Leeswijzer Biografie: Non-Fictie Ebooks

Home » Ebook » Leeswijzer Biografie: Non-Fictie Ebooks  

Biografie (non-fictie ebooks) te lezen op een Kindle

 

Biografie
 

 

De meest naar waarheid opgemaakte vorm van schrijven is de biografie. De schrijvers ervan proberen een zo getrouw mogelijk beeld van hun onderwerp te schetsen. Een meer of minder bekende man of vrouw:

 

Titel:

 

 

 

 

 

 

 

 

Biografie van bekende mannen en vrouwen in binnen- en buitenland.
Johan Cruijff
Biografie
Het ebook Johan Cruijff is, zoals de titel zegt, een biografie over de bekendste voetballer van Nederland: Johan Cruijff. Hoewel een groot deel van z’n leven in de publieke belangstelling staand vanwege z’n verdienste als voetballer, is er toch nog een heleboel dat onbekend is gebleven in het leven van Johan Cruijff. Die niet alleen actief was in de voetballerij, maar ook in het zaken doen z’n mannetje stond. Bovendien een groot filosofisch inzicht werd toegedicht in het spelletje met twee doelen en een bal. In deze uitgebreide biografie van Auke Kok komen jeugdvrienden, buurt- en klasgenoten, trainers, zakelijke compagnons en familieleden aan het woord. Het ebook Johan Cruijff is bij Amazon.nl te koop voor €7,49.
Wim Kok, een leven op eigen kracht
Biografie
Eerste deel (Voor zijn mensen 1938 – 1994) van de biografie geschreven door Marnix Krop over politicus (PvdA) en vakbondsman (FNV) Wim Kok, een leven op eigen kracht. Een arbeiderszoon die het tot minister-president van Nederland bracht. Ook internationaal veel aanzien genoot. Bekend van het akkoord van Wassenaar uit 1982 en van de ‘paarse’ coalities in de jaren negentig. Onder hem beleefde Nederland grote economische groei. Maar er waren ook schaduwkanten tijdens z’n premierschap en daarna. Bijvoorbeeld z’n aftreden om de kwestie Serbrenica, de dood van Pim Fortuyn, grote verliezen voor de PvdA tijdens de verkiezingen en daarop volgend nogal wat omstreden commissariaten. Wim Kok, een leven op eigen kracht is bij Amazon.nl te koop voor €20,99.
Joop van den Ende
Biografie
Joop van den Ende, de biografie, geschreven door Henk van Gelder, journalist bij de NRC, is voor het grootste deel door het onderwerp zelf verteld. Joop van den Ende dus. Een man die als geen ander het reilen en zeilen van de theaterwereld kent. Toppen en dalen heeft gekend. Maar altijd een eenvoudig mens is gebleven. De laatste die je z’n succes niet gunt is Joop van den Ende. Alleen al vanwege z’n liefde voor het gebied waarin hij actief is: het theater en de musical. Zonder hem geen prachtige voorstellingen waarbij nieuw talent een kans krijgt. De biografie Joop van den Ende is bij Amazon.nl te koop voor €13,99.
Het beest
Biografie
Biografie over de Friese wielrenner Lieuwe Westra. De onheilspellende titel van het ebook slaat op de hem teisterende depressies die hem in 2017 dwingen te stoppen met wielrennen. Zoals hij zelfs zegt zit er een beest in z’n hoofd waar hij geen controle over heeft. Maar Het beest is ook de bijnaam die Westra heeft gekregen vanwege z’n extreme gedragingen, niet alleen tijdens wedstrijden, het sjoemelen met doping en het kopen en verkopen van overwinningen, maar ook erna. Drank en drugs zijn bij hem een geliefd verpozingsmiddel. Tot hij last krijgt van zware depressies. Een eerlijk en openhartig verslag van z’n gevecht tegen deze vreselijke geestelijke ziekte. Opgeschreven door sportverslaggever Thomas Sijtsma. De biografie Het beest is bij Amazon.nl te koop voor €9,99.
Meesterknecht
Biografie
Meesterknecht is een biografie over wielrenner Gert Jakobs geschreven door sportjournalist Erik Oudshoorn. Ook in deze persoonlijke vertelling blijkt hoe hard het in het wielrennen toe gaat. Misschien wel de meest slopende sport ter wereld. Vooral voor wat ze de knechten noemen, de waterdragers, die het vuile werk op knappen voor de grote namen in het peleton. Meester daarin was Gert Jakobs vandaar de titel van z’n biografie. Eenmaal gestopt met wielrennen tuimelt hij in diep zwart gat met veel persoonlijke tegenslagen. Toch weet hij daaruit weer uit omhoog te klimmen en is nu door z’n optredens in tour du jour een bekende Nederlander. De biografie Meesterknecht is bij Amazon.nl te koop voor €9,49.
Steve Jobs
De biografie over Apple-oprichter Steve Jobs is geschreven door de bekende biograaf Walter Isaacson. Een gedegen staaltje vakmanschap. Geen aspect uit Jobs turbulente leven blijft onbesproken. De goede, maar ook de minder goede dingen die gebeurd zijn in de kleine vijfenvijftig jaar dat deze technologische vernieuwer rondliep op de aarde. Een wees die ooit als zuigeling geadopteerd werd door de kinderloze familie Jobs woonachtig in de buurt van San Francisco. Daar begon hij in een garage van het ouderlijk huis een klein bedrijfje in draagbare pc’s. Dat is nu de grootste en meest winstgevende ondernemingen ter wereld op het gebied van computers en smartphones. De biografie Steve Jobs is bij Amazon.nl te koop voor €9,99.
Born to run. Mijn verhaal
Biografie
  Born to run. Mijn verhaal is geen biografie, maar een autobiografie. Geschreven dus door het onderwerp van de vertelling zelf: De rocker Bruce Springsteen. Het opschrijven van z’n levensverhaal heeft hij met evenveel inzet en overgave gedaan als een live optreden. In een stijl die lijkt op die van z’n songteksten: direct, maar toch met flink wat magie erin. Het laat het leven zien van een geboren muzikant die tot z’n laatste snik z’n muziek zal blijven maken. Born to run. Mijn verhaal is bij Amazon.nl te koop voor €9,99.
Elon Musk
De biografie over Elon Musk, geschreven door Ashlee Vance, is het levensverhaal van de opvallendste en meest gedreven ondernemer van dit moment. Voor het schrijven ervan had Vance exclusief en onbeperkte toegang tot Musk, zijn familie en vrienden. Wat eruit oprijst is een beeld van een ondernemer dat past in het rijtje Thomas Edison, Howard Hughes, Henry Ford, Bill Gates en Steve Jobs. Een mix dus van uitvinders en innovatief ingestelde ondernemers. Dat eerste, maar zeker ook het laatste is Musk zeker. Hij heeft tamelijk traditionele vormen van ondernemen, zoals de raket- en de autoindustrie, een nieuwe revolutionaire impuls gegeven met de herbruikbare raket en de elektrische auto. Elon Musk is bij Amazon.nl te koop voor €12,99. 
De nieuwe tsaar
Biografie
De nieuwe tsaar is een biografie over Vladimir Poetin, voor het leven (zelf)benoemde president van Rusland, geschreven door Steven Lee Myers. Het ebook geeft een onthullende kijk in het leven van iemand die van Rusland na de ineenstorting van de Sovjet-Unie weer een natie met aanzien wist te maken. Ook iemand die zichzelf niet vergat, want met een geschat vermogen dat in de tientallen miljarden dollars loopt. Mateloos populair bij zowel ouderen als jongeren. Wat betekent dat hij zowel het communisme als het vrije ondernemerschap wist te combineren tot een nieuw soort van ideologie dat de restanten van het oude Russische rijk op redelijke wijze bijeen wist te houden. Vandaar ook het ‘nieuwe tsaar’ in de titel van de biografie. Wat niet altijd even zachtzinnig ging. Ook de meer duistere kanten van deze voor het leven (zelf)benoemde president komen aan bod. De nieuwe tsaar is bij Amazon.nl te koop voor €9,99.
Ik, Elton John
Biografie
Ik Elton John, is een autobiografie. Geschreven dus door Elton John zelf. Die eigenlijk Reginald Dwight heet. En zichzelf omschrijft als een verlegen jongen, maar dan wel eentje met veel muzikaal talen, die al snel de hitparades bestormde met liedjes als Yellow brick road en Crocodile rock. Ook z’n voorkeur voor mannen als liefdespartner komt aan bod. Net als de vele al dab niet homoseksuele vriendschappen die hij had met o.a. John Lennon, Bernie Taupin, Freddy Mercury en Georg Michael. Ik Elton John is bij Amazon.nl te koop voor €12,99.

 

 

Een epub omzetten naar een formaat geschikt voor de Kindle? Ga naar de pagina op deze site waarin het converteren van een epub naar mobi wordt uitgelegd: Epub omzetten

.

 

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties