Hendrik Groen: Leven en laten leven: de kaft

Hendrik Groen over het leven van een halsstarrige bejaarde.

 

Kaft van een boek als blikvanger.

Hendrik Groen

 

Een kaft uit alweer het derde deel van de serie vertellingen over de tachtiger Hendrik Groen, bewoner van een bejaardencentrum in Amsterdam-Noord. Eerder verschenen: ‘Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar’ en ‘Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar’.

De boeken hebben ook als inspiratiebron gediend voor een televisieserie en er is zelfs een heus toneelstuk over het leven van de onverwoestbare grijsaard. Ondanks z’n hoge leeftijd kan die Hendrik Groen dus een druk baasje genoemd worden.

Hoewel het lange tijd het best bewaarde geheim van literair Nederland is geweest is nu toch ook bekend wie de schrijver is van de bestsellers. Een zekere Peter de Smet. Iemand dus met een gouden pennetje.

Maar in deze rubriek gaat het ons om de kaft. De verpakking dus van het laatste deel uit de serie van een halsstarrige bejaarde.

Wat betreft de weergave van de inhoud kan het niet beter: minimalistisch weergegeven plakjes cake op een plankje en een kopje zwarte koffie, symbool staand voor de donkergetinte humor over leven en dood in het boek. Met als frivool accent het kinderlijk aandoend ballonnetje. Mogelijk als symbool voor de altijd in de geest van een bejaarde op de loer liggende infantiele denkpatronen.

Nu nog de mening van de bezoekers van deze site. Vindt u de kaft van het laatste boek over het leven van de bejaarde Hendrik Groen (Leven en laten leven) geslaagd of niet.

Hendrik Groen