om te ezen en leuk om te ontdekken wie de mens Elon Musk is. Een aanrader voor ieereen die in is voor innovatie.
Door Cor de Vries op 30 maart 2017
Inspirerend kijkje
Het is lang geleden dat ik een boek zo snel heb uitgelezen. Het boek lees opvallend makkelijk en is goed geschreven. (Wat ik niet had verwacht van een journalist). Inspirerend, interessant en boeiend. Aanrader!
Door Elvira op 12 september 2016
De nieuwe tsaar
Biografie
De nieuwe tsaar is een biografie over Vladimir Poetin, voor het leven (zelf)benoemde president van Rusland, geschreven door Steven Lee Myers. Het ebook geeft een onthullende kijk in het leven van iemand die van Rusland na de ineenstorting van de Sovjet-Unie weer een natie met aanzien wist te maken. Ook iemand die zichzelf niet vergat, want met een geschat vermogen dat in de tientallen miljarden dollars loopt. Mateloos populair bij zowel ouderen als jongeren. Wat betekent dat hij zowel het communisme als het vrije ondernemerschap wist te combineren tot een nieuw soort van ideologie dat de restanten van het oude Russische rijk op redelijke wijze bijeen wist te houden. Vandaar ook het ‘nieuwe tsaar’ in de titel van de biografie. Wat niet altijd even zachtzinnig ging. Ook de meer duistere kanten van deze voor het leven (zelf)benoemde president komen aan bod. De nieuwe tsaar is bij Kobo te koop voor €8,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De nieuwe tsaar:
2 reviews bij Kobo over De nieuwe tsaar:
Bijzonder tijdsbeeld
Het verhaal van Poetin beschrijft een moderniserend Rusland en een leider die het oude behoud.
Door jaap op 29 mei 2017
Dik boek, maar ga het lezen
Ondanks Steven’s Amerikaanse afkomst en dus zijn wellicht anti Russische sentimenten, beschrijft hij zo objectief mogelijk het levensverhaal van Poetin. Zo rijk en gedetailleerd dat je je afvraagt of hij niet uit de intieme kring van Poetin komt. Een must voor Rusland liefhebbers als ook de leken die meer willen weten over die ongrijpbare persoonlijkheid. Topboek.
Door Ferry Barendregt op 22 oktober 2016
Ik, Elton John
Biografie
Ik Elton John, is een autobiografie. Geschreven dus door Elton John zelf. Die eigenlijk Reginald Dwight heet. En zichzelf omschrijft als een verlegen jongen, maar dan wel eentje met veel muzikaal talen, die al snel de hitparades bestormde met liedjes als Yellow brick road en Crocodile rock. Ook z’n voorkeur voor mannen als liefdespartner komt aan bod. Net als de vele al dab niet homoseksuele vriendschappen die hij had met o.a. John Lennon, Bernie Taupin, Freddy Mercury en Georg Michael. Ik Elton John is bij Kobo te koop voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Ik Elton John:
Er zijn geen reviews bij Kobo over Ik Elton John.
 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.