Leeswijzer Ebooks Over Spionage (Smartphone/tablet)

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Ebooks Over Spionage (Smartphone/tablet)  

Ebooks over spionage te lezen op een smartphone of tablet

 

Spionage ebooks

 

Ebooks over spionage

 

De door ons in de leeswijzer geselecteerde ebooks over spionage. Deze zijn onderverdeeld in de rubrieken klassiek en hedendaags. De ebooks over spionage zijn opgemaakt als epub en dus te downloaden op een smartphone of tablet. Dit kan bij verschillende aanbieders van ebooks zoals Libris, Bruna, Bol.com en Kobo.

Voor het lezen van een ebook op een iPhone of iPad is een speciale app nodig. Zie het artikel daarover op deze site.

 

Spionage klassiek

Spionage hedendaags

 

Titels:

 

 

 

Spionage ebooks

 

.

Ebooks over spionage klassiek
De Scarlatti erfenis
Kobo spionage
In het rijtje klassieke ebooks over spionage kan De Scarlatti erfenis van Robert Ludlum niet ontbreken. Het verhaal wordt verteld in een lange flashback van de hoofdpersoon Matthew Canfield. Een terugblik dus op een turbulente periode niet alleen in het leven van Canfield maar ook in de rest van de wereld. Het boek handelt namelijk over de opkomst van het nazisme en de onweerstaanbare aantrekkingskracht die het op bepaalde figuren uitoefende. Ook wordt een blik gegund in de oprichting van Hitlers beruchte beveiligingskorps: de Schutzstaffel (SS). De Scarlatti erfenis is in de categorie ebooks over spionage te koop bij Bol.com voor €9,99.
Aantal sterren voor De Scarlatti erfenis bij Bol.com:
3 reviews van lezers over De Scarlatti erfenis bij Bol.com:
Eindhoven juni 2009, Goed boek
Ik ben het absoluut niet met de schrijver van de recensie uit Blerick eens. Ik geeft toe je moet er wat economische begrippen voor kennen, maar voor de rest vind ik het een geweldig spannend boek. Dit is ook mijn eerste maar absoluut niet mijn laatste Ludlum die ik van plan ben te gaan lezen.
Thomas EINDHOVEN 17 juni 2009
Is dit nu de grote Ludlum?
Zijn debuut en mijn eerste en waarschijnlijk laatste Ludlum. Ik heb het tot 70 paginas voor het einde volgehouden. Lastig te volgen boek met veel dialogen. Het verhaal schiet alle kanten op en er komen steeds meer personen bij. Typisch jaren 70 schrijfstijl? Gaap.
Blerick 6 april 2008
De Scarlatti Erfenis
Dit boek gaat niet zo diep op bepaalde ontwikkelingen in, maar toch heeft het mij van begin tot eind weten te boeien. Gewoon een lekker en origineel verhaal.
Arnhem, Nederland 13 april 2005
De dag van de jakhals
Kobo spionage
Een ander klassiek werk uit de meer gewelddadige spionagelectuur is het ebook De dag van de jakhals geschreven door Frederick Forsyth. Het verhaal speelt zich af in de tijd van Algerijnse vrijheidsoorlog. Een Engelse huurmoordenaar wordt door de Algerijnse Onafhankelijkheidsbeweging (OAS) ingeschakeld voor een aanslag op de Franse president Charles de Gaulle. De dag van de jakhals is in de categorie ebooks over spionage te koop bij Kobo voor €4,49.
Aantal sterren voor De dag van de jakhals bij Kobo:
3 commentaren van lezers over De dag van de jakhals bij Kobo. Die staan hieronder vermeld:
Sterk
Nog steeds een prachtig opgebouwd verhaal en een referentie inhet genre.
Door Kris op 16 juli 2019
Herlezen
Voor de tweede keer gelezen na 40 jaar, top thriller waarachtig goed opgebouwd.
Door Frans op 23 juli 2019
De meester
De doorbrssk van [voor mij] de absolute meester van de spionageroman. Ik ben het meestal niet eens met zijn politieke zienswijze, maar hij ontleedt meesterlijk de weg naar het doel…
Door Eric Van den Bossche op 12 januari 2017
De donkere kamer van Damokles
Kobo spionage
Ook op het meer literaire vlak worden er spionageromans geschreven, getuige De donkere kamer van Damokles. Een verhaal over spionage en intrige in het Nederlandse verzet tijdens de Twee Wereldoorlog te boek gesteld door W.F. Hermans. De hoofdpersoon Henri Osewoudt drijft een sigarenwinkel in Voorschoten, vlakbij Den Haag, wanneer de Duitsers Nederland binnenvallen in mei 1940. Er komt een zekere Dorbeck als klant de tabakswinkel binnen. Niet zomaar iemand die een doosje sigaren koopt blijk al snel. Hij zegt betrokken te zijn bij het verzet tegen de Duitsers waarvan hij er twee bij Rotterdam heeft neergeschoten. Om zich te vermommen vraagt hij aan Osewoudt een kostuum. Pikant detail is dat ze sprekend op elkaar lijken. Alleen de haarkleur verschilt, zwart en blond. Maar een kniesoor die daar op let. Zeker niet Noodlot & Voorzienigheid die al snel het heft in handen nemen en Osewoudt een speelbal wordt van de gewelddadige gebeurtenissen in bezet Nederland. Uiteindelijk van landverraad wordt beschuldigt pal na de bevrijding en in een kamp wordt opgesloten, waar hij bij een ontsnappingspoging wordt neergeschoten. De donkere kamer van Damokles is te koop bij Bol.com voor €9,99.
Aantal sterren voor De donkere kamer van Damokles bij Bol.com:
21 reviews van lezers over De donkere kamer van Damokles. 4 staan hieronder vermeld:
Origineel, verrassend verhaal over de oorlog
Ik las nog niet eerder een boek van Hermans. Geen seconde spijt gehad dat ik voor dit boek heb gekozen. Origineel verhaal met verrassende wendingen. Osewoudt ontmoet aan het begin van de oorlog de officier Dorbeck, die als twee druppels water op hem lijkt. Alleen hun haarkleur is anders. Osewoudt komt dankzij Dorbeck in het verzet, of toch niet?
Peca01 Den Haag 10 december 2018
Zeer spannend boek
Een zeer spannend en ook wel mysterieus boek. Als je eenmaal gaat lezen wil je blijven lezen. Zeer goed geschreven. Eenmaal gelezen vegeet je het nooit meer dit boek maakt indruk.
Sandra1204 1 oktober 2018
De donkere kamer van Damokles is een goed boek
Alhoewel het verhaal naar mijn mening niet heel interessant begint met een jeugdbeschrijving, verwordt De donkere kamer van Damokles al heel snel tot een boek dat je maar moeilijk kunt wegleggen. spanning en intrige volgen elkaar op in een verhaal dat gesitueerd is in Nederland in en kort na de Tweede Wereldoorlog. Wanneer het eenmaal uit is, bekomt je de vraag wat er zo goed was aan het boek. ik denk dat het komt doordat je als lezer voortdurend aan het twijfelen wordt gebracht over de schuld dan wel de onschuld van de hoofdpersoon Henri Osewoudt, sigarenwinkelier en actief betrokken in het verzet. Dit was waarom ik het verhaal nog een keer heb gelezen en de tweede keer was het misschien nog wel beter; want tijdens het lezen zoek je, met in je achterhoofd de komende kwestie, naar aanwijzingen die Osewoudts verhaal kunnen staven. Het einde vind ik persoonlijk het mooiste stuk. Osewoudt gelooft heilig in de rechtvaardigheid van het justitiële systeem, maar dat lijkt hem op te slokken. zijn vertwijfeling wordt door schrijver W.F. Hermans mooi in beeld gebracht.
MDeGaaij 5 maart 2015
Dit moet je gelezen hebben
Ik ben niet echt een lezer. Maar dit boek had ik binnen de kortste keren uit. Erg fijn en leuk geschreven! Een echte aanrader.
jesiez deventer 7 oktober 2014
Code Rebecca
Kobo spionage
Ebooks over spionage spelen zich ook in de Tweede Wereldoorlog af. Zoals Code Rebecca. De Duitse generaal Rommel is bezig met een succesvol offensief in Noord-Afrika. Een Engelse officier pleegt verraad. Hij geeft de plannen van de Britse legerstaf door aan de Duitsers. Een andere Engelse officier krijgt de opdracht hier een eind te maken. Dat wil zeggen de verrader uit te schakelen. Dit doet hij samen met z’n geliefde. Spionage en romantiek op het scherpst van de snede. Een schrijver als Ken Follett wel toevertrouwd. Code Rebecca is in de categorie ebooks over spionage te koop bij Kobo voor €7,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Code Rebecca:
3 reviews bij Kobo over Code Rebecca:
Spannend tot het einde
Follett weet de lezer in zijn greep te houden met wervellende twists in het plot. Hij is een meesterverteller.
Door David Bonne op 11 september 2019
Voorspelbaar
Voorspelbaar boek,betere v.d.auteur gelezen…….
Door Cd op 4 september 2019
Vlot en spannend
Geeft goed beeld van belang van een spion in oorlogstijd, anderzijds zeer onderhoudende lectuur.
Door De Geest op 26 juli 2019
Spion aan de muur
Kobo spionage
Een klassiek en tot nu toe onovertroffen werk van de meester op het gebied van de spionage-literatuur John le Carré. Oorspronkelijke titel The spy who came in from the cold. Spionage tijdens de Koude Oorlog. Met het vallen van de Muur verdween ook het wederzijdse bespieden tussen het Westen en de Sovjet-Unie. Hooguit nog sprake van enkele rudimentaire overblijfselen op het gebied van het echte en enige spionnenhandwerk: geheime camera’s en dubbelagenten. Spioneren gebeurt nu veelal via het internet. Wat natuurlijk nooit de dynamiek heeft die het ooit had, zoals in tal van spionageromans beschrijven uit de tijd toen James Bond nog James Bond was. Ook in Spion aan de muur waarin een Britse geheime agent de opdracht krijgt het hoofd van de Oost-Duitse geheime dienst onschadelijk te maken. Wat makkelijker gezegd is dan gedaan. In een vlot tempo wordt de lezer meegesleept in het verhaal met een flinke hoeveelheid nostalgie toen er nog duidelijke politieke scheidingslijnen bestonden in de wereld. Het ebook Spion aan de muur is te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren voor Spion aan de muur bij Kobo:
Er zijn nog geen reviews van lezers over Spion aan de muur.
 

 

 

Spionage ebooks

 

Ebooks over spionage hedendaags
Spion buiten dienst
Kobo spionage
Met Spion buiten dienst verdient John le Carré ook een prominente plek in de afdeling hedendaagse spionageverhalen. Een ware veteraan in het genre van de spionage. Mogelijk de laatste keer, gezien z’n gevorderde leeftijd, dat hij z’n kunnen toont op het gebied van de geheime agenten en hun spiedende bezigheden. Een roman over alles dat nu speelt in de wereldpolitiek en het daar aan verwante spioneren, van de Brexit en Trump tot aan corrupte Oekraïense oligarchen. Het komt allemaal voorbij in dit fascinerende verhaal van een ouwe rot in het schrijfvak. Spion buiten dienst is bij Bol.com te koop voor €5,99.
Aantal sterren voor Spion buiten dienst bij Bol.com:
9 reviews van lezers over Spion buiten dienst. 3 staan hieronder vermeld:
Spannend
Spannend.
LydiaZij Amsterdam 28 januari 2020
Moderne spion
Spannend, actueel.
JACOB7777 24 december 2019
Leeftijdsloos
Sprankelend, denk eens aan de leeftijd van de schrijver. Hopelijk leest de Engelse premier het.
WilRoe7 10 december 2019
Actueel politiek boek
Actueel maar vreemd einde.
Wag112 Wageningen 19 november 2019
De Engelse spion
Bijzonder actueel thema in deze adembenemende spionageroman van Daniel Silva. De moord op een prominent lid van het Engelse koningshuis. Geliefd om haar inzet voor goede doelen en gehaat door haar ex-echtgenoot en z’n moeder: de koningin van Engeland. Ze komt om bij een bomaanslag. Aan meesterspion Gabriël Allon om haar moordenaar te vinden. De Engelse spion is bij Kobo te koop voor €4,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De Engelse spion:
Geen reviews bij Kobo. Wel bij Bol.com 12 commentaren van lezers over De Engelse spion. 3 staan hieronder vermeld:
Zeer goed
Spannend, dat is wat ik er goed aan vind.
Remk0 10 december 2019
Goed verhaal
Heerlijk boek leest makkelijk weg.
Goed pakkend verhaal.
gjvulto Zuid-Holland 28 mei 2019
Pionnen zetten, spionnen zetten
Wanneer een lid van het Britse koningshuis samen met haar jacht wordt opgeblazen zet de Britse geheime dienst alle middelen in, dat betekent in dit geval dat Gabriel Allon ingezet wordt. Hij komt er al snel achter dat de dader Eamon Quinn heeft, een oude bekende, bommenmaker van de IRA en verantwoordelijk voor heel veel doden. Hij werkt voor iedereen die hem betaalt. Gabriel Allon heeft een persoonlijke reden om de man dood te willen, maar ook Quinn wil Allon dood hebben. Jager en prooi zitten achter elkaar aan, al is het niet altijd duidelijk wie nu eigenlijk jager is en wie prooi. Beide zijn beide. Het actieterrein is deze keer Ierland en Noord-Ierland dat nog maar amper bekomen is van de aanslagen van het Real IRA. Het ziet eruit alsof alles pais en vree is, maar in de gedachten en de harten van de echte die hard leden, is er nog niets veranderd en staan er nog rekeningen open. Ook voor nabestaanden van slachtoffers van de bommen en sluipschutters zijn er nog openstaande rekeningen. Wanneer de Russen zich bemoeien en via een vuil spel pionnen beginnen te zetten, kunnen de hoofdrolspelers niet anders dan meeschaken, zelfs als ze weten dat ze gemanipuleerd worden. Gabriel Allon speelt mee en heeft nog een persoonlijke rekening te vereffenen. Wat ongemeen spannend alweer, Daniel Silva schrijft echt goede, spannende actiethrillers, spionagethrillers moet ik zeggen. Hij introduceert veel richtingen waarin het verhaal kan gaan, maar laat niets onafgewerkt achter, alle draadjes krijgen een betekenis. Het zit echt goed in elkaar. Begin dit jaar heb ik deze schrijver eerder per ongeluk leren kennen en ik begrijp niet waarom ik niet al vroeger iets van hem gelezen heb want hij schrijft toch echt de boeken die ik wil lezen. Wereldpolitiek, spionage, actie, denkwerk, pionnen zetten, afrekeningen, het zit er allemaal in.
VeraVB Turnhout 15 september 2018
De president
Spionageroman en internationale bestseller van Gregg Hurwitz. Twee superagenten getraind in het uitschakelen van tegenstanders (Orphan-project) nemen het tegen elkaar op met als inzet het leven van de president van de Verenigde Staten. De president is te koop bij Kobo voor €6,49. (Bij Libris €11,99!).
Aantal sterren bij Kobo voor De president:
3 reviews bij Kobo van lezers over De president:
Nice
Veel actie, niet te flauw, goede verhaal, gedetailleerd, licht voorspelbaar.
Door RW op 4 februari 2020
Spanning van start tot einde
Kan niet wachten tot de volgende. Zo goed in elkaar gestoken. In een keer uitgelezen.
Door Roby op 17 augustus 2019
Heerlijke spanning met hoog tempo
Misschien wel beste deel tot nu toe. Spanning is goed, prima tempo. Echte page-turner.
Door Jorrit op 2 juni 2019
Dode leeuwen
Ebook uit de spionagereeks rondom geheimagent Jackson Lamb gechreven coor Mick Herron. Bejubbeld als de nieuwe John le Carré. Terecht opgenomen in deze lijst van ebooks over spionage. In Dode leeuwen gaat het om enkele restanten aan spionnen uit de oude Sovjet-tijd. Toen spioneren nog een bijna dodelijke bezigheid was. Dat is het in Dode leeuwen nog steeds waar het draait om de strijd tussen twee Russische spionnen onderling. Opgeschreven met flink wat humor. Dode leeuwen is in de categorie ebooks over spionage te koop bij Bruna voor €14,99.
Er zijn geen sterren voor Dode leeuwen bij Bruna. Maar wel bij Kobo:
Geen reviews bij Bruna. Wel bij Kobo 1 commentaar van een lezer over Dode leeuwen:
Groots!
Intellgent vermaak. Terecht bekroond. Hopelijk wordt de rest van de serie ook snel vertaald.
Door JR op 11 maart 2019
Ster van het noorden
Spionageroman van D.B. John over een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die wil overlopen naar het Westen. Daarbij de hulp krijgt van een vrouwelijke spion die op zoek is naar haar verdwenen zus in Noord-Korea. Met op de achtergrond de machtige CIA die ook nog het een en ander te zoeken heeft in het land van Kim Jung Un en z’n rode trawanten. Ster van het noorden is in de categorie ebooks over spionage te koop bij Kobo voor €9,99.
Aantal sterren voor Ster van het noorden bij Kobo:
4 reviews van Ster van het noorden bij Kobo:
Lezen is reizen
Veilig en geintrigeerd meekijken over de schouders van mensen in Noord-Korea. In een adem uitgelezen. Meer, meer, meer!
Door RB op 30 november 2019
Meeslepend
Prachtig boek. Beeldend, hartverscheurend en spannend. Het boek heeft me prachtige leesuren bezorgd. Bedankt D.B.John.
Door Ton van Beek op 11 september 2019
Geweldige thriller over Noord-Korea
Geweldige thriller over regime Noord Korea. Vervreemdend schrikbewind. Met geloofwaardige hoofdpersonen
Door Hans Voogt op 30 juni 2019
Inzicht in Noord-Korea
Spannend verhaal met een indrukwekkend beeld van het leven in Noord Korea
Door Marjan op 27 februari 2019
Mijn leven undercover
Hoe een mooie jonge vrouw terecht komt in de wereld van de terrorismebestrijding. Als studente ontwikkelt ze een algoritme dat terroristische aanslagen met grote precisie weet te voorspellen. Daar heeft de CIA wel oren naar en ze op de ‘farm’ wordt klaar gestoomd als inzetbare spionne voor bijzonder gevaarlijke opdrachten. Een autobiografisch werk in deze lijst van ebooks over spionage. Mijn leven undercover geschreven door Amaryllis Fox is te koop bij Libris in de categorie ebooks over spionage voor €12,99.
Er zijn geen sterren voor Mijn leven undercover bij Libris. Maar wel bij Kobo en Bol.com:
1 review bij Bol.com over Mijn leven undercover:
Leest lekker weg
Een insidersblik, makkelijk te lezen.
Jan01 leeuwarden 10 december 2019
De vrouw in de spiegel
Een roman over de donkere kanten van de spionage. De brave echtgenote van een succesvolle televisiejournaliste blijkt niet degene te zijn voor wie hij graag door gaat: ideale huisvader. Daar komt z’n vrouw achter wanneer ze hersteld van een zenuwinzinking. Wanneer ze gedwongen wordt vraagtekens te zetten bij de oprechtheid van haar man wordt ze een duistere wereld ingezogen van misleiding en geweld. Dat z’n sporen achterlaat in haar geest. De vrouw in de spiegel geschreven door Dennis Lehane is te koop bij Kobo in de categorie ebooks over spionage voor €9,99.
Aantal sterren voor De vrouw in de spiegel bij Kobo:
1 review bij Kobo over De vrouw in de spiegel:
Plotwendingen te onwaarschijnlijk
De vele plotwendingen in het 2e en 3e deel zijn te onwaarschijnlijk. Ook de personages worden hierdoor te ongeloofwaardig. Alleen met erg veel fantasie kan je dit nog waarderen.
Door iWouter op 30 augustus 2018
3 reviews bij Bol.com over De vrouw in de spiegel:
Een echte Lahane
Dennis Lahane, altijd de moeite waard
Charlie0809 24 september 2018
Deze auteur kan beter
Niet zijn beste boek.
Rublo Denderleeuw 8 mei 2018
Zeer goed
Zoals gebruikelijk van Lehane weer een geweldig boek.
Martinrose Wierden 20 februari 2018
 

 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks over spionage is informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.