Leeswijzer Ebooks Over Reizen (Fictie)

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Ebooks Over Reizen (Fictie)  

Ebooks over reizen voor iedere soort reader, maar niet voor een Kindle

 

Ebooks over reizen

 

Ebooks over reizen in de categorie fictie

 

De in de leeswijzer geselecteerde ebooks over reizen (fictie) zijn onderverdeeld in de rubrieken klassiek en recent. De ebooks zijn opgemaakt als epub en daarom niet te lezen op een Kindle. Die hebben een eigen bestandsformaat (mobi, azw3). Het omzetten van epub naar een bestandsformaat geschikt voor de Kindle van Amazon wordt uitgelegd in een apart artikel over dit onderwerp op deze site. Een kwestie van enkele muisklikken en een epub kan ook op de Kindle gelezen worden. Maar er is ook een pagina op deze site met ebooks over reizen van Amazon.nl.

De onderstaande ebooks over reizen zijn tegen betaling te downloaden bij verschillende aanbieders van ebooks zoals Libris, Bruna, Bol.com en Kobo:

 

 

Titels:

 

 

 

Ebooks over reizen

 

 

 

 

Ebooks over reizen klassiekers
Gullivers reizen
Kobo ebooks
Het ebook Gullivers reizen van Jonathan Swift is een van de oudste ebooks over reizen. Geen echte reis door de wereld maar eentje in de fantasie van de schrijver. De hoofdpersoon, scheepsarts Lemuel Gulliver, lijdt schipbreuk en spoelt aan op het eiland Lilliput, waar kleine mensjes wonen waar hij als reus een bezienswaardigheid is. Dit en nog vele andere avonturen zijn te lezen en te bekijken in Gullivers reizen. Een ebook vol illustraties. Gullivers reizen is bij Libris te koop voor €13,95.
Er zijn geen sterren voor Gullivers reizen bij Libris. Maar wel bij Bol.com:
2 reviews bij Bol.com over Gullivers reizen:
Beoordeling boek Sietske
Goed boek , snel door heen te lezen!
SietskevO Breda 23 november 2017
Niet volledig
OPGELET. Deze versie bevat slechts de delen 1 en 2 van de reizen. Delen 3 en 4 zijn meer maatschappelijk/politiek en zgn. minder geschikt/verteerbaar voor jongeren. Jammer, want deel 4 – Gulliver op het eiland van paarden – is interessant leesvoer… en dus niet in dit boek.
Lodewijk007 11 oktober 2012
Reis om de wereld in tachtig dagen
Kobo ebooks
Reis om de wereld in tachtig dagen is een verhaal van Jules Verne. Het ebook is opgedeeld in 37 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk beschrijft een kenmerkende gebeurtenis van de reis gemaakt door Phileas Fogg en z’n bediende Passepartout met alle mogelijke hun ten dienst staande vervoermiddelen. Behalve dan het vliegtuig en de auto want die waren er nog niet in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt (19de eeuw). De reis begint in Londen en eindigt daar ook tachtig dagen later. Ondertussen hebben de hoofdpersonen veel grote steden en landen op de aardbol aan gedaan, kleurrijk beschreven door Jules Verne. Reis om de wereld in tachtig dagen is bij Bol.com te koop voor €7,49.
Aantal sterren bij Bol.com voor Reis om de wereld in tachtig dagen:
3 reviews bij Bol.com over Reis om de wereld in tachtig dagen:
Weinig op aan te merken
Spannend, dat is wat ik er goed aan vind.
Oudhuis 22 januari 2020
Prachtig oud verhaal in mooi nieuw jasje
Mijn zoon vond het een prachtig verhaal. Maar nu hij AVI-plus is had hij het wel in 1 dag uit.
KiesProfiel 9 juli 2018
Tijdloze avonturenroman voor alle leeftijden
Verne neemt je met gemak mee op avontuur in zijn wereld van reizen per stoomboot en trein. Een heerlijk lichtvoetige roman. Je zou haast vergeten dat het boek binnenkort zijn 150ste verjaardag viert.
SusanK Utrecht 26 juni 2018
.

 

 

 

Ebooks over reizen

 

Ebooks over reizen recent
In Europa, reizen door de twintigste eeuw
Reizen
In Europa (reizen door de twintigste eeuw) is een ebook geschreven door de socioloog Geert Mak. Misschien geen reisverhaal in de klassieke zin van het woord, maar toch vindt er een verplaatsing plaats. Niet alleen een verplaatsing van de schrijver door Europa, maar ook eentje in de tijd. En dat is ook een reis. Misschien wel net zo belangrijk. In Europa, is het verslag van een jaar, beginnend in 1999, door Europa van Geert Mak. Een historische reis, zoals hij zelf zegt. Letterlijk de sporen volgend van de Europese geschiedenis. Beginnend in januari bij de restanten van de Parijse Wereldtentoonstelling, een eeuw eerder gehouden, vervolgens naar het ooit bruisende Wenen. Om in de maand december te eindigen bij het kapotgeschoten Serajevo. Waar de aanslag op Franz Ferdinand in 1914 de aanleiding vormde tot de Eerste Wereldoorlog en daarmee in feite ook tot de Tweede. Maar dat is wijsheid achteraf. In Europa is bij Kobo te koop voor €14,99.
Aantal sterren bij Kobo voor In Europa:
2 reviews bij Kobo over In Europa:
Boeiend boek
Boeiend boek voor wie de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw op een vlot leesbare manier wil lezen. Enorm vlotte pen, leest als een trein. Aanrader.
Door Günther Mattheussens op 3 februari 2020
Waanzinnig interessant
Zou iedereen gelezen moeten hebben, alvorens een mening over Europa en immigratie te spuien.
Door Rene op 9 juli 2018
Tabé Java, tabé Indië
Kobo ebooks
Tabé Java, tabé Indië is een ebook over de oorlog in Indonesië, dat wil zeggen de vrijheidsstrijd tegen de Nederlandse ‘bezetter’ toen Japan capituleerde en de zeven decemberdivisie rust en orde trachtte te herstellen in de kolonie. Maar dat bleek een illusie zoals beschreven in het boek van Ronald Nijboer. Een reisboek dus met een politiek tintje. De auteur vertelt het verhaal van z’n opa, Evert-Jan Nijboer, die ooit als vrijwilliger dienst deed in het Nederlandse leger eind jaren ’40. De heenreis op het troepenschip leest als een jongensboek. De halve aardbol over reizen als soldaat. Maar eenmaal op de plek van bestemming blijkt al snel de bittere realiteit van de oorlog: verwoeste kampongs en gesneuvelde kameraden. Plus de nodige massagraven voor de omgekomen tegenstanders. Zeventig jaar later reist kleinzoon Ronald Nijboer zijn opa achterna, met diens dagboek in de hand. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden. Waarom zweeg een hele generatie Indiëgangers? En wat zien we, als het zwijgen met verhalen gevuld wordt? Tabé Java, tabé Indië is bij Libris te koop voor €13,99.
Er zijn geen sterren voor Tabé Java, tabé Indië bij Libris. Maar wel bij Bol.com:
33 reviews bij Bol.com over Tabé Java, tabé Indië. 3 staan hieronder:
Goed tijds document
Goed gedocumenteerd verslag van duet Indië verhaal van na1945 door de ogen van een gewone Nederlander.
EricMaas Den Haag 30 juli 2019
Humanitaire chaos
Het boek geeft een kijkje weer vanuit de vrijwillige deelname aan een onbekende missie…
Slametpagi 30 april 2019
Mijn opa was ook in Indië
Ook mijn opa was in Indië van 46 tot 48 en ook hij zweeg hierover. Door het lezen van dit boek heb ik een stuk meer begrip gekregen voor zijn worstelingen. Het is spijtig dat hij zelf geen dagboek heeft geschreven… Het boek leest erg vlot weg en de auteur weet heel goed de tijdsgeest te vangen. Absoluut een aanrader.
Erikvdl82 9 juli 2018
Grand Hotel Europa
Grand Hotel Europa is een liefdes- en reisverhaal tegelijk. In het in verval geraakte Grand Hotel Europa overdenkt de hoofdpersoon waar het is misgegaan met Clio, z’n vriendin, op wie hij in Genua verliefd is geworden en in Venetië is gaan wonen. Een meeslepende reconstructie van een liefde in tijden van massatoerisme. Een herbeleving ook van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering op die schijnbaar in de tijd gestolde plek flink om zich heen grijpt. Voornamelijk in de meer schadelijke vormen van het massatoerisme. Het reizen van complete volksstammen in vliegtuigen 24/7 rondom de aarde, maar toch voornamelijk met als eindbestemming: Europa. Grand Hotel Europa is bij Bruna te koop voor €13,99.
Er zijn geen sterren voor Grand Hotel Europa bij Bruna. Maar wel bij Kobo:
Geen reviews bij Bruna. Wel bij Kobo een aantal commentaren over Grand Hotel Europa. 5 staan hieronder vermeld:
Pakkend maar soms te uitgesponnen
Mooie inzichten in een doldraaiende wereld. Maar vond de zoektocht naar het schilderij van carvaggio te detailistisch en bijna niet te volgen.
Door Resi bastiaens op 25 april 2019
Briljant!
Briljant, geen andere woorden voor! Zelden zo’n prachtboek gelezen.
Door Jan op 26 februari 2019
Prachtig, pakkend boek
Prachtig boek. Heerlijk om te lezen. Mooie verhaallijnen. Afwisselend en boeiend. Ik was echt een beetje ontheemd, toen het uit was. Vraag me af wat ik nu moet lezen. Alles waar ik nu aan begin valt een beetje tegen…
Door Judith op 23 februari 2019
Bombast van Pfeijffer
Had net mooi doodliggen van AFTh uit en werd getriggerd door uitzending DWDD waar Pfeijffer deelnam. Ebook gekocht. Dacht na het 1e hoofdstuk dat de bombast ironisch bedoeld was. Wel puberaal maar het zou wel goed komen bij het echte werk in het volgende hoofdstuk. Maar oh schrik… het bleek de echte stijl! Heb maar niet verder gelezen, maar me slechts verbaasd dat zo’n schrijver een podium krijgt. Niets tegen de man zelf (wel stoer om met zulk haar serieus te blijven kijken) maar dit geschrijf kan ècht niet!
Op 22 januari 2019
Magistraal
Zeurt soms onnodig essayistisch door over massatoerisme: na tien teenslippers-en-korte-broeken weet ik het wel. Maar dat is meer kwestie van angstige/luie eindredactie. Voor het overige laat P. een Mulisch ver achter zich. Magistraal. Ik wacht op een roman van hem over onze cybertoekomst op dit niveau. Pfeiffer kan en durft grote thema’s aan, dus kom maar op.
Door Maurits Schmidt op 10 januari 2019
Venetië
Het reisverhaal Venetië van Cees Nooteboom speelt zich, zoals de titel al zegt, voornamelijk af in een stad: het tot de verbeelding sprekende Italiaanse Venetië. Moeder van alle steden met een waterrijk verleden, zoals Amsterdam. Dat ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. Maar die in het Zuiden is toch een stuk mooier wat architectuur betreft. Met al haar verstopte hoeken en gesloten poorten, omringd door ontelbare lagunes, is het geschapen om de weg in kwijt te raken. Wat tevens een voorwaarde is voor het doen van onverwachte ontdekkingen. En dat is precies wat Nooteboom doet: op goed geluk de weg zoeken langs gebeeldhouwde bogen en dobberende gondels. Zo neemt hij de lezer mee voor het werpen van een blik achter het toeristische masker van de stad der waterige steden. Venetië is bij Kobo te koop in de categorie ebooks over reizen voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Venetië:
Geen reviews bij Kobo. Wel bij Bol.com 10 commentaren van lezers over Venetië. 4 staan hieronder vermeld:
Lezen!
Prachtig boekje, heel herkenbaar als je net in Venetië geweest bent. Ook leuk om voor je gaat te lezen.
Fras48 12 november 2019
Prima boek
Informatie voor iemand die naar Venetië gaat.
Louise60 8 oktober 2019
Goed gedaan!
Een pràchtig boek en snel hier!
Bouwster 12 september 2019
Onvervalste Nooteboom
Onvervalste Nooteboom over 1 van de meest favoriete & bijzonderste steden. Informatief, contemplatief, onderhoudend. Herkenbare & toch verrassende bespiegelingen over reizen, geschiedenis, kunst, architectuur.
NoGear Haarlem 2 april 2019
De zijderoutes
De zijderoutes is een ebook van de Engelse schrijver Peter Frankopan. Het gaat over het gebied dat ook wel de bakermat van onze beschaving wordt genoemd. Het gebied ten oosten van de Middellandse en de Zwarte Zee tot aan de Himalaya, dwars door Centraal-Azië tot diep in China en India. Daar loopt de zijderoute doorheen, één van de eerste internationale handelswegen. Er zouden er nog vele volgen, tot nu aan toe. Telkens weer nieuwe handelswegen door andere gebieden. De zijderoutes is bij Libris te koop voor €14,99.
Er zijn geen sterren voor De zijderoutes bij Libris. Maar wel bij Kobo:
Geen reviews bij Libris. Wel bij Kobo een aantal commentaren van lezers over De zijderoutes. 3 staan hieronder vermeld:
Inzicht
Zeer interessante kijk op de wereldgeschiedenis die inzicht verschaft in de huidige structuren en relaties. De overvloed aan machtswisselingen op het wereldtoneel in het verleden zetten de huidige en mogelijke toekomstige turbulentie in de strijd om de wereld in perspectief.
Door Maya op 4 november 2019
Oude en nieuwe zijderoutes
Een interessante kijk op het verleden met een duidelijke schakeling naar de toekomst waarbij economische belangen weer de boventoon gaan voeren.
Door Jules op 18 januari 2019
Adembenemende analyse
duizenden jaren geschiedenis met haar verchuivende machtcentra op boeiende en toegankelijke wijze geschetst. Het is verleidelijk om op basis van de hier geschetste lijn je aan een toekomst voorspelling te wagen…
Door Reiziger op 12 februari 2018
Solo reizen
Het ebook Solo reizen van Liesbeth Rasker gaat over het in je eentje op vakantie gaan. Veel mensen deinzen daar voor terug. ‘Vakantie dat doe je toch samen’ is het daaraan ten grondslag liggende denkbeeld. Volkomen fout volgens de schrijfster van het ebook Solo reizen. Het is volgens haar helemaal niet vreemd om alleen op vakantie te gaan. Daar heb te toch helemaal niemand voor nodig. En onderweg kom je genoeg interessante mensen tegen die je samen met een reispartner nooit had ontmoet. Solo reizen is bij Bol.com te koop in de categorie ebooks over reizen voor €12,99.
Aantal sterren voor Solo reizen bij Bol.com:
44 reviews van lezers over Solo reizen bij Bol.com. 5 staan hieronder vermeld:
Inspirerend
Mooie foto’s, enthousiaste en persoonlijke verhalen waardoor je direct zin krijgt om je koffers te pakken. Ik heb dit boek cadeau gegeven aan mijn vriend, maar nu gaan we toch samen op vakantie naar Italië.
Marjolein0403 Rotterdam 23 februari 2020
Heerlijk boek
Leuk boek over reizen. Veel informatie op een leuke manier beschreven. Mooie fotos die veel toevoegen en makkelijk te lezen. Kortom, kopen dat boek als je wilt reizen en je weet niet goed waar je moet beginnen!
Annelub Amstenrade 23 februari 2020
Heerlijk en handig boek
Dol op de schrijfstijl van Liesbeth. Er staan zowel veel algemene reistips in als specifieke reis bestemmingen. Mooi om ideeën op te doen voor nieuwe reizen. Het boek heeft mij vooral veel zelfvertrouwen gegeven om echt mijn eerste solo reis aan te gaan. De 2e staat inmiddels gepland!
Milou038 Overijssel 23 februari 2020
Het laatste zetje!
Dit boek gaf me het laatste zetje om aanstaande vrijdag alleen naar Indonesië te gaan. Gewapend met alle practische tips die in dit fantastische boek staan!
ByCorien 22 februari 2020
Prachtig boek en leest lekker weg!
Dit boek gaf mij het laatste duwtje in de rug om na 15(!) jaar weer eens op soloreis te gaan. Vond het best heel spannend maar dankzij alle tips uit het boek raakte ik steeds enthousiaster en durfde ik het aan! Niet alleen het hoofdstuk New York was interessant omdat ik daarheen ging, alle andere bestemmingen waren ook leuk om over te lezen. Absoluut een aanrader en ook leuk om cadeau te doen!
Naokies Purmerend 22 februari 2020
Noord-Korea dagboek
Het Noord-Korea dagboek van ex-Monty Python komiek en wereldreiziger Michael Palin geeft een onthullend kijkje achter de schermen van de rode heilstaat. Dat was in 2018 om precies te zijn. Het tijdstip waarop er sprake was van enige toenadering tot de Verenigde Staten. Misschien dat Palin daarom met z’n filmploeg in tamelijke grote vrijheid een documentaire kon maken in het laatste rode bastion van de wereld. Een gelegenheid die hij meteen aangreep om een en ander op schrift te stellen in de vorm van een dagboek, minutieus bijgehouden gedurende z’n tweewekelijks verblijf. Op de kaft van z’n boek staat Palin symbolisch afgebeeld als een tweede Kim Yong Un. Een beetje bezorgd met sceptische blik in de verte turend. Het Noord-Korea dagboek is bij Kobo te koop in de categorie ebooks over reizen voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Noord-Korea dagboek:
1 review bij Kobo over het Noord-Korea dagboek:
Aardig
Lekker geschreven, mooi gebalanceerd beeld van NKorea. Beetje kort, in een uurtje uit.
Door RvD op 5 oktober 2019
2 reviews bij Bol.com over het Noord-Korea dagboek:
Leuk dagboek
Op typische Palin wijze geschreven verslag van zijn Korea reis.
BM71 8 oktober 2019
Leest lekker, beetje dun
Prettig geschreven, mooi inkijkje in noodkorea. Tikkie oppervlakkig, geen vergelijk met Erebus.
SRvD Amersfoort 30 oktober 2019

 

.

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks over reizen is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.