Leeswijzer Ebooks Over Gezondheid, Welzijn & Mental

Home » Leeswijzer » Leeswijzer Ebooks Over Gezondheid, Welzijn & Mental  

Ebooks over gezondheid, welzijn & mental (non-fictie) te downloaden bij Kobo.

 

Gezondheid ebooks
 

 

Ebooks over gezondheid, welzijn & mental vallen onder de categorie non-fictie. Het gaat om het welbevinden van een mens. De schrijvers van deze ebooks hebben het bevorderen van het lichamelijke en geestelijke welzijn van de mens voor ogen. Niets beter dan een gezond en fit lichaam. Maar er zijn ook schrijvers die honderduit vertellen over lichamelijke tegenslag en hoe ze dat ondergingen:

 

 

Titels:

 

 

 

 

Ebooks gezondheid

 

 

 

 

 

 

Ebooks over gezondheid, welzijn & mental
Rinkeldekink
In het ebook Rinkeldekink geschreven door Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in 2015. Er volgde een langdurig herstel in een revalidatie-oord. Vrijwel alles moest ze opnieuw leren. Daarna werd Martine Bijl behandeld voor depressies. Gelukkig had ze al snel weer de beschikking gekregen over haar grote en enerverende taalvermogen. Dat was vrijwel onaangetast gebleven. Wat goed te merken is in het boek dat ze over haar ziekte schreef. Dat staat vol humoristische kwinkslagen en ook poëtische zinswendingen. Ze overleed op 30 mei 2019. Postuum kreeg ze de NS Publieksprijs voor Rinkeldekink. Het ebook is bij Kobo te koop voor €7,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Rinkeldekink:
3 reviews bij Kobo over Rinkeldekink:
Komt binnen
Prachtig geschreven , wel erg verdrietig . Ik hoop dat het haar een beetje heeft geholpen het zo op te schrijven. Is het nu een troost voor Berend?
Door Els op 10 februari 2020
Leest goed weg
In een paar dagen tijd het boek uit, leest makkelijk weg en als je het leest speelt het filmpje af in je hoofd.
Door Dominique op 27 januari 2020
Mooi
Aangrijpend, persoonlijk verhaal. Wat een doorzetter is Martine.
Door Lotte op 2 januari 2019
Fokking druk
Het ebook Fokking druk is geschreven door psycholoog Thijs Launspach. Zoals de titel zegt gaat het over de volle agenda waar de meeste mensen onder gebukt gaan. De geestelijke gezondheid dus. Presteren op werk en op school is de norm geworden. Het zorgt ervoor dat het aantal gevallen van geestelijke opbranding (burn out) enorm is gestegen. 1 op de 7 werkenden heeft daar last van. Die zitten overspannen thuis. Het ebook Fokking druk gaat erover hoe je kunt omgaan met stress en geestelijke overbelasting ten einde een burn out te voorkomen. Fokking druk is bij Kobo te koop voor €9,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Fokking druk:
2 reviews bij Kobo over Fokking druk:
Informatief
Dit boek leest makkelijk en snel. Er staan bruikbare tips in en veel praktische opdrachten. Na het uitlezen van dit boek kan je het gebruiken als naslagwerk voor momenten dat je wat extra “hulp” nodig hebt.
Door Renske op 19 december 2019
Aanrader!
Niet alleen voor mensen met een burn-out, maar voor iedereen die op zoek is naar een betere balans werk-privé in de tijd waarin we worden bestookt met prikkels (en daar ook zelf aan mee doen). Luchtig en duidelijk geschreven, praktische handvatten en goed te gebruiken als naslagwerk voor als je het gevoel hebt even grip te verliezen op je leven.
Door Z.A. op 18 juni 2019
Happy life 365
In het ebook Happy life 365 vertelt schrijfster Kelly Weekers hoe je zelf je geluk kunt bepalen als mens. Van belang daarbij is het denken dat men als een soort van automatisme hanteert, maar dat toch bepalend is voor de manier waarop we ons voelen. Gelukkig of ongelukkig, het komt allemaal voort uit wat er in ons hoofd plaats vindt. In Happy life 365 hanteert Kelly Weekers een aantal thema’s (zelfvertrouwen, gezondheid, vriendschap, werk, sociale media en relaties) om te leren omgaan met negatieve gevoelens en stress. Het ebook Happy life 365 is bij Kobo te koop in de categorie ebooks over gezondheid voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Happy life 365:
3 reviews bij Kobo over Happy life 365:
Heel mooi
Prachtig geschreven, echt een feel good book. Zal het altijd met me meenemen en blijven toepassen in mijn leven. Prachtig nummer van marco borsato – mooi, ook.
Door stacey torbed op 9 februari 2020
Een geweldige opsteker
En simpele manier om weer gelukkiger in het leven te staan.
Door Marian Weijers op 7 december 2019
Opent je ogen
Het laat je inzien wat je eigenlijk kan doen om anders te denken.
Door Romy op 19 november 2019
Holistik handboek
Het Holistik handboek van Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt valt onder de non-fictie categorie Mental. Geestelijker, in de zin van mentaal en innerlijk, kan het bijna niet. Met als leidraad dat alles met elkaar verbonden is tot één groot geheel (holisme). In het Holistik handboek gaat het erom als mens een opgeruimde binnenwereld te bewerkstelligen zodat je kunt gaan leven vanuit het volle potentieel aan geestelijke en lichamelijke kracht. Vervolgens kan op een volkomen natuurlijke wijze liefdevolle verbindingen met anderen en de planeet aangegaan worden. Het ebook Holistik handboek is bij Kobo te koop voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Holistik handboek:
2 reviews bij Kobo over Holistik handboek:
Holistik
Ik word heel blij van dit boek…geeft op lastige momenten nét dat zetje dat ik nodig heb. Dat het allemaal goed komt. Al goed is….
Door Philippine op 28 november 2019
Warm boek met boeiende inzichten
Het leest vlot en geeft informatie waarmee je aan de slag kab zonder te belerend of zweverig over te komen. Ik heb er wat aan gehad.
Door June op 8 juli 2019
Stoppen met roken
Gezondheid
Het ebook Stoppen met roken is geschreven door de Amerikaanse antiverslavingsgoeroe Allen Carr. Als er eentje thuis hoort in de categorie ‘schrijver ebooks over gezondheid’ dan hij wel.Wie rookt en wil stoppen moet absoluut dit boek lezen. Wereldwijd hebben ruim 10 miljoen verstokte rokers baat gehad bij het programma van Allen Carr. Hij gebruikt geen trucjes of hulpmiddelen. Carr ontrafelt slechts haarfijn de mechanismen die een roker doen roken. Wie dat eenmaal doorziet, merkt dat stoppen met roken heel eenvoudig is, vanaf de eerste dag. Het ebook Stoppen met roken is bij Kobo in de categorie ebooks over gezondheid te koop voor €11,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Stoppen met roken:
3 reviews bij Kobo over Stoppen met roken:
Roken
Wat moet je er nog aan toevoegen? Een goed boek als je diep van binnen wilt stoppen met roken.
Door Jeff op 10 september 2019
Hersenspoeling!
Hier kan geen nicotine-vervanger tegen op. Alan slaat de spijker precies op z’n kop. Ik heb zelf 20 jaar gerookt, mijn eerste stoppoging was 16 jaar geleden. Elke keer bij een stoppoging dacht ik dat er wat van mij ontnomen was. Nu niet meer! Ik ga niks verklappen over zijn techniek. Het enige wat ik kan zeggen is dat het een kuur is voor onze hersenspoeling. Wil je al langere tijd stoppen, maar lukt het niet, omdat je de strijd tegen de nicotine en jezelf verliest? Lees dit boek. Ik sta er sterker in dan ooit!
Door Michiel op 29 juli 2019
Nooit nooit steek ik nog een keer een kankerstok in mijn mond
Maakt je geest wakker. Beste boek wat ik ooit gelezen heb.
Door Mb op 22 augustus 2019
De edele kunst van not giving a fuck
Gezondheid
Het ebook De edele kunst van not giving a fuck is geschreven door blogger en ondernemer Mark Manson. Hij verkondigt de tegenstrijdige boodschap dat het geen zin heeft altijd maar positief te zijn. Zie de tekortkomingen en tegenslagen in het leven van een mens als een natuurlijk, bijna noodzakelijk gegeven. Het onder ogen durven zien van de pijnlijke waarheden zoals angst en onzekerheid geeft juist moed en zelfvertrouwen. En zo niet dan weet je tenminste waar je zwakheden liggen. Daar kun je dan heel stoïcijns de schouders voor ophalen en over gaan tot de (wan)orde van de dag. Het ebook De edele kunst van not giving a fuck is bij Kobo te koop voor €12,99.
Aantal sterren bij Kobo voor De edele kunst van not giving a fuck:
4 reviews bij Kobo over De edele kunst van not giving a fuck:
Verantwoording nemen
Lekker leesbaar en goede ondersteuning op de weg naar. Nergens recht op hebben en je eigen verantwoordelijkheid nemen.
Door Raymond Varossieau op 22 januari 2020
Super!
Prachtig boek en zeer aan te bevelen. Laat je niet van de wijs brengen door zijn wat grove taalgebruik. Uiteindelijk gaat het erom dat je er wat van opsteekt. Ik ben blij dat ik het boek toch gelezen hebt, ondanks wat mindere recensies. Zijn nieuwe boek ga ik ook zeker lezen.
Door Jan van dijk op 22 februari 2020
Give a fuck
Soms komt er een boek op precies het juiste tijdstip op je pad. Ik had dit echt echt nodig en heb er veel aan gehad. Thanks bro.
Door Gerard op 14 april 2019
Waarheid als een koe
leest lekker weg en veel dingen die erin staan zijn herkenbaar. Je gaat toch naar bepaalde zaken in het leven anders kijken…
Door R.M. op 10 februari 2019
Mindgym, sportschool voor je geest
Gezondheid
Het ebook Mindgym, sportschool voor je geest is geschreven door mindfulnesstrainer en acteur Wouter de Jong. De boodschap van het ebook is dat een zinvol en plezierig leven slechts verworven kan worden door mensen met een goede geestelijke gezondheid. Wat Wouter de Jong geeft is een handleiding om dit te bereiken. Gespreid over twaalf weken wil de auteur in evenveel hoofdstukken de lezer mentaal trainen. Hoe kun je met meer aandacht leven, mindfulness toepassen, de relatie tot je omgeving verbeteren, meer gedaan krijgen in minder tijd? Het ebook Mindgym, sportschool voor je geest is bij Kobo in de categorie ebooks over gezondheid te koop voor €15,-.
Aantal sterren bij Kobo voor Mindgym, sportschool voor je geest:
Er zijn geen reviews bij Kobo over Mindgym, sportschool voor je geest.
Het bucketlist-boek voor koppels
Gezondheid
Het ebook Het bucketlist-boek voor koppels geschreven door Elise de Rijck is niet geschreven voor de singles. Typisch een ebook voor samenwonende stelletjes die elkaar nog beter willen leren kennen. Wie is die man of die vrouw nu precies waarmee ik nu al een aantal jaar bivakkeer in hetzelfde huis? Maar het kan natuurlijk ook veel korter zijn: een week, een paar maanden. De schrijfster pretendeert dat het door haar geschreven ebook je leven zal veranderen. Dat een samenwonend koppel elkaar beter zal leren kennen. Om dit te bereiken heeft Elise de Rijck een lijst met maar liefst 250 ideeën samengesteld. Variërend van het verstoppen van geheime briefjes tussen de melkproducten in de supermarkt, het elkaar laten herbeleven van de eerste date, elkaar in de plaatselijke speeltuin duwen op de schommel en het zetten van plaktattoos. Dit alles en nog veel meer zal de relatie zeker versterken. Ebook Het bucketlist-boek voor koppels is bij Kobo te koop voor €10,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Het bucketlist-boek voor koppels:
2 reviews bij Kobo over Het bucketlist-boek voor koppels:
Weinig verrassends
Veel van hetzelfde, had op meer inspiratie/ originele bucket list ideeën gehoopt. Een aantal lijkt verzonnen te zijn om maar aan de 500 te komen.. helaas.
Door Elise op 4 augustus 2019
Leukkkkkk
Het is een geweldig en leuk boek het heeft me op nieuwe leuke dingen laten komen die ik graag nog een keer wil doen.
Door Anne op 21 mei 2018
Hart voor vrouwen
Gezondheid
Het ebook Hart voor vrouwen is geschreven door de cardiologe Angela Maas. Hart- en vaatziekten zijn niet alleen een veel voorkomende aandoening bij mannen. Meer vrouwen sterven eraan. Het is bij hun doodsoorzaak nummer één. Het vreemde is dat een vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat wordt gelegd. Medisch gezien een zeer ongewenste situatie, want aanleiding tot verkeerde diagnoses en foute behandelingen. Zo is bijvoorbeeld de manier waarop hart- en bloedvaten verouderen bij vrouwen wezenlijk anders dan bij mannen. Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen. Het ebook Hart voor vrouwen is bij Kobo te koop in de categorie ebooks over gezondheid voor €10,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Hart voor vrouwen:
3 reviews bij Kobo over Hart voor vrouwen:
Hart voor vrouwen
Duidelijke uitleg, begrijpelijk en goed om te weten voordat je artsen gaat bezoeken.
Door Irma op 5 januari 2020
Duidelijk met voorbeeld verhalen
een duidelijk verhaal waar je als vrouw met verhoogde kans op hartfalen op moet letten. Hopelijk kan er de komende jaren meer onderzoek gedaan worden naar het vrouwenhart.
Door heleen konermann op 23 december 2019
Het boek steekt vrouwen een hart onder de riem
In heldere taal wordt uitgelegd welke verschillen er kunnen zijn tussen vrouwen en mannen als zich hartproblemen aandienen. Het boek zal er hopelijk toe bijdragen dat de behandeling van vrouwen met deze problematiek meer op maat zal worden bevorderd. Ook voor mannen valt in dit boek veel leerzaams op dit medisch terrein te ontdekken.
Door Ton Zwaaneveldt op 5 december 2019
Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf
Gezondheid
Het ebook Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf is geschreven door Judith Noordzij. Het gaat over het vinden van geluk in jezelf. Dat heeft de schrijfster met vallen en opstaan ook gedaan. Na een fikse burn-out als advocate hing ze de toga aan de wilgen om zich te richten op het individueel coachen van mensen. Die leert ze hoe ze ook gelukkig kunnen worden. Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar dat is het niet. Het verschil tussen gelukkige en ongelukkige gevoelens is juist heel fundamenteel. Bepalend voor iemands gezondheid en daarmee voor de slagingskans in het leven. Niet alleen wat werk betreft, maar ook in relaties. Het ebook Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf is bij Kobo te koop voor €5,99.
Aantal sterren bij Kobo voor Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf:
3 reviews bij Kobo voor Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf:
Fijn leesbaar boek met bruikbare tips.
Het boek leest fijn, is vlot geschreven en biedt bruikbare tips. Een aanrader.
Door Marian op 3 februari 2020
Waardevolle eye-openers
Aanrader voor iedere ambitieuze millenial. Herkenbaar, praktisch en inspirerend. Dank je Judith!
Door Vera op 2 december 2019
Goed boek
Een boek dat je weer doet realiseren waar het leven om draait. Fijn geschreven en het geeft de nodige handvatten om aan de slag te gaan. Judith, you go girl!
Door Myrthe op 6 november 2019
 

 

 

De opsomming van door ons aanbevolen ebooks over gezondheid is zuiver informatief. Het is geen voorspraak tot het kopen van het betreffende ebook. De keuze daarin is uitsluitend en alleen aan de bezoeker van de leeswijzer voor ebooks. Mocht iemand tot een aankoop besluiten dan strijken wij daar op geen enkele manier een provisie voor op.