Ebook als epub lezen op een Iphone of Ipad

Home » Leeswijzer » Ebook als epub lezen op een Iphone of Ipad 

 

EEN EBOOK NIET OP EEN READER LEZEN MAAR OP EEN IPHONE OF IPAD

 

Ebook als epub
 

Een ebook op een reader lezen is geen enkel probleem. Die zijn daar voor bestemd. Maar hoe zit het nu met een iPhone of iPad. Dat ligt iets moeilijker. Want daar kunnen geen bestanden opgeladen worden van het formaat epub. En daar zijn ebooks nu juist in opgemaakt.

Wie een blik werpt op een site als Bol.com die ziet dat er in bijna alle gevallen behalve een papieren versie (paperback of hardcover) ook een epub gedownload kan worden na betaling. Dat is dus het ebook. Wil je dit lezen op een iPhone of iPad dan zal dat via de Apple Books app moeten gaan.

Maar eerst zal het ebook, de epub, opgeladen moeten worden. Het beste is om daar het programma Dropbox voor te gebruiken. Dit moet dan eerst geïnstalleerd worden op de iPhone of iPad. Wat via een gratis account kan. Dan heb je de beschikking over 2gb aan geheugenopslag voor het overzetten van ebooks naar de iPhone of iPad.

Eerst zal dan het ebook op de pc gedownload moeten worden. Vervolgens het bestand plaatsen in de Dropbox (rechts met de muis erop klikken en dan Dropbox kiezen uit het menu. Het wordt dan opgeladen naar de cloud).

Vervolgens moet op de iPhone of iPad de Dropbox app geopend worden. Recht met de muis erop klikken en uit het menu ‘link verzenden’ kiezen. Open nu de Dropbox app en tik op het kleine pijltje naast het epub-bestand.

Er verschijnt een menu waarin de ‘Verzend link’ gekozen dient te worden. Door er op te tikken komt een tweede menu tevoorschijn waarmee de link naar andere apps verzonden kan worden of het te openen.

Helemaal onderaan de rij staat ‘Openen in…’ als optie. Daar er op te klikken komt een derde menu tevoorschijn met alle mogelijke apps waarin de link geopend kan worden.

Daar staat ook Apple Books bij als app. Tik daarop en geef toestemming voor het overzetten van het bestand. Eenmaal voltooid word je automatisch naar de Books app door gestuurd met op de plank het ebook voorzien van het label ‘Nieuw’. Het kan nu op iPhone of iPad gelezen worden.

 

 

Selexyzebooks